• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025 | Mikkel Bækgaard

Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025 By Mikkel Bækgaard

70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Ved smagningen smagte og udvalgte dommerne samtidig fem produkter, der for første gang skal dyste om Coops nye pris, Irmaprisen, og dermed muligheden for en plads på hylderne i udvalgte Coop-butikker.

I samarbejde med Danmarks største madfestival og tilhørende kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, afholder Coop for 12. år i træk Produktprisen. Samtidig lancerer Coop, som noget helt nyt, Irmaprisen, hvor den endelige vinder får muligheden for, at få sit produkt optaget i Irma-vareserien og dermed sælges og markedsføres, under Irma-brandet, i udvalgte Coop-butikker.

Dommerpanelet, der består af nogle af landets dygtigste fagfolk, har nu fundet de endelige finalister, i de to konkurrencer, blandt passionerede, danske producenter, der sætter fokus på smag, kvalitet, innovation og lokale råvarer. Dommerpanelet tæller i år kok og produktudvikler Magnus Laier Sonne, General Manager på Alchemist Lykke Metzger, gastrofysiker i Kost Studio Louise Beck Brønnum, kategorichef i Coop Katrine Dahl Pind og senior marketingchef i Coop Heidi Kessler.

Vinderne af Produktprisen kan blandt andet se frem til muligheden for at præsentere vinderproduktet for Coops indkøbere med henblik på, om produktet kan sælges i en eller flere af Coops kæder, samt muligheden for markedsføring via Coop og Sol over Gudhjems kanaler. Om de to priser siger, Chef for egne varemærker i Coop, Elias Billum Have:

“Med Irmaprisen og Produktprisen hylder vi det særlige ved danske fødevarer – den gode smag, det stolte håndværk og de innovative idéer, som udspringer af dansk jord og bliver til virkelighed gennem produktion i Danmark. Med priserne ønsker vi at sætte fokus på lokale produkter, der både har rod i Danmark og potentialet til at nå ud til endnu flere forbrugere gennem Coops butikker.”

Direktør og stifter af Sol over Gudhjem, Mikkel Marschall, siger:

“Der findes et væld af fantastiske produkter i Danmark, men for mindre producenter kan det være en udfordring at finde den rette vej til de mange hylder og kunder i hele landet. Derfor er vi stolte over, i samarbejde med Coop, at kunne facilitere netop den mulighed og dermed være med til at løfte gode, danske og lokale fødevarer gennem både Produktprisen og nu også Irmaprisen.”

Finalen i Produktprisen afholdes i København til september, hvor også vinderen af Irmaprisen offentliggøres. Inden da kan alle finalisterne se frem til at være en del af madfestivalen ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem den 20.-21. juni 2025, hvor de uddeler smagsprøver, og sælger deres produkter, i produktpristeltet, til tusindvis af madglade danskere på havnen i Gudhjem.

Finalister til Produktprisen 2025

MAD​
– Saltet brændt laks fra Centralrøgeriet
– Økologisk pølse med ramsløg fra Öxneholm
– Gastrik fra Bornholm Vinegar Company

DRIKKE​
– Økologisk Hindbær Soda fra Bornholms Mosteri
– Vild Brus – Rabarber Streisand fra Vild Is ApS
– Sweet Sloe Gin fra Fary Lochan Destilleri A/S

KONFEKTURE​
– Vild Plante is – Lakrids med et strejf af citron fra Vild Is ApS
– Træstamme fra Glean
– Madame Butterfly Økologisk Nøddecreme fra Food Solution A/S

INNOVATION​
– Lillow Sour Cherry & Rose fra Lillow
– Yolo Chai Sticky Brew fra Yolo Chai
– Bælgfrugt Shoyu fra Nocla A/S

Finalister til Irmaprisen 2025:
– Banan og chokoladeis fra Banana Cph
– Økologisk pølse med ramsløg fra Öxneholm
– Træstamme fra Glean
– Saltet brændt laks fra Centralrøgeriet
– Vild Brus – Rabarber Streisand fra Vild Is ApS

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik