• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFrugt og grønt21. 01. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Dansk convenience-succes står bag nyt kødfrit koncept

Detailhandel og en grosFrugt og grønt21. 01. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den plantebaserede bevægelse vokser fortsat i Danmark, og nu går den succesfulde danske conveniencevirksomhed Tasteful Foods ind på det kødfrie marked. De lancerer GRÖNT – en ny serie af plantebaserede frostretter, der skal gøre det nemmere at spise mindre kød i hverdagen. COOP Danmark og Rema1000 i Norge bliver de første til at føre de nye produkter.

– Plantebaseret convenience i dag er lidt ligesom elbilen for 10 år siden – du kunne godt få en elbil, men den var ikke lækker, lyder det fra Anders P. Christensen, Tasteful Foods.

Det er måske en kliche at påstå, at grønt er det nye sort, men faktum er, at lysten til at spise mindre kød melder sig hos flere og flere danskere. En undersøgelse fra COOP Analyse viser at 57% af danskerne ønsker at spise mindre kød – blandt de unge er tallet helt oppe på 70%. Samtidig er efterspørgslen på nemme måltidsløsninger eksploderet de seneste år, og danskerne er vilde med måltidskoncepter, som hjælper dem med at få varm og velsmagende aftensmad på bordet i en travl hverdag.

Danske Tasteful Foods har fulgt tendensen længe og vil være én af de virksomheder, der sætter skub i udviklingen. Conveniencevirksomheden lancerer nu en ny serie af plantebaserede middagsretter. COOP har allerede meldt sig på banen og bliver den første til at føre de nye grønne retter. Ifølge Tasteful Foods stifter og direktør skal det grønne slag vindes ved at gøre smagene velkendte og trygge. Det bakkes op af en ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, der viser, at danskerne efterspørger plantebaseret convenience og velkendte smage.

 – I bund og grund handler det om at lave noget, der smager godt. Jeg tror mange stadig tænker linsefrikadeller og rødbedebøffer, når man snakker kødfrie måltider. Så vores udgangspunkt var at lave plantebaserede, velsmagende versioner af velkendte livretter som lasagne, chili non carne og grøn karry – vores egen data viser samtidig, at det er de mest populære middagsretter i Danmark lige nu, siger Anders P. Christensen, der har brugt det sidste år på at udvikle de fire nye retter i samarbejde med et team af tidligere michelinkokke.

Grønne retter skal være Tesla-lækre

I dag er virksomheden en etableret leverandør af både ready-to-eat og ready-to-heat produkter til supermarkeder i hele norden og har bygget sin succes på at levere convenience-koncepter til bl.a. COOP Danmark, ICA i Sverige og COOP i Norge. Samtidig er serien også på vej ud i butikker i resten af Norden. Direktøren mener, at hvis der virkelig skal rykkes på dagsordenen om at spise mindre kød i hverdagen, så har forbrugerne brug for nemme og velsmagende alternativer.

– Plantebaseret convenience i dag er lidt ligesom elbilen for 10 år siden – du kunne godt få en elbil, men den var ikke lækker. Det er samme historie med de grønne middagsretter ude i supermarkederne, som ofte hverken er gennemtænkte eller vellavede. Det er en skam, for hvis man tænker sig lidt om, kan det gøres hammergodt. Og det synes jeg faktisk, vi er lykkedes med, siger Anders P. Christensen.

Der er også tanke bag emballagen, som kommer fra danske Faerch. Virksomheden vandt Plastprisen 2020 for deres innovative, cirkulære emballage, der fremstilles af genanvendte flasker og bakker.

Lærte danskerne at spise sushi

Anders P. Christensen er ikke fremmed for at introducere madtrends for danskerne. I 2001 var han den første til at lave færdiglavede sushibakker til supermarkederne og dermed gøre den trendy japanske spise til allemandseje.

– Dengang fandtes der ikke en sushirestaurant udenfor København. De fleste turde ikke rigtig at kaste sig ud i det – det var ukendt, svært og nok også for dyrt. Det er på mange måder den samme situation i dag med den plantebaserede bevægelse, der har brug et folkeligt ”skub”, siger Anders P. Christensen, der startede Tasteful Foods for seks år siden.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Frugt og grønt

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik