• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en gros08. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Flere ubemandede dagligvarebutikker på vej

AktueltDetailhandel og en gros08. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Parkeringspladser bliver hjem for nye ubemandede dagligvarebutikker. Dagrofa planlægger i første omgang tre testbutikker på forskellige lokationer i Danmark.

Når du mangler en liter mælk mandag morgen eller får lyst til en sandwich til frokost, er hjælpen ikke langt væk. Det er tanken bag det nye koncept, som fødevarekoncernen Dagrofa, parkeringsselskabet Apcoa Parking og butiksudviklingsselskabet Retail360 står bag. Her skal døgnåbne, ubemandede butikker fungere som et alternativ til en almindelig dagligvarebutik, der hvor det ikke giver mening at have en almindelig dagligvarebutik.

I første omgang er planen at åbne tre ubemandede testbutikker på tre forskellige lokationer i Danmark. En i Storkøbenhavn, en anden på Nordsjælland og den tredje afsløres på et senere tidspunkt. Det bliver Dagrofas købmandskæde Let-Køb, der lægger navn til butikkerne og leverer fødevarerne. De ubemandede butikker skal som udgangspunkt drives af Let-Købs købmænd, som ved siden af driften af deres eksisterende Let-Køb butik også skal stå for driften af en ubemandet butik.

– Let-Køb er en meget fleksibel butikskæde, som findes i mange forskellige konstellationer, og nu kan vi styrke vores lokale Let-Køb-købmænd med tilføjelsen af ubemandede butikker der, hvor det ikke giver mening at have en almindelig dagligvarebutik. Det betyder, at de kan tilbyde dagligvarer døgnet rundt, hvilket særligt kan være en fordel for Let-Køb-butikker i ferieområder, hvor butikken er lukket eller har indskrænkede åbningstider dele af året. Vi glæder os derfor rigtig meget til at prøve kræfter med det nye koncept i samarbejde med Apcoa Parking og Retail360, siger Esben Keller, kædedirektør for SPAR, Min Købmand og Let-Køb.

Butikkerne skal drives af Let-Køb-købmænd i nærområdet, som sørger for jævnligt at levere varer til butikkerne og fylde op på hylderne og tilpasse sortimentet til lokalområdet. Kunderne kan forvente over 500 forskellige varer, og sortimentet henvender sig særligt til dem, der er på farten. Butikkerne kan også benyttes som redning til den hurtige aftensmad eller mangler i husholdningen. Kunderne opnår adgang til butikken via en app, som kan tages i brug, når kunden har oprettet sig med NemId eller MitId.

Nemt og hurtigt at handle

Direktør Mads Laursen har sammen med sin kompagnon Michael Hansen under selskabet Retail360 udviklet konceptet til den ubemandede butik.

– Visionen med at tilbyde døgnåbne butikker uden bemanding er blevet muligt med udviklingen af højteknologiske indgangsløsninger, kassesystemer og overvågning. Vi leverer de ubemandede butikker som plug-and-play. Dvs. der bare skal tilsluttes strøm, internet og fyldes varer på hylderne og en til to dage efter, er du køreklar, siger Mads Laursen, direktør hos Retail360.

– Vores løsning har et meget højt sikkerhedsniveau. Butikken er videoovervåget, og indgang kan kun ske via oprettelse med NemID eller MitID som også sikrer, at ingen under 16 kan få adgang. Det er samtidig nemt og brugervenligt at oprette sig og bruge systemet. Skulle man alligevel være i tvivl om noget, kan man finde kundeservicenummeret i butikken eller i appen og kontakte os 24 timer i døgnet.

Løsningen kræver kun hvad der svarer til arealet på en 40 fods container – ca. 28 kvm. Derfor er den let at placere på mange parkeringsarealer, uden det er til gene for brugerne. Ligeledes kræver det kun tilslutning af el for, at butikken kan komme i drift.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros

Seneste nyt fra redaktionen

Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

Detailhandel og en grosFrugt og grønt27. 05. 2025

Nemlig.com offentliggør sit "garantiregnskab" for at vise, hvad det koster at stå bag kvaliteten og friskheden af varer solgt online. I en tid hvor danske forbrugere i stigende grad kræver gennemsigtighed og høj kvalitet, vælger Nemlig som en af de første dagligvareaktører åbent at dele tallene

150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

Foodservice27. 05. 2025

En af landets ældste og mest erfarne leverandører til professionelle køkkener, Oluf Brønnum & Co A/S, åbner 1. juli nyt showroom, kontor og Food Lab på Runetoften 15 i Aarhus – i det tidligere Ken Storkøkken-domicil. Virksomheden, der i 2024 kunne fejre sit 150-års jubilæum, får dermed sin

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltDrikkevarer27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet. Nu bliver Foreningen Dansk Vin en del af SMVdanmark. SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV

Food&Drink på gaden med fokus på kød

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ27. 05. 2025

Seneste udgave af branchemagasinet Food&Drink er på gaden. I dette nummer har vi fokus på kød og er blandt andet på besøg hos Grambogård på Fyn. Vi har også lært om grønt charcuteri, været (næsten) i luften med Restaurant AOC og været hos en fantastisk producent af Pinot Noir i

Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

Brød og kagerDrikkevarerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 05. 2025

I år kan festivalgæsterne på Roskilde Festival glæde sig til en helt unik øloplevelse, der ikke kun slukker tørsten, men også bidrager til bæredygtighed. Husbryggeriet Jacobsen lancerer en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik