Den danske virksomhed Scanflavour, der laver proteiningredienser til fødevarer, lukker ved årets udgang sin fabrik efter flere år med massive tab, oplyser ejeren Essentia Protein Solutions i en pressemeddelelse.
Essentia købte det konkurstruede Scanflavour i 2018 og har siden gennemført en række effektiviseringer og fyringsrunder. Blandt andet stoppede de nye ejere for produktionen i den nye fabrik, der blev indviet i 2016.
Men trods mange forskellige tiltag tror ledelsen af Essentia ganske enkelt ikke mere på at Scanflavour og dens fabrik i Møldrup kan blive rentabel og vil derfor lukke fabrikken ved årets udgang. Knap 20 ansatte bliver tilbudt arbejde på Essentias fabrik i Hobro, men omkring 40 ansatte står uden arbejde fra årsskiftet.
Essentias direktør, Asger S. Jacobsen, oplyser i en pressemeddelelse, at selvom Scanflavour var truende tæt på en konkurs ved overtagelsen i juni sidste år, var der en forventning om, at det ville lykkes at vende udviklingen. De krævede investeringer til at rette op på det fejlslagne produktionsapparat i den nye fabrik er dog så store, et det ifølge Asger S. Jacobsen ikke er realistisk at få gjort produktionen rentabel.
Scanflavour blev etableret i 1981 og bruger restprodukter fra svineslagterier til at producere ingredienser. Mens alt tegnede lyst, besluttede den daværende ledelse at udvide produktionen med en stor investering i avancerede produktionsanlæg i en ny fabrik. Men alt gik nærmest galt i forbindelse med udvidelsen, hvilket efterfølgende førte til store nedskrivninger og afskedigelse af hovedparten af medarbejderne samt millionstore røde tal på bundlinjen.