• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceForskning og uddannelseFødevareproduktionTop27. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Kødbyen: Inkubator for morgendagens madiværksættere

Detailhandel og en grosFoodserviceForskning og uddannelseFødevareproduktionTop27. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Hvordan står det til med madiværksætterbranchen i Danmark? Besøger man CPH Food Space i Kødbyen i København er svaret, at der er et kæmpe potentiale og stort vækstlag. Her holder acceleratorprogrammet Greater Copenhagen Food Startup til, og lige nu får 11 nye madiværksættere undervisning og rådgivning for at blive klar til at indtage markedet. Iværksætterforløbet kulminerer med foodpitch 17. juni.

I Kødbyen på Vesterbro i København kan man få et kig ind i fremtidens madscene for Danmark. Her er 11 madiværksættere i gang med at flyve fra reden. De deltager netop nu i Greater Copenhagen Food Startup, et accelerator-program, som består af både mentorsparring, mulighed for at teste produkter i op til 40 Irma-butikker, matchmaking med og indspark fra indkøbere, fageksperter og andre startups, samt en kontorplads i madinnovationshuset CPH Food Space. Programmet har tidligere udklækket virksomheder som Råhandel, Planteslagterne, Banana CPH og Rebæl, der nyder stor succes rundt omkring i landet efter deltagelse i programmet. 

Fra idé til marked

Greater Copenhagen Food Startups acceleratorprogram er første vigtige skridt på iværksætterrejsen og munder gerne ud i enten at få produkter på hylderne i Irma, få en investor med på deres videre rejse eller åbne egen butik. Over de sidste tre år har over 60 madiværksættere med fokus på bæredygtighed været igennem programmet, og langt størstedelen har klaret sig godt på markedet efterfølgende. I løbet af et halvt år arbejder iværksætterne med at få grundfundamentet for deres virksomhed på plads. 

I år er Science Brew Food Hub med på acceleratorprogrammet. De bruger overskudsprodukter og upcycler det til nye produkter – eksempelvis øl brygget på ris, som er i overskud fra sushirestauranter. En anden iværksættervirksomhed, Kleen Hub, er godt i gang med at udvikle et system for genanvendelig takeaway-emballage til restauranter og caféer. 

– Målet med programmet er at få madiværksætterne på markedet med en skarp forretningsmodel. Alle, der kommer igennem hos os, har fokus på at løse fremtidens sundheds- og bæredygtighedsudfordringer og har en klar holdning til råvarer og madsystemer. Undervejs i forløbet tester de produkter og salg via samarbejder med eksempelvis Irma eller Coop Crowdfunding, som er en stor succes for både iværksætterne og for Irma og Coop Crowdfunding, siger Anne Handlos, der er projektleder for Greater Copenhagen Food Startup. Et samarbejde mellem Copenhagen Business Hub, CPH Food Space, Københavns Kommune og Smag på Nordsjælland og støttet af EU’s Social Fond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Springbræt til at komme ud til danskerne

Forrige år var Planteslagterne, der producerer en række plantebaserede produkter til folk, der ønsker at skære ned på kødet, en del af acceleratorprogrammet. Under programmet testede virksomheden nye metoder og muligheder af på markedet, fik aftaler med en række supermarkeder og har efterfølgende desuden tiltrukket ressourcer fra partnere, der har gjort en markant øget vækst mulig. 

– Under acceleratorprogrammet har vi haft fokus på, hvad der er vigtigst i virksomheden. Da vi startede på holdet, havde vi allerede de første af vores produkter klar og kunne gå i gang med at få afdækket virksomhedens svageste punkter, som vi skulle arbejde med og få styr på for at komme bredt ud til danskerne. Programmet er et springbræt for de iværksættere, der har en idé eller er nået til et stadie, hvor de omsætter for omkring 2-3 millioner kroner, men som mangler at få fundamentet for hele virksomheden på plads, fortæller medstifter af Planteslagterne Henrik Have Christensen om acceleratorprogrammet. 

Forsætter under billedet

Netværket baner vejen for iværksætterne
Også Vera Mexicana, som sammen med lokale bønder i Mexico producerer højkvalitetsprodukter til det mexicanske køkken, har tidligere været en del af acceleratorprogrammet hos Greater Copenhagen Food Startup. De har i dag deres bæredygtige mexicansk-producerede produkter ude hos forskellige samarbejdspartnere, blandt andet hos Irma:  

– Greater Copenhagen Food Startup har for os været et vidunderligt netværk og vidensforum at træde ind i. Når man starter op som iværksætter, kan man nemt stå ret alene, men her kan man trække på forskellige kræfter og ekspertise hos fagfolk og andre madiværksættere, fortæller Søren Hove, medstifter hos Vera Mexicana, der var en del af programmet i 2019. Vera Mexicana havde på daværende tidspunkt en god indsigt i markedet, men manglede en fornemmelse af, i hvilken retning de skulle tage virksomheden:

– I dag er vi markant tættere på at være etablerede og en forretning, som fungerer. Vi er ikke økonomisk på det rette sted endnu, men vi er kommet ind på markedet og folk ved nu, hvem vi er. Det har gavnet os meget, at vi kom ind i Coop, og det var vores relationer gennem acceleratorprogrammet, der gjorde det muligt. Næste skridt er nu er at få vores produkter ud til hele Danmark.

Coop Crowdfunding har været partner på Greater Copenhagen Food Startup i tre år, og det gavner både madiværksætterne og funding-platformen at sidde så tæt på hinanden i hverdagen. Josefina Estrada, der er kommunikationsansvarlig i Coop Crowdfunding, er ofte tilstede i CPH Food Space, hvor hun dagligt har kontakt med iværksætterne:

– Vi ønsker at få flere iværksættere til at lykkes, og når vi her kan få lov at arbejde tæt sammen med en lang række madiværksættere fra deres spæde start, giver det os en mulighed for at justere på vores platform i forhold til, hvad iværksætterne har brug for. De bliver gennem acceleratorprogrammet meget klare på prissætning, pitch, mission, forretningsgrundlag – de får formet deres virksomhed, og det, kan jeg sagtens se, hjælper på madiværksætternes videre færd, fortæller hun. 

Stærkt og personligt mentorprogram

Noget særligt for Greater Copenhagen Food Startups acceleratorprogram er mentorordningen, hvor iværksætterne får én til én sparring under hele forløbet og sættes sammen med den type mentor, der passer til deres virksomhed. Det har vist sig at fungere rigtig godt under alle programmerne, som har varet fra 2019 og til i dag. 

Hele programmet afsluttes med et foodpitch, hvor alle iværksættere får 6 minutter til at pitche deres produkter og ideer til en række indkøbere og producenter – lidt som man kender det fra DR-programmet, Løvens Hule. Her er målet dog ikke at hente en stor investering i land, men at få feedback på ens virksomhed og produkt. 

Årets foodpitch finder sted i København 17. juni 2021.  Det er endnu ikke klart, om det er muligt at overvære foodpitchen, pga. corona-restriktionerne.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Forskning og uddannelse, Fødevareproduktion, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik