• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencer02. 03. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Ildsjæle og virksomheder hyldet for at forbedre børn og unges madvaner

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMesser og konferencer02. 03. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Fire ildsjæle og tre virksomheder har fået titlen som vinder af Generation Food Award 2020. De har alle vundet en pris for deres ekstraordinære arbejde for at forbedre børn og unges madvaner.

En dedikeret slagtermester fra Gistrup, en inspirerende madkundskabslærer fra Køge og stifter af Det Kærlige Måltid i Aarhus, der sørger for mad til sygdomsramte familier, er blot nogle af dem, der løb med titlen ”vinder af Generation Food Award 2020”.

Generation Food Award, som Arla står bag, har fokus på og hylder de initiativer og ildsjæle, der gør en forskel for at sikre gode madvaner for børn og unge.
– Rigtig mange danske børn kan ikke finde rundt i et køkken og kender ofte utrolig lidt til råvarerne. Og det kommer til at have stor betydning for deres sundhed på sigt. Derfor er det vigtigt for os at være med til at hylde de mennesker, der gør noget ekstraordinært på det område. Og det er fantastisk at se, hvor mange gode, forskellige initiativer og tiltag, der kan gøres, for at støtte op om de sunde madvaner hos den næste generation, siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Aarhus-initiativ løb med to priser
I år blev nonprofit-organisationen Det Kærlige Måltid i Aarhus den store vinder. Selve organisationen løb med prisen som Social Food Hero, mens stifteren Charlotte Thyberg blev Årets Madsjæl.

Hos Det Kærlige Måltid laver frivillige unge på 15-25 år mad til familier i Aarhus, der er ramt af alvorlig sygdom eller traume. Og netop dét havde betydning for juryen, da de delte priserne ud. Begrundelsen for at tildele to priser til organisationen var netop, at det er win-win, når unge i praksis lærer at lave mad, samtidig med at de gør noget godt for andre.

Ud over Det Kærlige Måltid talte vinderne børnekogebogsforfatter og køkkenleder Nana Lyzet, madkundskabslærer Rasmus Breuning fra Køge, DM i Skills, slagtermester Claus Jensen fra Gistrup og kokkeskole-app’en GoCook.

Et kæmpe klap på skulderen
Årets vindere blev fundet i syv kategorier, der fokuserede på hver deres målgruppe – fra de helt små til de unge. Bag voteringen af vinderne stod en jury, der bestod af professor i smagsdidaktik Karen Wistoft, ernæringsekspert og forfatter Christian Bitz, direktør for Arla Fonden Sanne Vinther, formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof og direktør for Madkulturen Judith Kyst.
– Der var tæt løb i alle kategorierne, for alle de nominerede initiativer og privatpersoner har gjort sig fortjent til en vinderpris. De kan alle klappe sig selv på skulderen, og vi håber selvfølgelig, at de vil fortsætte med deres fantastiske arbejde, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden og medlem af årets jury.
En hyldest i en god sags tjeneste

Udover at hylde initiativer og ildsjæle, er Generation Food Award med til på sigt at sikre flere børn og unges gode madvaner. Alle indtægter og sponsorater fra showet går nemlig ubeskåret til Arla Fondens initiativ MADlejr, en madlejrskole, hvor børn og unge lærer om bæredygtighed og sunde madvaner. MADlejr findes på både Helnæs på Sydfyn og i Højer i Sønderjylland.

Industriens Hus på Rådhuspladsen i København havde sponsoreret lokaler, og indtægterne fra en charity bar med drikkevarer sponsoreret af Carlsberg går ubeskåret til MADlejrene. Det gør også indtægterne fra de virksomheder, der har sponsoreret de enkelte priser: Madkulturen, DI Fødevarer, Danish Crown, Fireball, Føtex, Danske Slagtermestre og Arla selv.
– Generation Food Award er skabt for at sætte fokus på én vigtig sag, nemlig at skabe bedre madvaner for den næste generation. Som Danmarks største fødevareselskab er det naturligt for os at tage et ansvar på området, og vi er glade for, at så prominente spillere i fødevarebranchen vil være med til at støtte Generation Food Award, siger Jakob Knudsen.

Vinderne af Generation Food Award 2020 er:
Mini Food Hero

Prisen var sponseret af Fireball og hylder den bedste i daginsitutioner
Vinderen blev:
• Nana Lyzet, børnekogebogsforfatter og køkkenleder, fordi hun er en ildsjæl, hvis professionelle virke er gennemsyret af en mission om maddannelsen af vores alleryngste. Nana er desuden forud for sin tid og udgav sammen med kollegaer en vegetarisk klimakogebog. målrettet daginstitutioner for snart syv år siden.
De øvrige nominerede var:
• Maddag 2019 – Sammen om Maden, Kost & Ernæringsforbundet, FOA, m.fl.
• Børnenes Maddannelse, Børne- og Undervisningsministeriet, UCL Erhvervsakademi, m.fl.

School Food Hero

Prisen var sponsoreret af Madkulturen og hylder den bedste for madkundskab i grundskolen
Vinderen blev:
• Rasmus, madkundskabslærer på Asgård Skole i Køge, fordi han er den madkundskabslærer, alle drømmer om, at deres børn skal have i skolen. Rasmus’ madglæde og begejstring smitter, når han nørder igennem madfagligt og præsenterer eleverne for alverdens råvarer og metoder. Dertil finder han alternative løsninger på en stram økonomi i faget.
De øvrige nominerede var:
• Morten Tido Madsen, madkundskabslærer på Bankagerskolen i Horsens
• Mie Reihs Hegnar, medstifter af Madfærd

Youth Food Hero:

Prisen var sponseret af Danish Crown og hylder den bedste inden for bedre madvaner til unge
Vinderen blev:
• DM i Skills – konkurrencefag inden for fødevarehåndværk, SkillsDenmark, fordi Skills styrker fødevarefagene, skaber positive fortæller og flot medieomtale om madhåndværket og fødevareuddannelserne. Skills gør indtryk på unge talenter, som der er brug for i håndværksfagene.
De øvrige nominerede var:
• Tyg på det, Forbrugerrådet Tænk
• Jens Janniche, underviser

Food Skills Hero

Prisen var sponseret af Danske Slagtermestre og hylder den bedste inden for fødevarehåndværk: Slagter
Vinderen blev:
• Slagtermester Claus Jensen, der siden 2005 har drevet Slagteren og Kokken i Gistrup, brænder virkelig for sine elever. Han uddanner gourmetslagtere og catere og har hele tiden 4-5 elever fordelt over uddannelsestiden. Igennem sine 15 år har Claus Jensen uddannet op mod 20 elever. Han arrangerer desuden studieture for sine elever, som også skal opleve, hvordan slagterfaget foregår i andre butikker i Danmark.
De øvrige nominerede var:
• Palle Christensen, slagtermester i Roskilde
• René Madsen, slagtermester i Viborg

Social Food Hero

Prisen var sponseret af føtex og hylder den bedste i forenings- og fritidslivet
Vinderen blev:
• Det Kærlige Måltid stiftet af Charlotte Thyberg er en non-profitorganisation, der laver mad til familier i Aarhus ramt af alvorlig sygdom eller traume. Det er unge frivillige på 15-25 år, der laver maden, og det er win-win, når unge i praksis lærer at lave mad, have styr på hygiejnen og vise værtskab, samtidig med at de gør noget godt for andre, der har brug for hjælp.
De øvrige nominerede var:
• Fars Køkkenskole, Hello Kitchen
• Hanne Nikolajsen, spejderleder i Tåstrup

Digital Food Hero

Prisen var sponseret af DI Fødevarer og hylder det bedste digitale initiativ
Vinderen blev:
• GoCook, kokkeskole-app fra Coop Danmark, fordi GoCook er en velbesøgt app, der udnytter digitale muligheder til at bygge oven på en analog succes og skaber sammenhæng mellem skole og madlavning hjemme. Desuden er det positivt, at GoCook har en grøn mission og har klimamad som tema i 2019.
De øvrige nominerede var:
• Vild Mad – undervisning, website og app, MAD
• Clio – digital undervisningsportal til madkundskab

Årets Madsjæl

Prisen var sponseret af Arla og hylder den bedste lokale rollemodel
Vinderen blev:
• Charlotte Thyberg, fordi hun er stifter af Det Kærlige Måltid, en nonprofit-organisation, der laver mad til familier i Aarhus Kommune, der er ramt af alvorlig sygdom eller traume. Charlotte Thyberg gør en tydelig forskel for kriseramte familie og unge studerende, der lærer at lave sund og nærende mad. De unge lærer samtidig om at give noget uden selv at modtage noget.
De øvrige nominerede var:
• Trine Wettendorff Hasling, ernæringsassistent i daginstitutionen Myretuen i Skævinge
• Keld Svendsen, tovholder på Børnebørnenes Madværksted i Egedal

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik