• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

CertificeringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 11. 2023 | Mikkel Bækgaard

Jespers Torvekøkken opnår B Corp-certificering

CertificeringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 11. 2023 By Mikkel Bækgaard

To år, 1 million kroner og 3.000 arbejdstimer tilsat et utrætteligt 360-graders blik på produktion, medarbejdere og værdikæder er opskriften på den yderst krævende B Corp-certificering, som Jespers Torvekøkken nu har opnået. Det er de kun den anden danske frokost- og kantineaktør, der opnår.

Da coronaen ramte Danmark og en række frokost- og kantineaktører nedprioriterede deres bæredygtighedsindsatser, gik Jespers Torvekøkken kontra. Man etablerede et vertical farming-gartneri og et team, som skulle få B Corp-certificeringen i hus. Set i forhold til de eksisterende certificeringer, fx Svanemærket, var B Corp-certificeringen uden sammenligning den mest interessante med sit tydelige mål om at skabe en bedre verden – også selvom det var den mest krævende certificering at opnå.

Det stod klart for ledelsen i Jespers Torvekøkken, at det ville kræve både betydelige økonomiske midler og mange medarbejdertimer at opnå certificeringen. Det stod også klart, at der var tale om en langsigtet investering, Kristina Steenfeldt Madsen siger:

”Corona-tiden var usikker, men én ting var sikker; klimaforandringerne krævede stadig handling. Vi ville understrege vores ansvarstagen, corona eller ej, og vi troede på at markedet ville kvittere for vores store indsats, når coronaen engang slap sit tag i os og konkurrenterne. Vi ville melde os ind i et fællesskab, som oprigtigt ønsker at gøre en positiv forskel for fremtiden. Den forskel vurderede vi, at vi kunne skabe med B Corp-certificeringen, fordi den er særdeles krævende både at opnå og fastholde, og fordi det er en eksklusiv bevægelse af virksomheder, der virkelig vil gøre gavn for verden.”

+300 spørgsmål fordelt på fem kategorier

Når B Corp-certificeringen er så krævende, skyldes det, at man som ansøger skal levere fyldestgørende svar på mere end 300 spørgsmål, der fordeler sig på hele fem kategorier; hvert spørgsmål har flere svarmuligheder, som hver især repræsenterer handling og forpligtelse. Spørgsmålene går på alt lige fra indkøb, madspild og til videreuddannelse af medarbejdere. Alle svar skal dokumenteres ned i mindste detalje. Ansøgere skal i alt opnå 80 point for at blive certificeret. Jespers Torvekøkken har opnået 90,4 point.

”Da vi i ledelsen bredte vores drøftelser omkring ESG ud til meget mere end Environment, kom både Social og Governance meget mere i fokus. Derfor besluttede vi at identificere den bredeste og mest omfattende certificering og vi kunne se, at de eksisterende certificeringer, fx øko-certiceringen og Svanemærket, var begrænset til én eller få aspekter. Vi ville gå langt mere holistisk til værks. Hvis tempoet i den grønne omstilling reelt skal op, som forskerne gang på gang peger på, ja så er det nødvendigt at tænke langt længere end til graden af økologi og reduktion af madspild. Så er det alle aspekter af det at drive en frokost- og kantinevirksomhed, der må tænkes ind,” siger Kristina Steenfeldt Madsen. 

Leverandørerne skal også levere

Når det gælder driften af Jespers Torvekøkken, er konsekvenserne af B Corp-certificeringen blandt andre, at virksomheden skal mødes med leverandørerne, og at de skal påvise, at de fx inden for madspild eller andre områder rykker sig i den rigtige, aftalte retning. Det betyder, at Jespers Torvekøkken skal sætte timer af hvert år til disse møder. Jo mere ambitiøse leverandørerne er, desto mere kan værdikæden bidrage til den fælles indsats.

”B Corp certificeringen har skabt en ramme for os og vores arbejde med leverandører og stakeholders. I kraft af certificeringen har vi forpligtet os til at medtage alle interessenter i vores arbejde, og vi er undervejs blevet meget opmærksomme på, hvordan vi kan løfte opgaven med omstillingen sammen. Et ansvar, som alle i branchen burde tage, så tempoet i omstillingen kan øges.”

Convi Food også B-Corp certificeret

Jespers Torvekøkkens søstervirksomhed Convi Food er også blevet en del B Corp-fællesskabet. Det har været vigtigt hele vejen at inkludere alle forretningsgrene af Jespers Torvekøkken, og ikke mindst at understøtte Convi Foods ansvarlighedsprofil i markedet.

”Convi Food tilbyder premium halv- og helfabrikata produkter på både kvalitet, rådgivning og skræddersyede løsninger i et marked for take away, restauranter, bagerier, hospitaler mfl., hvor pris ofte er afgørende. At vi nu kan dokumentere Convi Foods positive bidrag til miljø og samfund gennem B Corp-certificeringen understreger den markedsposition, som Convi Food har placeret sig i,” slutter Kristina Steenfeldt Madsen.

80 danske virksomheder er pt B Corp-certificerede, hvoraf kun seks virksomheder har over 250 medarbejdere ansat. 7700 virksomheder har opnået certificeringen på verdensplan.

Skrevet i: Certificering, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik