• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice12. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Gastronomiet styrker bestyrelse og ledelse

Foodservice12. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Efter 20 år med vækst og 2 år efter Dansk Ejerkapital indtrådte som ligeværdig medejer, forstærker Gastronomiet nu bestyrelsen med anerkendte kapaciteter. Samtidig starter byggeriet af et stort køkken, der skal fordoble produktionskapaciteten, mens jagten på målet om at fødevarer fra lokale landmænd og producenter skal udgøre 60 pct. af det samlede råvareindkøb intensiveres.

For 20 år siden grundlagde Janne og Jacob Nagel Gastronomiet med ambitionen at servere firmafrokost lavet fra bunden hver dag med høj kvalitet og udgangspunkt i kunden. Siden har virksomheden støt og roligt vokset sig stor og stærk til nu at være en af de førende leverandører på markedet for frokostordninger, kantinedrift og catering til events og private begivenheder. For to år siden investerede Dansk Ejerkapital i Gastronomiet og virksomheden opkøbte samtidig konkurrenten Nordic Catering, hvilket blandt andet udvidede porteføljen med det historiske venue Marketenderiet i Valby samt et større fokus på kantinedrift. 

Efter to år med effektivisering er virksomheden nu maksimalt fintunet som en samlet enhed under navnet Gastronomiet og klar til at lægge ekstra tryk på væksten. Velkendte kapaciteter forstærker bestyrelse og ledelse – blandt andet Michael Ingemann og Kim Rahbek Hansen, mens den hidtidige bestyrelsesformand Jens Christian Andersen indtræder som kommerciel direktør.

Ambitiøs forretning, der er toptrimmet

Medstifter og adm. direktør, Jacob Nagel, er begejstret for den nye, stærke konstellation:

”Ekstraordinær service, det gode håndværk, høj råvarekvalitet og kærlighed til lokale fødevarer har altid defineret os i markedet. Vi er stolte af, at så markante kapaciteter som Michael og Kim har købt ind på vores visioner og grundværdier, og ser meget frem til at udvikle virksomheden videre sammen med et stærkt hold i både bestyrelsen og ledelsen.”

Den nye bestyrelsesformand Michael Ingemann er ligeledes fuld af beundring for de første 20 års arbejde hos Gastronomiet og ser en ambitiøs forretning, der nu er toptrimmet.

”Gastronomiet har formået at skabe en solid forretning gennem to årtier og på imponerende vis forvaltet det store ansvar, det er dagligt at bespise tusindvis af danskere. Det er en virksomhed med historie, substans og et team, der slår alt andet på markedet, hvilket ikke mindst ses gennem den imponerende kundeloyalitet – hvor den gennemsnitlige kunderelation på fire år vist må være en brancherekord. I forvejen er Gastronomiet en af de tre største aktører på frokostmarkedet og med bygningen af det nye køkken, der fordobler produktionskapaciteten, forventer jeg yderligere markant vækst med masser af mætte og tilfredse kunder.”

Insisterer på at knytte land og by sammen

Kim Rahbek ser en transparent virksomhed, hvor maden tegner den grønne profil, som er foran markedet når det gælder viljen og stædigheden til at arbejde med de bedste råvarer fra små, lokale producenter. 

”Janne og Jacob har skabt en god, veldrevet forretning med 20 år på bagen. En familievirksomhed af den slags, der danner rygraden i dansk erhvervsliv. Gastronomiet er gennemsyret af en sund kultur, hvor man arbejder sammen om at servere velsmag og tilmed gøre et ærligt og stædigt forsøg på at højne den gastronomiske råvaredannelse og ændre det fødevaresystem, vi har i dag, og som ikke gør meget godt for hverken krop, klima eller biodiversitet. Deres insisteren på at knytte land og by tættere sammen, samarbejde med lokale producenter og servere danske råvarer i sæson er ganske enkelt imponerende – og vejen frem for både muld og mennesker”, siger Kim Rahbek

Nyt stort køkken på Avedøre Holme

I slutningen af 2024 påbegynder Gastronomiet indretningen af et nyt stort køkken. Ud over at fordoble produktionskapaciteten, har projektet til formål at reducere virksomhedens klimaaftryk, styrke arbejdsmiljøet for de ansatte samt sikre biodiversitet på grunden. Solceller og væksthuse på taget tilfører sammen med særligt udstyr, der understøtter det intense fokus på hjemmelavede produkter, grundlaget for et helt unikt køkken, som løfter standarden for cateringkøkkener på markedet.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik