• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMejeri02. 10. 2025 | Mikkel Bækgaard

Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMejeri02. 10. 2025 By Mikkel Bækgaard

Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.

I løbet af efteråret skal de norminerede til de to priser præsentere deres retter for den besøgende fagjury. Her skal restauranterne vise, hvordan gris og ost kan løftes til nye gastronomiske højder. 

Vinderen i hver kategori kåres den 17. november, når Landbrug & Fødevarer i samarbejde med White Guide, afholder et awardshow på Kongekilden i Klampenborg – en aften dedikeret til smag, håndværk og spændende fortolkninger af to råvarer, der i høj grad definerer dansk gastronomi.

Årets ret med gris – 13 år med smag i højsædet 

Grisekødet er igen i centrum, når Årets ret med gris 2025 fejrer smag, teknisk dygtighed og kreativitet. Gris er langt fra ”bare” hverdagsmad – det er en krævende råvare med over 600 smagsnuancer, som kræver både præcision og kulinarisk kreativitet. Med et stærkt nomineringsfelt er der lagt op til en tæt kamp, hvor grisens dybde og raffinement udsættes for stor fortolkning.

“Årets ret med gris har efterhånden en del år på bagen, men den er på ingen måde blevet mindre aktuel. Restauranterne elsker smagen af god gris, og årets indstillinger havde næsten alle ét stort fællestræk: smagen i centrum. Beskrivelserne var så levende, at smagen nærmest hoppede ud af skærmen. Samtidig er det tydeligt, at gris er den perfekte makker til grønnere menuer – hvor det grønne får lov at folde sig ud, mens grisen tilfører dybde og karakter. Jeg glæder mig til at opleve retterne ude i gastronomi-Danmark og håber, at mange får mulighed for at smage kokkenes fantastiske, kreative kreationer,” sigerAnders Nicolajsen, Chefkonsulent for Gastronomi og Foodservice i Landbrug & Fødevarer.

De fem nominerede til Årets ret med gris 2025 er:

  • Harlo&Meyer, København
  • Fakkelgaarden Hotel og Restaurant, Kollund
  • Brasserie Carl, Skodsborg
  • Norrlyst, København
  • Restaurant Tri, Vestervig, Thy

Årets ret med gris 2025 er støttet af Norma og Frode Jacobsens Fond.

Årets ret med ost 2025 – en fejring af både tradition og transformation 

Ost er en råvare med karakter, kompleksitet og enormt gastronomisk potentiale, og i Årets ret med ost 2025 får den lov til at træde helt frem i rampelyset. Konkurrencen har til formål at inspirere kokke til at udfordre og nytænke ostens rolle i fremtidens køkken – både i varme og kolde retter – og til at stille skarpt på, hvordan ost kan spille sammen med grønt og andre elementer i den moderne gastronomi.

“Ostekategorien er ekstraordinært spændende i øjeblikket, og det afspejler både årets indstillinger og de nominerede. Vi er blevet overvældet af den kreativitet, der findes derude, og det har været nervepirrende at skulle vælge tre finalister. Til gengæld står vi nu med tre fantastiske nominerede, der virkelig løfter barren for, hvordan ost kan bruges som en smagfuld ingrediens. Flere har valgt at fortolke opgaven grønnere – hvor ost og mejeri træder frem som det element, der giver smag, karakter og løfter det grønne til et endnu højere niveau,” siger Anders Nicolajsen.

De tre nominerede til Årets ret med ost 2025 er:

  • Ti Trin Ned, Fredericia
  • Mielcke & Hurtigkarl, København
  • Treetop Restauranten, Vejle

Årets ret med ost 2025 er støttet af Mælkeafgiftsfonden.

Jury, proces og afsløring

Frem mod finalen rejser juryen – bestående af madanmeldere, kokke og gastronomiske eksperter – rundt i landet for at besøge de nominerede restauranter i deres egne rammer. Disse besøg dokumenteres af et kamera- og filmhold, der både fanger retterne og kokkenes processer. Denne metode skaber mulighed for at opleve retterne i deres naturlige miljø og giver et mere nuanceret billede end traditionelle smagninger i ét rum.

I november vil vi præsentere de nominerede restauranter og deres konkurrenceretter. Nyheder og opdateringer deles på Instagram @gastroevents_lf og på hjemmesiden åretsretmed.dk.

Vinderen i begge kategorier offentliggøres ved et festligt awardshow i samarbejde med WhiteGuide lanceringen d. 17. november 2025 på Kongekilden i Klampenborg.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Kød, fisk og fjerkræ, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik