• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Intelligent dansk drik rejser penge i Løvens Hule

DrikkevarerMiljø og sundhed28. 02. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik Christian Arnstedt og Jacob Risgaard fra Løvens Hule til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.

Jacob Risgaard, Rune Rønhave Laursen, Martin Kilic og Christian Arnstedt skal efter investeringen i Løvens Hule nu i gang med at bygge videre på Clutch Nutritions nationale og internationale væksteventyr.
En dansk læge, molekylærbiolog og ernæringsekspert har brugt tre år på at udvikle Clutch Nutritions funktionelle drik Clutch Mindset, der ikke har ét eneste usundt indholdsstof i sig. Clutch Mindset bygger i stedet på sunde ingredienser som salvie, grøn havre og grøn te uden koffein, og derudover kommer drikkens gode kalorier fra det sunde og langsomt optagelige kulhydrat Palatinose samt kostfibre fra bælgfrugt. Tilsammen er indholdet af Clutch Mindset med til at stabilisere blodsukkeret, sikre forbedret produktivitet over flere timer, øge koncentrationsevnen og mindske stress i kroppen, bl.a. fordi man netop undgår de hurtige stigninger og fald i blodsukkeret, som de fleste kender fra klassiske energidrikke.
Clutch Nutrition har allerede vundet flere internationale priser for deres opfindelse og sælger i dag sine produkter til godt 600 butikker og en lang række private virksomheder, konsulenthuse, lægepraksisser, m.v. Investeringen i Løvens Hule, hvor Christian Arnstedt købte 15 procent af virksomheden for 600.000 kroner, og Jacob Risgaard fem procent for 200.000 kroner, skal være med til at opretholde både et nationalt og internationalt momentum i den unge virksomhed.
-Vi vil bevise, at det er muligt at skabe en kommerciel succes, hvor man bruger ernæringsmæssige og sundhedsfaglige kompetencer som guide for udviklingen af fremtidens fødevarer, siger co-founder og CMO Martin Kilic, der sammen med det øvrige team og ernæringsekspert Søren Michael Lange har studeret hver enkelt ingrediens i en række kliniske studier, der tilsammen er mundet ud i verdens sundeste drik.
-Vi er født som en health-tech-virksomhed og har haft et meget videnskabeligt afsæt for udviklingen af Clutch Nutrition. Vi er på intet plan gået på kompromis, hverken hvad angår indholdsstoffer eller sundhedsmæssige og forretningsmæssige ambitioner, og det gør, at vi hele tiden har turdet stile efter at blive en stor, international spiller på området for sundhedsfremmende drikke. Både Jacob Risgaard og Christian Arnstedt kommer med en kæmpe portion erfaring, som vi fremover kan udnytte, når vi skal videreudvikle virksomheden og sparke dørene op til eksportmarkederne, kommenterer CEO og medstifter af Clutch Nutrition, molekylærbiolog Rune Rønhave Laursen, der også har sin hustru, læge Janni Møller med i udviklingsteamet.
Tidligere amerikanske studier viser, at 40 procent af befolkningen spiser en eller anden form for kosttilskud for at øge deres mentale og kognitive ydeevne. Derudover er det en stigende tendens, at helt op til 70 procent foretrækker at forebygge en sund krop snarere end behandle, når skavankerne eller den mentale træthed er opstået. Ligeledes arbejder en lang række samfundstendenser for en drik som Clutch Mindset. Fx er der blandt forbrugerne en stærkt øget bevidsthed om sund kost, der ikke blot skal smage godt, men også være renset for kunstige farvestoffer, tilsætningsstoffer og smage. Alt det er Clutch Nutrition nået i mål med i én og samme drik.
-Teamet i Clutch Nutrition har gjort alt rigtigt og er gået videnskabeligt til værks helt ned til mindste detalje. Det bliver virkelig en fornøjelse at være med til at aktivere nogle af de kompetencer, som både Jacob og jeg sidder med i vores bagland, og jeg føler mig overbevist om, at vi her står med grundlaget for en kæmpe international succes i løbet af nogle få år, siger Christian Arnstedt, grundlægger af Blazar Capital, der sammen med Jacob Risgaard og CoolGroup altså nu ejer 20 procent af Clutch Nutrition.

Skrevet i: Drikkevarer, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik