• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfektureMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Hansens Is går sammen med Den Sociale Kapitalfond: “Vi skal vokse på to bundlinjer i fremtiden”

AktueltKonfektureMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Brødrene bag Danmarks største økologiske ismejeri Hansens etablerer et partnerskab med impact-fonden Den Sociale Kapitalfond. Målet er at vokse både på den økonomiske og sociale bundlinje.

Bestyrelsen i Hansens Is

Der er få fødevareproducenter, der går så langt som det danske ismejeri Hansens. Virksomheden drives med stærke idealer om økologi, upcycling, råvarer og ordentlighed. 

Nu tager virksomheden et markant skridt mod endnu større fokus på ESG og social impact sideløbende med en sund, økonomisk udvikling. Det melder medejer Anders Eibye Hansen og afslører, at den danske impact-fond Den Sociale Kapitalfond køber 60 pct. af virksomheden i deres Invest II-fond. 

Det nye partnerskab skal cementere Hansens position som Danmarks førende økologiske isbrand med kapitalfondens store erfaring med bæredygtig vækst og social impact i ryggen. Sammen vil parterne udvikle virksomheden, styrke Hansens sociale indsats og skabe langsigtet vækst.

“Vi har brugt lang tid på at finde den rette partner, der kan hjælpe os med at løfte Hansens Is til det næste niveau. Den Sociale Kapitalfond er det perfekte match, da de deler vores værdier om social ansvarlighed og ønsker samtidig at bevare vores DNA og tilgang. Med deres erfaring og netværk kan vi professionalisere og skalere vores ESG-arbejde, samtidig med at vi fastholder vores fokus på at give flere mennesker gode isoplevelser,” siger Anders Eibye Hansen, der er medejer af Hansens Is sammen med sin bror Rasmus Eibye.

To bundlinjer skal fremtidssikre Hansens

Den Sociale Kapitalfond var i 2011 den første sociale impact-fond i Danmark, og her har ledende partner Lars Jannick Johansen længe haft et godt blik til den danske isproducent. 

“Vi er gået helhjertet ind i det her partnerskab, fordi vi ser et stort potentiale i Hansens – i folkene bag, i historien og i produkterne. Hansens har altid taget ansvar og skal nu vokse på to bundlinjer – både den finansielle og den sociale – og der er et enormt godt match med vores erfaringer og kompetencer,” siger Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond.

Han fortæller, at der i fællesskab med Hansens er lagt en strategi med fire nøgleområder. Salgsmæssigt skal Hansens Is’ udvide tilstedeværelsen på det danske marked. Derudover vil virksomheden også tage de første skridt mod eksport til nærmarkeder i Norden. På den sociale dagsorden skal virksomheden både styrke eksisterende ESG-indsatser og over tid tage flere unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet ind i virksomheden.

“Vores rolle på ESG-området er at hjælpe med at systematisere og skalere virksomhedens indsats, samtidig med at vi bevarer den kultur og de værdier, der har gjort Hansens til en succes,” siger Lars Jannick Johansen.

Medejerskab til medarbejderne og ny bestyrelse 

Ejerskiftet betyder også, at medarbejderne fremover tilbydes at få del i ejerskabet af Hansens efter en model, hvor både Den Sociale Kapitalfond og brødrene Anders og Rasmus Eibye Hansen afgiver en del af deres ejerskab. Samtidig udpeges en ny bestyrelse, hvor tidligere Toms-profil Annemette V. Thomsen bliver bestyrelsesleder, mens Sticks’n’Sushi-stifter Kim Rahbek også bliver en del af bestyrelsen.

Anders Eibye Hansen ser frem til den nye hverdag på mejeriet og har store forventninger til den nye ejerkonstellation og bestyrelse.

“Hansens er nået en størrelse, som kræver mere, end hvad vi selv kan levere. Rasmus og jeg vil gerne blive ved med det, som vi er rigtig gode til. Vi elsker at lave god is, men det er endnu mere meningsfyldt, hvis vi samtidig kan gøre en forskel i verden. Vi tror på, at vi ved at tage dette skridt kan skabe en endnu mere robust og meningsfuld forretning – og samtidig give vores medarbejdere mulighed for et medejerskab på rejsen,” siger Anders Eibye Hansen.

Hansens Is ejerskabet er nu 40 pct. til brødrene Anders og Rasmus Eibye Hansen samt 60 pct. til Den Sociale Kapitalfonds Invest II. Derudover tilbydes medarbejderne fremover at få del i ejerskabet.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Hæder til Dansk Destilleri

Drikkevarer09. 10. 2025

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. et københavnske destilleri er vendt hjem fra årets Luxury Masters i London med ikke bare én men to priser for deres kompromisløse og særegent danske whisky. Ved at udnytte de naturlige

Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

Frugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 10. 2025

De danske forbrugere skal have godt grønt på tallerkenen, og derfor støtter Plantefonden årligt dusinvis af nye grønne projekter, der skal gøre hverdagen mere planterig. Nu er Plantefonden så klar til at præsentere de 45 nye projekter, som har modtaget tilsagn om tilskud i årets

Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

AktueltFoodservice09. 10. 2025

I oktober genopstår en af Københavns mest særegne bygninger som ny restaurantdestination, når Norrlyst-koncernen med køkkenchef Christoffer Sørensen i spidsen åbner Restaurant Lille Mølle i den fredede mølle på Christianshavns Vold. Målet er klart: En michelinstjerne. Den fredede mølle har

AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarer09. 10. 2025

Det viste sig på ingen måde at være let, da Kjær & Sommerfeldt for 1½ år siden ville skabe en AI-vinrådgiver, der kunne hjælpe deres kunder med at vælge vin. Det er først nu, efter mere end et års arbejde, at det er lykkedes at lave en digital vinrådgiver, der kan anbefale de helt rigtige vine,

Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed09. 10. 2025

En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de bakterier, der lever på dem, kan forvandle mælk til yoghurt. Det giver både ny viden om fortidens madtraditioner og en af nutidens store madtrends, og så

Delitaste styrker markedspositionen – klar til næste fase

FoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ07. 10. 2025

Lidt over halvvejs i strategiperioden gør Delitaste status: en styrket markedsposition, øget kundeorientering og et bedre fundament for videre vækst. Efter en gradvis sammenlægning af Stryhns Foodservice og Delitaste er foodserviceaktiviteterne i Stryhns Gruppen nu samlet. I starten af 2024

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Messer og konferencer07. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder

Danske husholdninger strammer livremmen, og det rammer dagligvaremarkedet

AktueltDetailhandel og en gros07. 10. 2025

Det danske dagligvaremarked har som det eneste i Europa oplevet et fald det seneste halve år ifølge nye tal fra YouGov. Mens forbrugere i store dele af Europa både handler mere og bruger flere penge per indkøbstur, peger pilen nedad i Danmark. Ifølge ny data fra YouGov handler danskerne 2,2

Fødevareminister Jacob Jensen

Ny praksis: Lavere bøder for mindre fejl ved allergenmærkning

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceFødevaresikkerhedPolitik og eksport07. 10. 2025

Mindre fejl i mærkning af fødevarer skal fremover ikke koste virksomheder store bøder, mener fødevareminister Jacob Jensen (V), der ønsker en praksisændring. Det skal ikke længere koste den lille slagter 40.000 kr. at glemme at skrive ”æg” i stedet for ”ÆG” med fed eller versaler på

Rasmus Munk er stadig verdens bedste kok

FoodserviceMesser og konferencerTop07. 10. 2025

Danske Rasmus Munk fra Alchemist i København blev i sidste uge hædret som “The Best Chef in the World” ved The Best Chef Awards 2025 i Milano. Han modtog prisen for første gang i 2024 og bliver dermed den første nordiske kok, der har vundet titlen mere end én gang. ”Det er en kæmpe ære at få

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Infusion giver lavere energiforbrug og bedre produktion

  • DENIOS ApS

    I morgen sker det

  • DENIOS ApS

    Så er det nu eller aldrig

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

  • Delitaste styrker markedspositionen – klar til næste fase

    07.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    07.10.2025

  • Danske husholdninger strammer livremmen, og det rammer dagligvaremarkedet

    07.10.2025

  • Ny praksis: Lavere bøder for mindre fejl ved allergenmærkning

    07.10.2025

  • Rasmus Munk er stadig verdens bedste kok

    07.10.2025

  • Ny frontperson i Alsiks køkken med fokus på madoplevelsen

    02.10.2025

  • Lurpak, Lillebror og islandsk skyr vinder nordisk mejeridyst

    02.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    02.10.2025

  • Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025

    02.10.2025

  • Bred alliance klar til et historisk løft af dansk frugt og grønt

    02.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik