• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodservice11. 01. 2024 | Mikkel Bækgaard

Jacobsen brygger fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg

DrikkevarerFoodservice11. 01. 2024 By Mikkel Bækgaard

Husbryggeriet Jacobsen har udviklet og brygget fire skræddersyede øl til Home of Carlsberg og Madklubben, der er nøje udviklet og afstemt med maden for at give gæsterne en unik Carlsberg-oplevelse.

Direkte fra øltankene i kælderetagen lige under den nyåbnede kulturattraktion, Home of Carlsberg, forsyner Husbryggeriet Jacobsen den nye restaurant på Carlsbergs gamle bryggerigrund med fire friskbryggede, eksperimentelle øl.

”Vi er utroligt glade for at kunne åbne Home of Carlsberg med fire eksklusive øl, der er brygget af Husbryggeriet Jacobsen specielt til Home of Carlsberg – og som kun kan købes her på Valby Bakke. Allerede tilbage i 1847 blev der eksperimenteret med øl og forskellige smage af Carlsbergs grundlægger J.C. Jacobsen. Det er præcis den præmis, vi stadig efterlever – en nysgerrighed på ølbrygning og unikke oplevelser,” fortæller Tine Kastrup-Misir, direktør i Home of Carlsberg.

Fadølshanerne i Madklubbens bar er direkte forbundet med bryggeriets øltanke i kælderetagen, så der vil altid være en gennemstrøm af friskbrygget og -tappet øl direkte fra tankene til hanerne.

“Øllet bliver udviklet her i bryggeriet, og det giver os mulighed for at udforske og eksperimentere med forskellige råmaterialer for at skubbe til grænserne for, hvordan øl bliver brygget og smager og give gæsterne i Madklubben Home of Carlsberg en unik smagsoplevelse, der passer perfekt til maden på tallerkenen,” siger Chris Thurgeson, brygmester i Husbryggeriet Jacobsen.

To af de fire øl, House Pale Lager og House Dark Lager, vil være faste husbryg og er derfor altid at finde på hanerne, mens de to andre versioner løbende vil blive udskiftet med nye, eksperimentelle øl. I første omgang vil de to øl være Mandarin Lime Wheat Sour og American Pale Ale.

Øl-laboratorium 

At øllet netop er brygget specifikt til Madklubben og har en direkte forbindelse til restaurantens haner kommer til at spille en central rolle, når man skal brygge øl til gæsterne.

”Hos Jacobsen forsøger vi hele tiden at udfordre grænserne for, hvad en øl kan indeholde og smage af – og samtidig have bred appel. Med Home of Carlsberg og Madklubben har vi en helt unik mulighed for at eksperimentere med øl af en helt særlig kvalitet, som vi kan tilbyde gæsterne frisktappet og i perfekt parring med maden. Det fås nærmest ikke friskere,” siger Chris Thurgeson, og fortsætter:

”På baggrund af den dialog, som vi har med Madklubben og gæsterne, kommer der løbende til at blive udviklet og brygget nye øl, så der hele tiden er noget nyt og unikt at tilbyde gæsterne.”

Madklubben Home of Carlsberg er deres største restaurant til dato og her glæder man sig over at kunne tilbyde noget så unikt.

“Samarbejdet skaber nogle unikke rammer for en ultimativ helhedsoplevelse, hvor vi kan invitere lokale, turister og forbipasserende ind til friskbrygget, unikke eksperimentelle øl og mad, der vækker alle sanserne,” siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben. 

Carlsberg åbnede området omkring det oprindelige bryggeri på Valby Bakke i 1982 under navnet Visit Carlsberg. De sidste 5 år er hele området og de gamle fredet bygninger nænsomt blevet restaureret, og åbnede for offentligheden d. 1. december 2023 som en ny kulturattraktion.

Fakta – Fire nye øl til Home of Carlsberg og Madklubben 

1. House Pale Lager

En tysk-inspireret lys lagerøl brygget med en blanding af pilsner- og münchnermalt, der giver en elegant maltkarakter med en urteagtig aroma og en ren, tør finish. Den er på 5,8 % og passer godt til fisk og skaldyr. 

2. House Dark Lager

Et moderne bud på Carlsbergs grundlæggers klassiske og historiske Dark Lager-opskrift fra 1800-tallet, men med et nutidigt udtryk. Denne mørke lager i Bayer-stil har søde malt-noter og et hint af frugt i aromaen. Den er på 5,5% og passer godt til stegt, braiseret, røget eller grillet kød samt ristede eller forkullede grøntsager eller anden krydret mad.

3. Mandarin Lime Wheat Sour

En frisk, forfriskende lys sour øl med en stærk smag og aroma af citrus fra mandarin og lime. Den er brygget på 100% hvede, som giver en fyldigere og glattere mundfølelse. Den er på 4,5% og passer godt til fisk eller skalddyr samt lettere salater og stegt mad. 

4. American Pale Ale

En amerikansk inspireret pale ale med en lys kobberfarve og medium til høj bitterhed afbalanceret med karamelnoter. Den er brygget med humle fra Australien, New Zealand og USA. Den er på 5,0 % og passer godt til friturestegt kylling, krydrede asiatiske eller mexicanske retter.

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

Detailhandel og en grosFoodserviceFrugt og grønt19. 08. 2025

Nyt initiativ fra Dagrofa skal løfte andelen af dansk frugt og grønt med 10 pct. inden 2030. Med initiativet ”Styrk Rødderne” tager Dagrofa kampen op for at sikre flere danske varer på frugt og grønt hylderne. Det er en udløber af Dagrofas strategi Gro’27 - vækst på vores måde at initiativet nu

McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

FoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ19. 08. 2025

Et nyt samarbejde mellem McDonald's i Norden og Danish Crown kommer til at skabe op mod 100 nye arbejdspladser i Vejen Kommune frem mod sommeren 2026. Danish Crown er allerede begyndt at indrette en spritny produktion i Vejen. Over 5.000 kvadratmeter skal udstyres til at producere burgerbøffer

Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed. I går

Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

AktueltForskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed19. 08. 2025

Madland, det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab, går nu i luften med Madland Madsystemskole. Skolen er for unge og andre nysgerrige i København og Aarhus og løfter madsystemiske emner som EUs landbrugspolitik, global retfærdighed, regenerativt hav, fællesskab og engagement og socialøkonomi.

Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

FoodservicePolitik og eksportTop19. 08. 2025

Lokale råvarer, store madoplevelser med stærke fortællinger og gastronomi i verdensklasse tiltrækker hvert år mange danske og udenlandske turister til hele landet. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte med over 40 millioner kroner; et imitativ, som flere parter hilser velkommen. De

Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet

EmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Den kollektive ordning VANA offentliggjorde tidligere på sommeren priser for håndtering af emballageaffald i fjerde kvartal af 2025. Dermed har landets fødevarevirksomheder fået et betydeligt klarere billede af, hvad det kommer til at koste, når det såkaldte udvidede producentansvar indføres den 1.

Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Når Organic Summit 2025 samler beslutningstagere, eksperter og aktører fra hele den europæiske fødevarekæde d. 18-19. august i Den Sorte Diamant, bliver det med MENY som hovedsponsor. Supermarkedskæden MENY går forrest, når Europa samles i København for at sikre mere økologi i landbruget og på

Clever går til kamp mod motorvejsjunk: Åbner caféer i Odense og Kolding

AktueltFoodservice14. 08. 2025

Danmarks største ladeoperatør åbner den 14. og 21. august to nye caféer ved lynladestationerne i Odense og Kolding og går i offensiven mod motorvejens madkultur. Med økologisk, lokal og frisklavet mad og kaffe til priser, alle kan være med på, går Clever nu til kamp mod tankstationerne. Tørre

Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

Fødevarestyrelsen lancerede i går et nyt danmarkskort, som vil gøre det nemmere at finde vej til restauranter, hoteller, kantine og daginstitutioner, som har Det Økologisk Spisemærke. Fra i går, onsdag, er det blevet nemmere at finde vej til landets ca. 3.500 caféer, restauranter, hoteller og

Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

Frugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 08. 2025

En ny analyse fra andelsselskabet Gasa Nord Grønt dokumenterer nu klimaaftrykket for jordbær, gulerødder, løg og salat på producentniveau. Målet er at skabe større gennemsigtighed og at gøre det lettere for forbrugerne at vælge grønt. Frugt og grønt er ifølge Fødevarestyrelsen blandt de

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dagrofa går på barrikaderne for dansk frugt og grønt

    19.08.2025

  • McDonald’s og Danish Crown sikrer nye danske arbejdspladser

    19.08.2025

  • Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling

    19.08.2025

  • Madland åbner Madsystemskole, der vil styrke unge i systemforandring fra jord til bord

    19.08.2025

  • Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

    19.08.2025

  • Fødevarevirksomheder i chok: Producentansvar for emballage bliver meget dyrere end forventet

    14.08.2025

  • Organic Summit samler fødevareaktører fra hele Europa i Danmark

    14.08.2025

  • Clever går til kamp mod motorvejsjunk: Åbner caféer i Odense og Kolding

    14.08.2025

  • Nyt danmarkskort skal gøre det nemt at finde vej til de økologiske spisesteder

    14.08.2025

  • Ny analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

    14.08.2025

  • Også med dansk deltagelse: Sveriges største restaurantmesse tager til Malmø

    12.08.2025

  • Københavnerinstitution relanceres: Restaurant l’Alsace går dybere i sin arv

    12.08.2025

  • Dansk Akvakultur: Professor bør holde sig til fakta og løsninger – ikke polarisering

    12.08.2025

  • Ismageriet og Copenhagen Cooking lancerer ny is

    12.08.2025

  • Gejst på Hotel- og Restaurantskolen: Nyt undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer

    12.08.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik