• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodservice11. 01. 2024 | Mikkel Bækgaard

Jacobsen brygger fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg

DrikkevarerFoodservice11. 01. 2024 By Mikkel Bækgaard

Husbryggeriet Jacobsen har udviklet og brygget fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg og Madklubben, der er nøje udviklet og afstemt med maden for at give gæsterne en unik Carlsberg-oplevelse.

Direkte fra øltankene i kælderetagen lige under den nyåbnede kulturattraktion, Home of Carlsberg, forsyner Husbryggeriet Jacobsen den nye restaurant på Carlsbergs gamle bryggerigrund med fire friskbryggede, eksperimentelle øl.

”Vi er utroligt glade for at kunne åbne Home of Carlsberg med fire eksklusive øl, der er brygget af Husbryggeriet Jacobsen specielt til Home of Carlsberg – og som kun kan købes her på Valby Bakke. Allerede tilbage i 1847 blev der eksperimenteret med øl og forskellige smage af Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen. Det er præcis den præmis, vi stadig efterlever – en nysgerrighed på ølbrygning og unikke oplevelser,” fortæller Tine Kastrup-Misir, direktør i Home of Carlsberg.

Fadølshanerne i Madklubbens bar er direkte forbundet med bryggeriets øltanke i kælderetagen, så der vil altid være en gennemstrøm af friskbrygget og -tappet øl direkte fra tankene til hanerne.

“Øllet bliver udviklet her i bryggeriet, og det giver os mulighed for at udforske og eksperimentere med forskellige råmaterialer for at skubbe til grænserne for, hvordan øl bliver brygget og smager og give gæsterne i Madklubben Home of Carlsberg en unik smagsoplevelse, der passer perfekt til maden på tallerkenen,” siger Chris Thurgeson, brygmester i Husbryggeriet Jacobsen.

To af de fire øl, House Pale Lager og House Dark Lager, vil være faste husbryg og er derfor altid at finde på hanerne, mens de to andre versioner løbende vil blive udskiftet med nye, eksperimentelle øl. I første omgang vil de to øl være Mandarin Lime Wheat Sour og American Pale Ale.

Øl-laboratorium 

At øllet netop er brygget specifikt til Madklubben og har en direkte forbindelse til restaurantens haner kommer til at spille en central rolle, når man skal brygge øl til gæsterne.

”Hos Jacobsen forsøger vi hele tiden at udfordre grænserne for, hvad en øl kan indeholde og smage af – og samtidig have bred appel. Med Home of Carlsberg og Madklubben har vi en helt unik mulighed for at eksperimentere med øl af en helt særlig kvalitet, som vi kan tilbyde gæsterne frisktappet og i perfekt parring med maden. Det fås nærmest ikke friskere,” siger Chris Thurgeson, og fortsætter:

”På baggrund af den dialog, som vi har med Madklubben og gæsterne, kommer der løbende til at blive udviklet og brygget nye øl, så der hele tiden er noget nyt og unikt at tilbyde gæsterne.”

Madklubben Home of Carlsberg er deres største restaurant til dato og her glæder man sig over at kunne tilbyde noget så unikt.

“Samarbejdet skaber nogle unikke rammer for en ultimativ helhedsoplevelse, hvor vi kan invitere lokale, turister og forbipasserende ind til friskbrygget, unikke eksperimentelle øl og mad, der vækker alle sanserne,” siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben. 

Carlsberg åbnede området omkring det oprindelige bryggeri på Valby Bakke i 1982 under navnet Visit Carlsberg. De sidste 5 år er hele området og de gamle fredet bygninger nænsomt blevet restaureret, og åbnede for offentligheden d. 1. december 2023 som en ny kulturattraktion.

Fakta – Fire nye øl til Home of Carlsberg og Madklubben 

1. House Pale Lager

En tysk-inspireret lys lagerøl brygget med en blanding af pilsner- og münchnermalt, der giver en elegant maltkarakter med en urteagtig aroma og en ren, tør finish. Den er på 5,8 % og passer godt til fisk og skaldyr. 

2. House Dark Lager

Et moderne bud på Carlsbergs grundlæggers klassiske og historiske Dark Lager-opskrift fra 1800-tallet, men med et nutidigt udtryk. Denne mørke lager i Bayer-stil har søde malt-noter og et hint af frugt i aromaen. Den er på 5,5% og passer godt til stegt, braiseret, røget eller grillet kød samt ristede eller forkullede grøntsager eller anden krydret mad.

3. Mandarin Lime Wheat Sour

En frisk, forfriskende lys sour øl med en stærk smag og aroma af citrus fra mandarin og lime. Den er brygget på 100% hvede, som giver en fyldigere og glattere mundfølelse. Den er på 4,5% og passer godt til fisk eller skalddyr samt lettere salater og stegt mad. 

4. American Pale Ale

En amerikansk inspireret pale ale med en lys kobberfarve og medium til høj bitterhed afbalanceret med karamelnoter. Den er brygget med humle fra Australien, New Zealand og USA. Den er på 5,0 % og passer godt til friturestegt kylling, krydrede asiatiske eller mexicanske retter.

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik