Efter Coop åbnede et stort slagteri ved Århus, kan forbrugerne se frem til en øget mængde gaspakket kød.
– Det er en kæmpe gevinst for forbrugerne. Det betyder rigtig meget for fødevaresikkerheden, siger Jens Juul fra Coop, der bruger betegnelsen detailpakket fremfor gaspakket.
Fordelen ved det gaspakkede kød er holdbarheden, der kommer helt op på 6-8 dage.
Coop er ikke alene om at pakke kød i det, som kaldes for MAP (modificeret atmosfære pakning).
Ifølge fødevareforbundet NNF, der organiserer slagterne, kommer der også mere og mere gaspakket kød i de andre danske supermarkedskæder – blandt andet SuperBest.
Mens ingen er i tvivl om den længere holdbarhed, er der delte meninger om smagen.
– Det smager ofte “genopvarmet” – ligesom en flæskesteg dagen efter. Og så bliver det mere sejt og tørt, jo ældre det er, siger Ina Clausen, der tidligere har forsket i smagen af det gaspakkede kød på Slagteriernes Forskningsinstitut, til DR.
Den beskrivelse er Jens Juul naturligvis ikke med på.
Klik på overskriften for at læse relaterede artikler.