• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarer15. 04. 2025 | Mikkel Bækgaard

Her er finalisterne til Dansk Mesterskab i Alkoholfri Øl

AktueltDrikkevarer15. 04. 2025 By Mikkel Bækgaard

Den 24. maj bliver Danmarks bedste alkoholfri øl igen kåret i Tivoli, og i år har tilslutningen fra landets bryggerier været endnu større end sidste år. Hele 29 forskellige bryggerier har sendt i alt 58 forskellige alkoholfri øl ind til vurdering. Et dommerpanel bestående af syv uvildige, professionelle øldommere har blindsmagt de indsendte øl, hvorfra de har udvalgt ni finalister, der skal dyste om titlen som Danmarks bedste, som bliver kåret under Tivoli Food Festival. Se hvilke bryggerier, der klarede sig igennem nåleøjet.

Sidste år var det Royal Unibrew, der løb med titlen som Danmarks bedste alkoholfri øl. I år har endnu flere bryggerier meldt sig klar til kamp, og det uvildige dommerpanel bestående af 7 Danske Øldommere havde således hele 58 forskellige øl fra 29 bryggerier at vælge fra, da finalisterne skulle findes. Efter flere timers blindsmagning kunne dommerne kåre dette års finalister i det kommende Danske Mesterskab i Alkoholfri Øl, som løber af stablen ved Tivoli Food Festival i samarbejde med Danske Ølentusiaster lørdag den 24. maj.

De ni finalister kommer fra bryggerierne: Skovlyst Production A/S, Royal Unibrew, Skagen Bryghus A/S, Åben, Amager Bryghus Aps, Hjort Beer Aps, Mikkeller Aps, TeeDawn og Carlsberg A/S – altså en bred pallette af øl fra både store og små bryggerier fra hele landet.

Susanne Y. Kragh, øldommer i foreningen Danske Øldommere, var en af dem, som smagte sig frem til de ni finalister. Hun siger om bedømmelsen:

“Vi har vurderet og bedømt ud fra, om vi kunne genkende, at det er øl, og at det har de smagsprofiler, som øl skal have i de forskellige kategorier, samt at urten ikke dominerer hverken i aroma eller smag. Vi har også dømt ud fra, at man stadigvæk får en rigtig god øloplevelse, når nu man har købt en alkoholfri øl.”

Non-alkoholisk medvind

Alkoholfri øl har medvind i disse år. Salget af de alkoholfri varianter er gået fra at ligge under grape-sodavand til at være mangedoblet de seneste år. Salget af alkoholfri øl er således steget hvert eneste år siden 2014, og det er femdoblet siden da. Og det er der god grund til. Hvor alkoholfri øl tidligere kun kunne fås i ganske få varianter – ofte uden så megen smag – fås de i dag i et utal af varianter, som seriøse ølbryggere har gjort sig umage med. Det er altså blevet mere velsmagende at slippe for tømmermændene eller at skulle køre hjem efter en frokost.

Den udvikling hylder Tivoli og Danske Ølentusiaster ved at afholde endnu et DM i alkoholfri øl – en kåring som altså står mellem ni yderst skarpe kombattanter.

Kasper Mundt-Nielsen fra Danske Ølentusiaster, som er medarrangør af konkurrencen siger:

“Interessen for alkoholfri øl fortsætter med at vokse eksplosivt, og det mærker vi tydeligt ved dette års DM i Alkoholfri Øl, hvor endnu flere bryggerier deltager med et imponerende udvalg af øl. Hvor IPA og pale ale sidste år dominerede konkurrencen, ser vi nu en klar bevægelse mod klassiske øltyper som pilsner og hvedeøl, hvilket understreger, hvor bred og moden kategorien efterhånden er blevet. Det er fantastisk at opleve, hvordan bryggerne fortsætter med at udfordre grænserne for smag og kvalitet, og dermed viser, at alkoholfri øl ikke blot er et alternativ, men en seriøs del af fremtidens ølkultur i Danmark.”

Mikkel Ustrup, som er senior director for Tivoli High End og en af arrangørerne bag Tivoli Food Festival siger om det nye DM:

”Sidste års Danske Mesterskab i Alkoholfri Øl var en stor succes, og vi er glade for at kunne gentage og udvikle konkurrencen. Alkoholfri øl er i en rivende kvalitetsmæssig udvikling, som det er spændende at være med til at støtte op om. Det er dejligt, at endnu flere bryggerier har sendt deres bud på alkoholfri øl ind i år. Nu glæder vi os til at hylde finalisterne og slå Dansk Mesterskab i Alkoholfri Øl fast som en tradition ved Tivoli Food Festival”.

Fakta om alkoholfri øl

Det er ti år siden, at grænsen for, hvornår en øl må kaldes for alkoholfri, blev hævet fra 0,1% til 0,5%. Dengang var alkoholfri øl en raritet, siden er salget eksploderet. Det viser den årlige undersøgelse fra Bryggeriforeningen, der undersøger volumen og antal af forskellige typer solgte øl med lav- eller nulprocent alkohol. Her fremgår det, at de danske bryggerier solgt 11,5 pct. flere alkoholfri øl i 2023 end de gjorde i 2022. Dermed drak danskerne 8,3 mio. liter alkoholfri øl i 2023. Det betyder, at tendensen fra de forrige år fortsætter og salget af alkoholfri øl er – ifølge Bryggeriforeningens tal – firedoblet over de seneste ti år.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik