Frugt og grønt
OptiClean vil optimere håndteringen i grøntsagsvaskeriet og forlænge holdbarheden på dine gulerødder
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering
Danskerne erkender kostens rolle på immunforsvaret, men spiser ikke efter det
Selvom danskerne mener, at kosten har indflydelse på immunforsvaret, ændrer 2 ud af 3 ifølge en ny YouGov-undersøgelse ikke spisevaner, når risikoen for sygdom er
Sukkerafgift, subventioner eller mærkninger? Ny rapport viser vejen til nye madvaner
I dag lanceres en ny rapport om, hvad der skal til for at ændre madvanerne i de nordiske lande. Rapporten viser, at skatter og subventioner
Forskere bruger blågrønalger som rugemor for ”kødagtige” proteiner
Forskere fra Københavns Universitet er ikke alene lykkedes med at bruge blågrønalger som rugemor for et nyt protein – de har tilmed fået mikroalgen til
Fonden for Plantebaserede Fødevarer er klar til at uddele 122 mio. kr. i årets ansøgningsrunde
Den 15. februar åbner Fonden for Plantebaserede Fødevarer årets ansøgningsrunde, med en samlet pulje på 122 mio. kr. øremærket til udvikling af den plantebaserede fødevaresektor.
Samsø Grønt A/S bliver medlem af Gasa Nord Grønt
Den 1. maj 2024 indtræder Samsø Grønt i Gasa Nord Grønts medlemskreds af dygtige danske grøntsagsproducenter. Det betyder en udvidelse af sortimentet i Gasa Nord
Stort projekt skal få flere danske bælgfrugter på middagsbordet
Projektet ”Dansk Bælg”, der netop har modtaget en bevilling på 12,2 mio. kr. fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP), vil gennem fokus på sundhed, smag
Asparges og orkidé ligner hinanden mere end vi troede
Hvordan er et bøgeblad egentlig bygget op? Og hvad har bestemt, hvordan stænglen på en asparges ser ud? Det gør et nyt ’opslagsværk’ lavet af
Danskerne er klar på plantebaseret mad – men smag står i vejen
En ny Kantar-undersøgelse viser, at størstedelen af danskerne overvejer mere planterig kost, men at smagen samtidig er en af de største barrierer. Sådan behøver det
Danskerne i undersøgelse fra De Samvirkende Købmænd: Momsen på fødevarer skal ned
Debatten ruller om differentieret moms på fødevarer og ifølge undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd, svarer 84 pct. af de adspurgte, at de
Hent flere