• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice11. 05. 2023 | Mikkel Bækgaard

Lola og Hahnemanns Køkken slår kræfterne sammen

AktueltFoodservice11. 05. 2023 By Mikkel Bækgaard

Et allerede frugtbart samarbejde formaliseres nu, når kokkene Kamilla Seidler og Trine Hahnemann slår deres kræfter sammen til én virksomhed. De intensiverer deres arbejde for en bæredygtig madkultur med ansvarlige løsninger for mennesker, dyr og jord.

Trine Hahnemann og Kamilla Seidler

Beslutningen er kulminationen på et årelangt venskab og en erkendelse af, at de ved at gå sammen, bedre kan udnytte hinandens styrker, og stå endnu stærkere som forretning i en ny verdensorden efter Corona, med generelle personaleudfordringer i branchen og ekstreme prisstigninger på råvarer og energi. Med sammenlægningen er virksomheden nu leveringsdygtig i et omfattende udvalg af madoplevelser og produkter til både morgen, frokost og aften – til hverdag og weekend.

Mad og mennesker

Kamilla Seidler og Trine Hahnemann har sideløbende gennem årene bidraget til at højne dansk madkultur og sætte en dagsorden for bæredygtighed, både når det gælder mad og mennesker. Sammen vil de nu skabe en både økonomisk og socialt ansvarlig virksomhed med bæredygtige løsninger.

”Det er en opgave, vi løser bedre sammen. Bæredygtighed handler om meget mere end maden på tallerkenen, det handler ikke mindst om mennesker. Vi føler begge en pligt til, udover at servere dejlig mad, at sætte en dagsorden for en god tone, så alle glæder sig til at komme på arbejde og kan finde et frirum, hvor man passer ind,” siger Kamilla Seidler, mens Trine Hahnemann tilføjer:

”At vi svinger rigtig godt med hinanden og dem, vi omgiver os med, er essentielt. Vi samler nu to dygtige teams med en masse energiske mennesker, der er båret af kærlighed til faget og tænker mad døgnet rundt, til ét hold, og jeg glæder mig til at se, hvor vi sammen kan komme hen”.

Samme værdier, forskellige kompetencer

De to kvinders gastronomiske rejse har bragt dem vidt forskellige steder hen, og selv om deres mål er det samme; at skabe en bæredygtig fremtid, så kommer de individuelle kompetencer hinanden til gode. Mens Trine Hahnemann gennem tre årtier har udgivet kogebøger, skabt Hahnemanns Køkken og engageret sig dybt i den bæredygtige omstilling, har Kamilla Seidler excelleret både som entreprenør, kok og køkkenchef på gastronomiens højeste tinder.

”Vi er noget nær et perfekt match. Jeg er den erfarne kvinde med 30 år i branchen, og Kamilla er den yngre, som bringer stor gastronomisk begavelse og dynamik ind i samspillet. Udsigten er meningsfuld, når vi tager en tur op i helikopteren, og kigger ud over vores madlandskab. Sammen kan vi nemlig nu tilbyde smagsoplevelser til både hverdag og fest, helt bogstaveligt fra morgen til aften, og samtidig undervise folk i alle aldre, der gerne vil lære at lave mad,” siger Trine Hahnemann.

Samtidig betragter Kamilla Seidler sin nye makker som en kulinarisk enhjørning:

”Trine er en kulinarisk unicorn. Kok, kogebøger, catering, økologiens forkæmper, aktivist og kvinde med stort K. Nu glæder vi os til sammen at vise alt det, vi har øvet os på hele livet. At skabe gode madoplevelser i egne huse på Christianshavn og Østerbro, spændende events på Lola, frokost, rosé i solen, fællesspisning på Skt. Kjelds Plads, og ikke mindst at lære denne og den næste generation at lave mad selv”.

To teams bliver til ét

Med sammenslutningen samles en masse kræfter udover de to erfarne kvinder.

Lola-medejer, Rune Toft, træder ind i den nye konstellation som driftsdirektør, og skal som ansvarlig for selskaber og events løfte opgaven med at styrke arbejdet med mad ud af huset til f.eks. bryllupper, fødselsdage og firmafester samt events med håndplukkede samarbejdspartnere. Med sammenlægningen af de to virksomheders ressourcer og produkter, står man nu stærkere end nogensinde på cateringsiden.

Bagerchef Meagan Murray skaber sprødt og økologisk bagværk i form af surdejsbrød, croissanter og mere moderne fortolkninger af klassiske delikatesser i tæt samarbejde med landsholdskonditor, Line Wolter.

I virksomhedens inderste hjerte finder man også Trine Hahnemanns wingman, Cristian Ioniti, der har været med siden Hahnemanns Køkken startede, og styrer det simple cafekøkken med kærlighed, samt Kelly Andersen, Trine Hahenmanns tro væbner i mere end 20 år.

Den internationale profil, som Lola er kendt for, håndhæves af en blanding af både internationale og nationale profiler, Renata Zalles Ballivian, David Selvam og Peter-Emil Hede Madsen, som har været en del af holdet fra starten.

Ansvarlig for smørrebrød på Lola, Lisa Ballisager, har lagt hårdt ud med femstjernede anmeldelser i både Berlingske Tidende og Børsen, og har fået frokosten til at blomstre, stærkt akkompagneret af de skarpe og vinkyndige tjenere, Nanna Komal Hølmkjær og Matilde Gullach – samt mange flere!

Om Kamilla Seidler

Kamilla Seidler har en fortid hos både Mugaritz, Le Manoir, Paustian v. Bo Bech, Søllerød Kro og Geist
Fra 2012-2018 var hun køkkenchef på Restaurant Gustu, La Paz, Bolivia og en del af Claus Meyers Melting Pot Fond
I 2016 blev hun kåret til ”Latinamerica´s Best Female Chef”, af Restaurant Magazines 50 Best
I 2019 åbnede hun Restaurant Lola

Om Trine Hahnemann

Grundlagde Hahnemanns Køkken i 1996
Har skrevet mere end 20 kogebøger
Har gennem årene jævnligt optrådt på tv, både nationalt og internationalt
Står bag utallige artikler over hele verden, ikke mindst USA og England

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik