• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerEmballageMiljø og sundhed15. 03. 2019 | Peter Friis

Lancerer vandflaske i genanvendt plast

AktueltDrikkevarerEmballageMiljø og sundhed15. 03. 2019 By Peter Friis

Aqua d’Or tager nu det næste skridt mod cirkularitet ved at lancere den første flaske, der er produceret af 100 % genanvendt plast.

Alle Aqua d’Or-flasker vil i 2021 blive produceret af 100 % genanvendte materialer. Derudover sigter Aqua d’Or efter i 2022 at indsamle 100% af de materialer, der anvendes i flaskerne, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Vi er overbeviste om, at vand er den sundeste måde at sikre væskebalancen på. I Norden er vi så heldige at have rent vand fra vandhanerne. Som producent af naturligt mineralvand er vores eksistensberettigelse mere at kunne tilbyde et sundt valg af drikkevarer. Aqua d’Or er naturligt dansk mineralvand, der er udvundet dybt under den jyske hede, og hver dråbe er blevet filtreret i jorden i 300 år.
– Vores emballage er en vigtig del af vores mission om at forsyne mennesker med naturligt mineralvand og andre sunde vandbaserede drikke af høj kvalitet, da emballagen beskytter kvaliteten og sørger for, at de kan opbevares, transporteres og anvendes på sikker vis. Levering af vores mineralvand må ikke ske på bekostning af miljøet. Vi vil beskytte planetens ressourcer, og vores emballage spiller en vigtig rolle i dette kontinuerlige arbejde, siger Pierre Stevens, General Manager i Aqua d’Or.

Velfungerende retursystem
– Danmark har et velfungerende system til plastikflasker, og ni ud af ti flasker genanvendes. Men det er vigtigt at sikre, at også den tiende flaske kommer med i systemet, så kredsløbet bliver lukket. Vi mener, at vejen til cirkularitet inden for plast er samarbejde med partnere, ngo’er, regeringer, myndigheder og forbrugerne. Hos Aqua d’Or ønsker vi at vise nye veje og blive en reference i omstillingen til cirkulær økonomi for emballage, supplerer marketingdirektør Henrik Pasgaard.
Han tilføjer, at virksomheden har forpligtet sig til, at alle Aqua d’Or flasker bliver fremstillet af 100% genanvendte materialer i 2021 og at indsamle 100% af det materiale, der anvendes til flaskerne i 2022.
– Vi mener, at PET kan være en værdifuld ressource. Vi har nu de rigtige processer til at genanvende PET, så det kan bruges til nye flasker, takket være alle de danske forbrugere, der genbruger deres flasker. Vi har i flere år arbejdet på at finde løsninger til en mere bæredygtig emballage, der ikke belaster klimaet med fossile stoffer, men driver udviklingen i retning af en cirkulær økonomi for plastikflasker, fortsætter Henrik Pasgaard, der tilføjer, at alle Aqua d’Or-flasker allerede nu er fremstillet af 50% genanvendt plastik (PET) og designet til cirkularitet – hvilket betyder at materialerne er 100 % genanvendelige.
– Vi er meget glade for, at vi nu endelig kan lancere den første flaske på markedet, der er lavet af udelukkende genanvendt plastik. Det gør det muligt for os at bevæge os væk fra at anvende ny (virgin) plastik, som laves af fossile materialer, og samtidig reducere vores CO2-udledning med op til 50 %.

Den danske virksomhed Aqua d’Or Natural Mineral Water A/S blev etableret i 1988. Virksomheden leverer naturligt mineralvand til det danske marked. Vandet kommer fra Aqua d’Ors kilde, som befinder sig dybt under den jyske hede ved Fasterholt. Aqua d’Or Natural Mineral Water A/S er en del af Danone Waters Division, som også har brands som Evian, Badoit og Volvic. Læs mere på http://www.aquador.dk

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Emballage, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik