Det er fortsat to erfarne fødevarekvinder, der skal stå i front for danskernes madkultur. Direktør Judith Kyst har fået fornyet sin åremålsansættelse i Madkulturen, ligesom bestyrelsesformand Fie Hansen-Hoeck er blevet genudpeget som formand for bestyrelsen. Begge har været med siden Madkulturen i 2011 blev etableret under det daværende Fødevareministerium.
Det handler om bedre mad
– Fie Hansen-Hoeck har med sit netværk og sine relationer haft en unik evne til at etablere Madkulturen i feltet af fødevarepolitiske interessenter. Nu skal vi skridtet videre, og med Fie Hansen-Hoeck som toneangivende formand er jeg sikker på, Madulturen har bedst mulige udgangspunkt for at være en væsentlig partner i forbedringen af den danske madkultur, siger Fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Det er Madkulturens bestyrelse, der har genansat Judith Kyst som direktør for Madkulturen. Ansættelsen er fortsat på åremål.
– For at løfte madkulturen i Danmark skal vi have fødevareerhvervet med. Det kræver en god kommerciel forståelse og stærke relationer, og det har Madkulturen med Judith Kyst i spidsen opbygget. Den vej skal vi videre ad, og derfor har vi genansat Judith Kyst, siger Fie Hansen-Hoeck.
– Madkulturen skal give danskerne mod på bedre mad. Ved blandt andet at kortlægge vores madvaner gennem for eksempel Madindeks, får vi indblik i, hvor udfordringerne er, så vi sætter ind med løsninger de rigtige steder. De løsninger er vi blevet dygtige til at skabe sammen med en lang række partnere, og det arbejde intensiverer vi i den kommende periode, siger Judith Kyst.