• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Intelligent dansk drik rejser penge i Løvens Hule

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik Christian Arnstedt og Jacob Risgaard fra Løvens Hule til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.
En dansk læge, molekylærbiolog og ernæringsekspert har brugt tre år på at udvikle Clutch Nutritions funktionelle drik Clutch Mindset, der ikke har ét eneste usundt indholdsstof i sig. Clutch Mindset bygger i stedet på sunde ingredienser som salvie, grøn havre og grøn te uden koffein, og derudover kommer drikkens gode kalorier fra det sunde og langsomt optagelige kulhydrat Palatinose samt kostfibre fra bælgfrugt. Tilsammen er indholdet af Clutch Mindset med til at stabilisere blodsukkeret, sikre forbedret produktivitet over flere timer, øge koncentrationsevnen og mindske stress i kroppen, bl.a. fordi man netop undgår de hurtige stigninger og fald i blodsukkeret, som de fleste kender fra klassiske energidrikke.
Clutch Nutrition har allerede vundet flere internationale priser for deres opfindelse og sælger i dag sine produkter til godt 600 butikker og en lang række private virksomheder, konsulenthuse, lægepraksisser, m.v. Investeringen i Løvens Hule, hvor Christian Arnstedt købte 15 procent af virksomheden for 600.000 kroner, og Jacob Risgaard fem procent for 200.000 kroner, skal være med til at opretholde både et nationalt og internationalt momentum i den unge virksomhed.
-Vi vil bevise, at det er muligt at skabe en kommerciel succes, hvor man bruger ernæringsmæssige og sundhedsfaglige kompetencer som guide for udviklingen af fremtidens fødevarer, siger co-founder og CMO Martin Kilic, der sammen med det øvrige team og ernæringsekspert Søren Michael Lange har studeret hver enkelt ingrediens i en række kliniske studier, der tilsammen er mundet ud i verdens sundeste drik.
-Vi er født som en health-tech-virksomhed og har haft et meget videnskabeligt afsæt for udviklingen af Clutch Nutrition. Vi er på intet plan gået på kompromis, hverken hvad angår indholdsstoffer eller sundhedsmæssige og forretningsmæssige ambitioner, og det gør, at vi hele tiden har turdet stile efter at blive en stor, international spiller på området for sundhedsfremmende drikke. Både Jacob Risgaard og Christian Arnstedt kommer med en kæmpe portion erfaring, som vi fremover kan udnytte, når vi skal videreudvikle virksomheden og sparke dørene op til eksportmarkederne, kommenterer CEO og medstifter af Clutch Nutrition, molekylærbiolog Rune Rønhave Laursen, der også har sin hustru, læge Janni Møller med i udviklingsteamet.
Tidligere amerikanske studier viser, at 40 procent af befolkningen spiser en eller anden form for kosttilskud for at øge deres mentale og kognitive ydeevne. Derudover er det en stigende tendens, at helt op til 70 procent foretrækker at forebygge en sund krop snarere end behandle, når skavankerne eller den mentale træthed er opstået. Ligeledes arbejder en lang række samfundstendenser for en drik som Clutch Mindset. Fx er der blandt forbrugerne en stærkt øget bevidsthed om sund kost, der ikke blot skal smage godt, men også være renset for kunstige farvestoffer, tilsætningsstoffer og smage. Alt det er Clutch Nutrition nået i mål med i én og samme drik.
-Teamet i Clutch Nutrition har gjort alt rigtigt og er gået videnskabeligt til værks helt ned til mindste detalje. Det bliver virkelig en fornøjelse at være med til at aktivere nogle af de kompetencer, som både Jacob og jeg sidder med i vores bagland, og jeg føler mig overbevist om, at vi her står med grundlaget for en kæmpe international succes i løbet af nogle få år, siger Christian Arnstedt, grundlægger af Blazar Capital, der sammen med Jacob Risgaard og CoolGroup altså nu ejer 20 procent af Clutch Nutrition.

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Emballage03. 06. 2025

Nemco opfordrer virksomhederne til at søge rådgivning og medlemskab af en kollektiv ordning. Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle sikre, at deres

Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhed03. 06. 2025

Danskernes madfærdigheder bliver dårligere og dårligere, og det får nu Danmarks største fødevarevirksomhed Arla til at slå alarm. Madfærdigheder er nemlig afgørende, når det kommer til danskernes sundhed, klimaet og det sociale samvær. 42 pct. af danske børn og unge siger, at de ikke kan koge

Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed03. 06. 2025

For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hyldes de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen - og viser vejen for fremtidens offentlige måltider. Hver dag serveres mere end

Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

AktueltMesser og konferencer03. 06. 2025

15.-24. august bliver Københavns gader igen fyldt med langborde og leben, når årets Copenhagen Cooking løber af stablen. I år kan gæsterne glæde sig til 100 oplevelser på tværs af hele byen: Fra petanqueturneringer til pizzakonkurrence, en ny version af Smørrebrødets Dag og middag midt på Kongens

Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

Detailhandel og en grosKonfektureMejeriTop03. 06. 2025

De seneste år har danskerne oplevet prisstigninger på mange varer. Nye tal viser, at danskerne ændrer forbrug på nogle varer, mens andre må koste, hvad de koster. Prisen på chokolade har gennem de seneste år været på himmelflugt. Ifølge nye tal fra analysevirksomheden YouGov er kiloprisen for

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik