• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Intelligent dansk drik rejser penge i Løvens Hule

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik Christian Arnstedt og Jacob Risgaard fra Løvens Hule til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.
En dansk læge, molekylærbiolog og ernæringsekspert har brugt tre år på at udvikle Clutch Nutritions funktionelle drik Clutch Mindset, der ikke har ét eneste usundt indholdsstof i sig. Clutch Mindset bygger i stedet på sunde ingredienser som salvie, grøn havre og grøn te uden koffein, og derudover kommer drikkens gode kalorier fra det sunde og langsomt optagelige kulhydrat Palatinose samt kostfibre fra bælgfrugt. Tilsammen er indholdet af Clutch Mindset med til at stabilisere blodsukkeret, sikre forbedret produktivitet over flere timer, øge koncentrationsevnen og mindske stress i kroppen, bl.a. fordi man netop undgår de hurtige stigninger og fald i blodsukkeret, som de fleste kender fra klassiske energidrikke.
Clutch Nutrition har allerede vundet flere internationale priser for deres opfindelse og sælger i dag sine produkter til godt 600 butikker og en lang række private virksomheder, konsulenthuse, lægepraksisser, m.v. Investeringen i Løvens Hule, hvor Christian Arnstedt købte 15 procent af virksomheden for 600.000 kroner, og Jacob Risgaard fem procent for 200.000 kroner, skal være med til at opretholde både et nationalt og internationalt momentum i den unge virksomhed.
-Vi vil bevise, at det er muligt at skabe en kommerciel succes, hvor man bruger ernæringsmæssige og sundhedsfaglige kompetencer som guide for udviklingen af fremtidens fødevarer, siger co-founder og CMO Martin Kilic, der sammen med det øvrige team og ernæringsekspert Søren Michael Lange har studeret hver enkelt ingrediens i en række kliniske studier, der tilsammen er mundet ud i verdens sundeste drik.
-Vi er født som en health-tech-virksomhed og har haft et meget videnskabeligt afsæt for udviklingen af Clutch Nutrition. Vi er på intet plan gået på kompromis, hverken hvad angår indholdsstoffer eller sundhedsmæssige og forretningsmæssige ambitioner, og det gør, at vi hele tiden har turdet stile efter at blive en stor, international spiller på området for sundhedsfremmende drikke. Både Jacob Risgaard og Christian Arnstedt kommer med en kæmpe portion erfaring, som vi fremover kan udnytte, når vi skal videreudvikle virksomheden og sparke dørene op til eksportmarkederne, kommenterer CEO og medstifter af Clutch Nutrition, molekylærbiolog Rune Rønhave Laursen, der også har sin hustru, læge Janni Møller med i udviklingsteamet.
Tidligere amerikanske studier viser, at 40 procent af befolkningen spiser en eller anden form for kosttilskud for at øge deres mentale og kognitive ydeevne. Derudover er det en stigende tendens, at helt op til 70 procent foretrækker at forebygge en sund krop snarere end behandle, når skavankerne eller den mentale træthed er opstået. Ligeledes arbejder en lang række samfundstendenser for en drik som Clutch Mindset. Fx er der blandt forbrugerne en stærkt øget bevidsthed om sund kost, der ikke blot skal smage godt, men også være renset for kunstige farvestoffer, tilsætningsstoffer og smage. Alt det er Clutch Nutrition nået i mål med i én og samme drik.
-Teamet i Clutch Nutrition har gjort alt rigtigt og er gået videnskabeligt til værks helt ned til mindste detalje. Det bliver virkelig en fornøjelse at være med til at aktivere nogle af de kompetencer, som både Jacob og jeg sidder med i vores bagland, og jeg føler mig overbevist om, at vi her står med grundlaget for en kæmpe international succes i løbet af nogle få år, siger Christian Arnstedt, grundlægger af Blazar Capital, der sammen med Jacob Risgaard og CoolGroup altså nu ejer 20 procent af Clutch Nutrition.

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik