• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice11. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Lola og Hahnemanns Køkken slår kræfterne sammen

AktueltFoodservice11. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Et allerede frugtbart samarbejde formaliseres nu, når kokkene Kamilla Seidler og Trine Hahnemann slår deres kræfter sammen til én virksomhed. De intensiverer deres arbejde for en bæredygtig madkultur med ansvarlige løsninger for mennesker, dyr og jord.

Trine Hahnemann og Kamilla Seidler

Beslutningen er kulminationen på et årelangt venskab og en erkendelse af, at de ved at gå sammen, bedre kan udnytte hinandens styrker, og stå endnu stærkere som forretning i en ny verdensorden efter Corona, med generelle personaleudfordringer i branchen og ekstreme prisstigninger på råvarer og energi. Med sammenlægningen er virksomheden nu leveringsdygtig i et omfattende udvalg af madoplevelser og produkter til både morgen, frokost og aften – til hverdag og weekend.

Mad og mennesker

Kamilla Seidler og Trine Hahnemann har sideløbende gennem årene bidraget til at højne dansk madkultur og sætte en dagsorden for bæredygtighed, både når det gælder mad og mennesker. Sammen vil de nu skabe en både økonomisk og socialt ansvarlig virksomhed med bæredygtige løsninger.

”Det er en opgave, vi løser bedre sammen. Bæredygtighed handler om meget mere end maden på tallerkenen, det handler ikke mindst om mennesker. Vi føler begge en pligt til, udover at servere dejlig mad, at sætte en dagsorden for en god tone, så alle glæder sig til at komme på arbejde og kan finde et frirum, hvor man passer ind,” siger Kamilla Seidler, mens Trine Hahnemann tilføjer:

”At vi svinger rigtig godt med hinanden og dem, vi omgiver os med, er essentielt. Vi samler nu to dygtige teams med en masse energiske mennesker, der er båret af kærlighed til faget og tænker mad døgnet rundt, til ét hold, og jeg glæder mig til at se, hvor vi sammen kan komme hen”.

Samme værdier, forskellige kompetencer

De to kvinders gastronomiske rejse har bragt dem vidt forskellige steder hen, og selv om deres mål er det samme; at skabe en bæredygtig fremtid, så kommer de individuelle kompetencer hinanden til gode. Mens Trine Hahnemann gennem tre årtier har udgivet kogebøger, skabt Hahnemanns Køkken og engageret sig dybt i den bæredygtige omstilling, har Kamilla Seidler excelleret både som entreprenør, kok og køkkenchef på gastronomiens højeste tinder.

”Vi er noget nær et perfekt match. Jeg er den erfarne kvinde med 30 år i branchen, og Kamilla er den yngre, som bringer stor gastronomisk begavelse og dynamik ind i samspillet. Udsigten er meningsfuld, når vi tager en tur op i helikopteren, og kigger ud over vores madlandskab. Sammen kan vi nemlig nu tilbyde smagsoplevelser til både hverdag og fest, helt bogstaveligt fra morgen til aften, og samtidig undervise folk i alle aldre, der gerne vil lære at lave mad,” siger Trine Hahnemann.

Samtidig betragter Kamilla Seidler sin nye makker som en kulinarisk enhjørning:

”Trine er en kulinarisk unicorn. Kok, kogebøger, catering, økologiens forkæmper, aktivist og kvinde med stort K. Nu glæder vi os til sammen at vise alt det, vi har øvet os på hele livet. At skabe gode madoplevelser i egne huse på Christianshavn og Østerbro, spændende events på Lola, frokost, rosé i solen, fællesspisning på Skt. Kjelds Plads, og ikke mindst at lære denne og den næste generation at lave mad selv”.

To teams bliver til ét

Med sammenslutningen samles en masse kræfter udover de to erfarne kvinder.

Lola-medejer, Rune Toft, træder ind i den nye konstellation som driftsdirektør, og skal som ansvarlig for selskaber og events løfte opgaven med at styrke arbejdet med mad ud af huset til f.eks. bryllupper, fødselsdage og firmafester samt events med håndplukkede samarbejdspartnere. Med sammenlægningen af de to virksomheders ressourcer og produkter, står man nu stærkere end nogensinde på cateringsiden.

Bagerchef Meagan Murray skaber sprødt og økologisk bagværk i form af surdejsbrød, croissanter og mere moderne fortolkninger af klassiske delikatesser i tæt samarbejde med landsholdskonditor, Line Wolter.

I virksomhedens inderste hjerte finder man også Trine Hahnemanns wingman, Cristian Ioniti, der har været med siden Hahnemanns Køkken startede, og styrer det simple cafekøkken med kærlighed, samt Kelly Andersen, Trine Hahenmanns tro væbner i mere end 20 år.

Den internationale profil, som Lola er kendt for, håndhæves af en blanding af både internationale og nationale profiler, Renata Zalles Ballivian, David Selvam og Peter-Emil Hede Madsen, som har været en del af holdet fra starten.

Ansvarlig for smørrebrød på Lola, Lisa Ballisager, har lagt hårdt ud med femstjernede anmeldelser i både Berlingske Tidende og Børsen, og har fået frokosten til at blomstre, stærkt akkompagneret af de skarpe og vinkyndige tjenere, Nanna Komal Hølmkjær og Matilde Gullach – samt mange flere!

Om Kamilla Seidler

Kamilla Seidler har en fortid hos både Mugaritz, Le Manoir, Paustian v. Bo Bech, Søllerød Kro og Geist
Fra 2012-2018 var hun køkkenchef på Restaurant Gustu, La Paz, Bolivia og en del af Claus Meyers Melting Pot Fond
I 2016 blev hun kåret til ”Latinamerica´s Best Female Chef”, af Restaurant Magazines 50 Best
I 2019 åbnede hun Restaurant Lola

Om Trine Hahnemann

Grundlagde Hahnemanns Køkken i 1996
Har skrevet mere end 20 kogebøger
Har gennem årene jævnligt optrådt på tv, både nationalt og internationalt
Står bag utallige artikler over hele verden, ikke mindst USA og England

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik