
Italienerne er berømte for deres pizza, og mange valfarter til støvlelandet for at sætte tænderne i en autentisk italiensk pizza, men noget tyder på, at du ikke behøver at rejse så langt for at smage de bedste pizzaer i Europa. Organisationen 50 Top Pizza, der hvert år kårer de bedste pizzaer i verden, har for nyligt offentliggjort de bedste pizzaer i Europa.
København har hele to pizzeriaer med i top 5, hvor det nyåbnede Pizzeria Luca stryger ind på en imponerende femteplads. Restauranten har kun haft åben i en måned, så det er en overraskelse, at den allerede anerkendes af 50 Top Pizza. Hos Pizzeria Luca mener man, at den perfekte pizzadej kræver 72 timers kærlighed. Så det er præcis det, den får. Opskriften på dejen kommer fra den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platania, som pizzeriaet også er opkaldt efter.
– Det krævede tre dage i Rom med mange flasker rødvin og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timers koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde én af Europas bedste. Ja, det har vi jo faktisk nu bevis på, siger Lasse Wiwe, partner i Pizzeria Luca, som samtidig er meget stolt og overrasket over kåringen:
– Vi åbnede pizzeriaet for lidt over en måned siden, og vi havde aldrig troet, at vi allerede nu ville blive anerkendt af selveste 50 Top Pizza. Jeg kan faktisk ikke helt tro det – jeg måtte nive mig selv lidt i armen, da jeg hørte nyheden i morges, siger Lasse Wiwe, der sammenligner 50 Top Pizza med World’s Best Restaurant-kåringen, hvor danske Noma har været nummer 1 i flere omgange.
Pizzaria Luca ligger på Gammel Strand 42 i København.
Her er de top 10 bedste pizzaer i Europa:
1. 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeria, London
2. Bijou, Paris
3. Bæst, København
4. Ober Mamma, Paris
5. Pizzeria Luca, København
6. Kytaly, Geneve
7. Lillia Napoli, Falkenberg
8. Addommè, London
9. L’Antica Pizzeria da Michele, London
10. Gazzo, Berlin