• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Fødevareproduktion02. 06. 2021 | Helle Friemann Nielsen

Dansk verdensleder inden for pladefryseteknologi i massivt opkøb

Fødevareproduktion02. 06. 2021 By Helle Friemann Nielsen

Den danskfunderede markedsleder inden for pladefryseteknologi, DSI Freezing Solutions A/S, skaber med opkøb af Cryogenic Equipment and Services NV (CES) og Dantech Freezing Systems A/S (Dantech) en ny global spiller med branchens bredeste produktprogram inden for industriel frysning, køling og varmebehandling af fødevarer

DSI Freezing Solutions A/S (DSI) udvider sin portefølje med opkøb af den belgiske virksomhed CES, som er eksperter inden for kryogenisk frysning – og med Dantech, som er en af verdens førende inden for mekanisk fryseteknologi, især spiral- og tunnelfrysere. Dermed står DSI nu som den eneste globale leverandør af alle tre former for fryseteknologi – med betydelige synergier for både eksisterende og kommende kunder.
-Med de to strategiske opkøb er vi den eneste globale spiller, der kan tilbyde fødevarebranchen hele paletten af fryseteknologi og samtidig også et bredt program inden for køling og varmebehandling af fødevarer, udtaler Lars Priess, CEO i DSI Freezing Solutions A/S.

Tre virksomheder bliver til én
Siden DSI i 2017 blev opkøbt af Procuritas Capital Investors, en nordisk baseret Private Equity Fund, har virksomheden arbejdet målrettet på at opbygge en stærk platform til sikring af fremtidig vækst. Først med opkøb af den mangeårige samarbejdspartner Erlinord, som repræsenterer automationsdelen af pladefrysningsprocessen, men også med massive investeringer i produktionen, salgsorganisationen, testfaciliteter, R&D samt i IT. I dag er DSI til stede i Danmark, Korea, Singapore, Rusland og USA.
CES er etableret i 1989 af Karel Vanackere og har siden udviklet sig til en af de største uafhængige leverandører af kryogenisk fryseteknologi globalt. Virksomheden har hovedkontor i Belgien og leverer herfra udstyr primært til fødevareindustrien, men også til den farmaceutiske industri og metalindustrien. I USA produceres primært til fødevareindustrien.
Hans Vanackere, som nu giver virksomheden videre og samtidig stopper som CEO, udtaler:
-Det var vigtigt for os at finde en køber med et indgående kendskab til industrien, en førende position med fokus på kvalitet og kunder samt en stærk vision for den videre udvikling af CES.
Dantech er stiftet i 2017 og har indtil i dag været ejet af Henrik Ziegler og Carsten Bak Andreasen. Selskabet er en fusion mellem Dantech Freezing Systems Pte. Ltd. og Innosteel A/S; samlet set har virksomheden mere end 30 års erfaring med levering af fryseløsninger til fødevareindustrien. Virksomheden er, specielt inden for de seneste år, vokset meget kraftigt og er i dag en førende global spiller inden for mekanisk frysning, herunder spiral- og tunnelfrysere samt inden for blandt andet spiralovne. Dantech har hovedkontor i Aalborg og afdelinger i USA, Singapore, Mexico, Rusland, Polen og Tyskland.
-Vi var på udkig efter en partner for at forstærke og understøtte vores fremtidige vækst, siger Carsten Bak Andreasen.
-Det var samtidig vigtigt for os at sikre, at køberen gennem væksten har fokus på fortsat at skabe fremtidige muligheder for medarbejderne, supplerer Henrik Ziegler.
Henrik Ziegler fortsætter som en del af ledelsen af det nye samlede selskab.
Med opkøb af de to virksomheder har en international spiller inden for fødevareteknologi set dagens lys, og Danmarks position som anerkendt nation inden for fødevareteknologi er yderligere konsolideret.

Store forventninger til fremtiden
Trods Covid-19 pandemien realiserede DSI Freezing Solutions A/S i 2020 en toplinjevækst på +5 procent og en bundlinjevækst på +10 procent, og forventningerne til de kommende år er høje.
-Med det nye set-up og de nu i alt omkring 300 medarbejdere forventer vi en omsætning i 2021 på + 500 mio. DKK, siger Lars Priess og fortsætter:
-Vi glæder os til at komme endnu tættere på vores kunder i kraft af vores stærke produktions- og service setup i både Europa, USA og Asien. Omkring halvdelen af vores kunder bruger flere typer fryseteknologi, som de nu får adgang til i én samlet leverandør.

De tre fryseteknologier
De tre fryseteknologier (plade-, kryoteknisk/kryogenisk og mekanisk) supplerer hinanden godt og dækker således både høj- og lavvolumen produktion samt IQF, Blok og Bulk frysning.
Ligeledes dækker teknologierne stort set hele spekteret af fødevarer, fra kød, fisk og fjerkræ inkl. biprodukter over frugt og grønt til færdigretter. Desuden deler de tre virksomheder allerede i dag en passion for kvalitet og ikke mindst for reduktion af den miljømæssige belastning. Alle tre organisationer tænker i stigende grad i miljørigtige alternativer, som både gør en forskel for fremtidige generationer og for kundernes business case i dag, fx i form af reduceret forbrug af energi, kemikalier og vand.
Verdens fødevareindustri præsenteres således nu for det perfekte match, teknologisk såvel som værdimæssigt, med alle de fordele, det indebærer i forhold til geografisk tilstedeværelse, koncentreret ekspertise, kundefokus og bæredygtighed.

Skrevet i: Fødevareproduktion

Seneste nyt fra redaktionen

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik