• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion02. 06. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Dansk verdensleder inden for pladefryseteknologi i massivt opkøb

Fødevareproduktion02. 06. 2021 By Helle Friemann Nielsen

Den danskfunderede markedsleder inden for pladefryseteknologi, DSI Freezing Solutions A/S, skaber med opkøb af Cryogenic Equipment and Services NV (CES) og Dantech Freezing Systems A/S (Dantech) en ny global spiller med branchens bredeste produktprogram inden for industriel frysning, køling og varmebehandling af fødevarer

DSI Freezing Solutions A/S (DSI) udvider sin portefølje med opkøb af den belgiske virksomhed CES, som er eksperter inden for kryogenisk frysning – og med Dantech, som er en af verdens førende inden for mekanisk fryseteknologi, især spiral- og tunnelfrysere. Dermed står DSI nu som den eneste globale leverandør af alle tre former for fryseteknologi – med betydelige synergier for både eksisterende og kommende kunder.
-Med de to strategiske opkøb er vi den eneste globale spiller, der kan tilbyde fødevarebranchen hele paletten af fryseteknologi og samtidig også et bredt program inden for køling og varmebehandling af fødevarer, udtaler Lars Priess, CEO i DSI Freezing Solutions A/S.

Tre virksomheder bliver til én
Siden DSI i 2017 blev opkøbt af Procuritas Capital Investors, en nordisk baseret Private Equity Fund, har virksomheden arbejdet målrettet på at opbygge en stærk platform til sikring af fremtidig vækst. Først med opkøb af den mangeårige samarbejdspartner Erlinord, som repræsenterer automationsdelen af pladefrysningsprocessen, men også med massive investeringer i produktionen, salgsorganisationen, testfaciliteter, R&D samt i IT. I dag er DSI til stede i Danmark, Korea, Singapore, Rusland og USA.
CES er etableret i 1989 af Karel Vanackere og har siden udviklet sig til en af de største uafhængige leverandører af kryogenisk fryseteknologi globalt. Virksomheden har hovedkontor i Belgien og leverer herfra udstyr primært til fødevareindustrien, men også til den farmaceutiske industri og metalindustrien. I USA produceres primært til fødevareindustrien.
Hans Vanackere, som nu giver virksomheden videre og samtidig stopper som CEO, udtaler:
-Det var vigtigt for os at finde en køber med et indgående kendskab til industrien, en førende position med fokus på kvalitet og kunder samt en stærk vision for den videre udvikling af CES.
Dantech er stiftet i 2017 og har indtil i dag været ejet af Henrik Ziegler og Carsten Bak Andreasen. Selskabet er en fusion mellem Dantech Freezing Systems Pte. Ltd. og Innosteel A/S; samlet set har virksomheden mere end 30 års erfaring med levering af fryseløsninger til fødevareindustrien. Virksomheden er, specielt inden for de seneste år, vokset meget kraftigt og er i dag en førende global spiller inden for mekanisk frysning, herunder spiral- og tunnelfrysere samt inden for blandt andet spiralovne. Dantech har hovedkontor i Aalborg og afdelinger i USA, Singapore, Mexico, Rusland, Polen og Tyskland.
-Vi var på udkig efter en partner for at forstærke og understøtte vores fremtidige vækst, siger Carsten Bak Andreasen.
-Det var samtidig vigtigt for os at sikre, at køberen gennem væksten har fokus på fortsat at skabe fremtidige muligheder for medarbejderne, supplerer Henrik Ziegler.
Henrik Ziegler fortsætter som en del af ledelsen af det nye samlede selskab.
Med opkøb af de to virksomheder har en international spiller inden for fødevareteknologi set dagens lys, og Danmarks position som anerkendt nation inden for fødevareteknologi er yderligere konsolideret.

Store forventninger til fremtiden
Trods Covid-19 pandemien realiserede DSI Freezing Solutions A/S i 2020 en toplinjevækst på +5 procent og en bundlinjevækst på +10 procent, og forventningerne til de kommende år er høje.
-Med det nye set-up og de nu i alt omkring 300 medarbejdere forventer vi en omsætning i 2021 på + 500 mio. DKK, siger Lars Priess og fortsætter:
-Vi glæder os til at komme endnu tættere på vores kunder i kraft af vores stærke produktions- og service setup i både Europa, USA og Asien. Omkring halvdelen af vores kunder bruger flere typer fryseteknologi, som de nu får adgang til i én samlet leverandør.

De tre fryseteknologier
De tre fryseteknologier (plade-, kryoteknisk/kryogenisk og mekanisk) supplerer hinanden godt og dækker således både høj- og lavvolumen produktion samt IQF, Blok og Bulk frysning.
Ligeledes dækker teknologierne stort set hele spekteret af fødevarer, fra kød, fisk og fjerkræ inkl. biprodukter over frugt og grønt til færdigretter. Desuden deler de tre virksomheder allerede i dag en passion for kvalitet og ikke mindst for reduktion af den miljømæssige belastning. Alle tre organisationer tænker i stigende grad i miljørigtige alternativer, som både gør en forskel for fremtidige generationer og for kundernes business case i dag, fx i form af reduceret forbrug af energi, kemikalier og vand.
Verdens fødevareindustri præsenteres således nu for det perfekte match, teknologisk såvel som værdimæssigt, med alle de fordele, det indebærer i forhold til geografisk tilstedeværelse, koncentreret ekspertise, kundefokus og bæredygtighed.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

AktueltFoodservicePolitik og eksport18. 09. 2025

HORESTA har forfremmet Jeppe Møller-Herskind til administrerende direktør. Som vicedirektør har han gennem de seneste år været en central del af organisationens medlemsvækst og kommercielle udvikling. Han har desuden været branchens synlige stemme i medierne på mange af de politiske dagsordener.

Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

FoodserviceMesser og konferencerTop18. 09. 2025

Danmarks bedste kantine ligger i Hedensted hos Normal A/S. I hvert fald, hvis man spørger Landbrug & Fødevarer, der mandag kunne afsløre vinderen vinderen af Kantineprisen 2025. Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til

De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 09. 2025

Fødevarepriserne har pil opad, og det rammer danskerne på pengepungen. Det er oplagt at lette momsen på fødevarer – og det kan endda nemt finansieres: Skal momsen på fødevarer sænkes til 15 pct., skal momsen på andre varer som f.eks. cykler og elektronik hæves med blot 1,6 pct. Det viser nye

I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl sender fælles opfordring til kunderne: Køb Fairtrade-bananer – for bondens løn og bananens fremtid. For første gang nogensinde går de største danske dagligvarekæder – Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl – sammen i en fælles kampagne, der opfordrer danskerne til at

Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

AktueltFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Gæsterne kan smage, lytte, lære og opleve mangfoldigheden, når biodiversiteten på den københavnske madscene fejres for første gang. Mere end 30 producenter, landmænd, kokke, bagere, bryggere, biavlere, møllere, slagtere, pølsemagere og ostemagere samles til festival på Skjolds Plads d. 21.

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

    18.09.2025

  • Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

    18.09.2025

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik