• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMesser og konferencerPolitik og eksport10. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kulinarisk erhvervsnetværk åbner på Sjælland

FødevareproduktionMesser og konferencerPolitik og eksport10. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Fremtidens fødevareproduktion er lokal, bæredygtig og af høj kulinarisk kvalitet – og så rummer den et kæmpe potentiale for vækst og arbejdspladser. Derfor inviteres sjællandske fødevarevirksomheder ind et nyt ’Kulinarisk Erhvervsnetværk’, der kickstartes med en konference den 5. april.

Tirsdag den 5. april 2022 er en vigtig dato for de små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland, der arbejder med lokalt forankret fødevareproduktion af høj kulinarisk kvalitet.

Det er nemlig den dag en række centrale aktører mødes til konference i Anneberg Kulturpark i Nykøbing Sjælland og danner ’Kulinarisk Erhvervsnetværk’.

Skal skabe udvikling i lokale fødevarevirksomheder

Kulinarisk Erhvervsnetværk er et nyt initiativ, der samler fødevarevirksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeaktører på tværs af Sjælland med det formål  at skabe vækst, udvikling, dynamik, konkurrencekraft og innovative løsninger i virksomhederne.

Det er gratis for virksomhederne at deltage og det er deres behov og udfordringer, der er i centrum. Initiativet kan blandt andet tilbyde de deltagende virksomheder et netværk med branchens førende aktører samt videndeling og tværgående partnerskaber.

Særlige forudsætninger på Sjælland

Bag det nye netværk står NCLF – Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Erhvervshus Sjælland, Bio Change Zealand, Knowledge Hub Zealand, Professionshøjskolen Absalon, Food & Bio Cluster Denmark og Odsherred Kommune.

– Her på Sjælland har vi helt særlige forudsætninger for at skabe fremtidens lokale fødevarer. Og vi har mange mindre aktører, som kan have glæde af at mødes, sparre og dele viden og projekter med aktører på tværs af værdikæden. Det skal det nye netværk bidrage til, fortæller Jesper Zeilund, der er direktør i NCLF.

Etablerede virksomheder kan berige de nye

Erhvervskonsulent Anette Friis fra Odsherred Kommune ser et stort potentiale i at styrke den lokale fødevareproduktion på tværs af regionens 17 kommuner:

– Fødevarer, gastronomi og oplevelsesøkonomi er rygraden i Odsherreds erhvervsliv. Så når vi som kommune går ind i et regionalt initiativ som Kulinarisk Erhvervsnetværk, så er det fordi, jeg ser et stort potentiale i, at fødevarevirksomhederne kommer til at arbejde meget mere på tværs i regionen – til gavn for job og omsætning hos alle, siger Anette Friis og uddyber:

– Vi har nogle ret stærke virksomheder på området, der kan skabe stor værdi for vores mange mindre iværksættere, men som også selv kan nyde godt af at etablere nye relationer på tværs af kommunerne, siger hun og håber, at mange af de små og mellemstore sjællandske fødevarevirksomheder vil deltage i opstarten af netværket den 5. april.

Netværk, sparring og videndeling er vigtige ingredienser

Bio- og fødevareproduktion er lige nu et af de store satsningsområder for den regionale erhvervsindsats.

Det sker bl.a. gennem projektet Bio Change Zealand, der søger at styrke 35 virksomheders vækst, salg og eksport gennem værdikædesamarbejde og samarbejde med stærke videninstitutioner.

Bio Change Zealand er med i Kulinarisk Erhvervsnetværk for dels at understøtte de 35 virksomheders værdikæder, men også for at medvirke til at fremelske nye virksomheder og i det hele taget støtte op om den regionale netværksindsats, lyder det fra projektleder Sif Kjølby:

– Netværk, sparring og videndeling med andre fødevareproducenter er vigtigt for de virksomheder vi arbejder med. Derfor er vi glade for, at vi i Bio Change Zealand kan støtte etableringen af et fælles netværk for regionens fødevareproducenter, som både kan blive til gavn for de etablerede virksomheder, men så sandelig også de små nye, siger Sif Kjølby, der også repræsenterer Knowledge Hub Zealand i netværket.

Både digitalt og fysisk netværk

Det kulinariske erhvervsnetværk er både en digital platform og et fysisk mødested for alle aktører i region Sjælland, der arbejder med en lokalt forankret fødevareproduktion af høj kulinarisk kvalitet.

Den digitale platform er stedet, hvor udfordringer møder løsninger. Har virksomhederne spørgsmål til forædling eller forarbejdning af særlige fødevarer, kan de deles i netværket og på den måde blive parret med andre aktører, der har viden om emnet.

Den fysiske del består af to årlige konferencer, hvor der er mulighed for at få sat ansigt på de andre i netværket, sammen blive klogere og skabe debat om relevante temaer.

Vær med til kickstart 5. april

Det hele begynder med en heldagskonference i Nykøbing Sjælland den 5. april 2022, hvor temaet er ‘potentialet i en kort værdikæde og erfaringer med lokale samarbejder på tværs af værdikæder’.

På konferencerne vil det hver gang være muligt at koble sig på projekter hos de forskellige erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner og skabe praktiksamarbejder med studerende.

Alle små og mellemstore fødevarevirksomheder i region Sjælland er velkomne.

Tilmelding via link: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=Y9ESPXCTJP92

Skrevet i: Fødevareproduktion, Messer og konferencer, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik