• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltKonfektureMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Hansens Is går sammen med Den Sociale Kapitalfond: “Vi skal vokse på to bundlinjer i fremtiden”

AktueltKonfektureMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Brødrene bag Danmarks største økologiske ismejeri Hansens etablerer et partnerskab med impact-fonden Den Sociale Kapitalfond. Målet er at vokse både på den økonomiske og sociale bundlinje.

Bestyrelsen i Hansens Is

Der er få fødevareproducenter, der går så langt som det danske ismejeri Hansens. Virksomheden drives med stærke idealer om økologi, upcycling, råvarer og ordentlighed. 

Nu tager virksomheden et markant skridt mod endnu større fokus på ESG og social impact sideløbende med en sund, økonomisk udvikling. Det melder medejer Anders Eibye Hansen og afslører, at den danske impact-fond Den Sociale Kapitalfond køber 60 pct. af virksomheden i deres Invest II-fond. 

Det nye partnerskab skal cementere Hansens position som Danmarks førende økologiske isbrand med kapitalfondens store erfaring med bæredygtig vækst og social impact i ryggen. Sammen vil parterne udvikle virksomheden, styrke Hansens sociale indsats og skabe langsigtet vækst.

“Vi har brugt lang tid på at finde den rette partner, der kan hjælpe os med at løfte Hansens Is til det næste niveau. Den Sociale Kapitalfond er det perfekte match, da de deler vores værdier om social ansvarlighed og ønsker samtidig at bevare vores DNA og tilgang. Med deres erfaring og netværk kan vi professionalisere og skalere vores ESG-arbejde, samtidig med at vi fastholder vores fokus på at give flere mennesker gode isoplevelser,” siger Anders Eibye Hansen, der er medejer af Hansens Is sammen med sin bror Rasmus Eibye.

To bundlinjer skal fremtidssikre Hansens

Den Sociale Kapitalfond var i 2011 den første sociale impact-fond i Danmark, og her har ledende partner Lars Jannick Johansen længe haft et godt blik til den danske isproducent. 

“Vi er gået helhjertet ind i det her partnerskab, fordi vi ser et stort potentiale i Hansens – i folkene bag, i historien og i produkterne. Hansens har altid taget ansvar og skal nu vokse på to bundlinjer – både den finansielle og den sociale – og der er et enormt godt match med vores erfaringer og kompetencer,” siger Lars Jannick Johansen, ledende partner i Den Sociale Kapitalfond.

Han fortæller, at der i fællesskab med Hansens er lagt en strategi med fire nøgleområder. Salgsmæssigt skal Hansens Is’ udvide tilstedeværelsen på det danske marked. Derudover vil virksomheden også tage de første skridt mod eksport til nærmarkeder i Norden. På den sociale dagsorden skal virksomheden både styrke eksisterende ESG-indsatser og over tid tage flere unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet ind i virksomheden.

“Vores rolle på ESG-området er at hjælpe med at systematisere og skalere virksomhedens indsats, samtidig med at vi bevarer den kultur og de værdier, der har gjort Hansens til en succes,” siger Lars Jannick Johansen.

Medejerskab til medarbejderne og ny bestyrelse 

Ejerskiftet betyder også, at medarbejderne fremover tilbydes at få del i ejerskabet af Hansens efter en model, hvor både Den Sociale Kapitalfond og brødrene Anders og Rasmus Eibye Hansen afgiver en del af deres ejerskab. Samtidig udpeges en ny bestyrelse, hvor tidligere Toms-profil Annemette V. Thomsen bliver bestyrelsesleder, mens Sticks’n’Sushi-stifter Kim Rahbek også bliver en del af bestyrelsen.

Anders Eibye Hansen ser frem til den nye hverdag på mejeriet og har store forventninger til den nye ejerkonstellation og bestyrelse.

“Hansens er nået en størrelse, som kræver mere, end hvad vi selv kan levere. Rasmus og jeg vil gerne blive ved med det, som vi er rigtig gode til. Vi elsker at lave god is, men det er endnu mere meningsfyldt, hvis vi samtidig kan gøre en forskel i verden. Vi tror på, at vi ved at tage dette skridt kan skabe en endnu mere robust og meningsfuld forretning – og samtidig give vores medarbejdere mulighed for et medejerskab på rejsen,” siger Anders Eibye Hansen.

Hansens Is ejerskabet er nu 40 pct. til brødrene Anders og Rasmus Eibye Hansen samt 60 pct. til Den Sociale Kapitalfonds Invest II. Derudover tilbydes medarbejderne fremover at få del i ejerskabet.

Skrevet i: Aktuelt, Konfekture, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik