Ost er for størstedelen af danskerne en naturlig del af kosten, for vi er et af de mest ostespisende folkefærd i verden. Hver dansker spiser i gennemsnit 16 kilo ost om året. De seneste år er særligt de økologiske oste blevet populære blandt danskerne. Således er der det seneste år lagt over 40 procent flere økologiske Arla oste i danskernes indkøbskurve.
– Det er dejligt, at salget af økologiske oste nu vinder frem. Vi ved, at de største barrierer for at købe økologi blandt andet er smag, tilgængelighed og udvalg, så disse områder har vi især fokus på, siger Marianne Forsingdal, der er Brand Manager for Arlas ostekategori.
Den store efterspørgsel på økologiske fødevarer får nu Arla til at udvide udvalget af økologiske oste med lanceringen af to nye økologiske varianter under Riberhus Mesterstykker. De to økologiske oste fås i en Gouda-ost og i en Gouda-inspireret ost
– De nye ostevarianter er hverdagsoste, men de kan også sagtens fungere som en lækker tilføjelse til weekendens ostebord, siger Marianne Forsingdal.
Hun slår fast, at ambitionerne for salget af økologiske oste ikke stopper her. Allerede i 2015 lanceredes en ambitiøs strategi om at øge omsætningen af økologiske produkter, herunder økologiske oste, i Danmark med 50 procent inden 2020.
– Det er en ambitiøs målsætning, men vi har igennem en årrække set en stigende efterspørgsel på økologiske alternativer, og der er intet, som tyder på, at den udvikling stopper foreløbig. Det opfatter vi som et udtryk for, at forbrugerne er klar til at gøre økologi til en mere naturlig del af hverdagen, og det er naturligt for os at bidrage til, siger Marianne Forsingdal.
Mejerivirksomheden mangler kun syv procent for at nå det ambitiøse mål, da salget af økologiske mejeriprodukter har mødt stor medvind de seneste år. For at nå målsætningen er Arlas plan at lancere 15 økologiske produkter i løbet af 2019.