• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice20. 02. 2024 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

Foodservice20. 02. 2024 By Mikkel Bækgaard

Organisationen JunkFood hjælper hver dag Københavns gadefolk ved at kokkerere varme og nærende måltider. I løbet af 2023 har fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice doneret 17 tons overskudsvarer, hvilket har medvirket til fremstillingen af 42.500 gode måltider.

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København og omegn, som har brug for sund og nærende kost.

Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.

En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice i løbet af 2023 har leveret 17 tons fødevarer til organisationen.  

Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:

“Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 17 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til 42.500 måltider i løbet af 2023, og det er noget, der utvivlsomt gør en stor forskel for gadens folk i København.”

Måltiderne er fyldt med kød, fisk og grønt, og tilsættes store mængder fløde og smør for at bidrage med så mange kalorier til gadens folk som muligt.

Herudover er maden skånsom for sarte tænder og ødelagte maver, hvilket betyder, at maden er nem at tygge, og uden stærke krydderier.

Hun uddyber:

“Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de desværre sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte og donationer fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.”

Et samarbejde der giver mening og gode madoplevelser

Dagrofa Foodservice leverer fødevarer til professionelle køkkener som bl.a. restauranter, hoteller og kantiner, og hos fødevaregrossisten er der ingen tvivl om, at det giver rigtig god mening også at hjælpe et frivilligt initiativ som JunkFood ved at donere overskudsmad.

Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice fortæller:

“I Dagrofa Foodservice er vi meget stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, der udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist ved vi hvor vigtig, at den gode madoplevelse er. Den gode madoplevelse kan binde mennesker sammen og gøre en positiv forskel for det enkelte individ. Vi er derfor glade for, at vi gennem vores donation til Junkfood har været med til at bidrage til fremstillingen af 42.500 varme måltider.”

I løbet af 2023 medførte samarbejdet mellem Dagrofa Foodservice og JunkFood også en ekstraordinær donation, da Junkfood i forbindelse med Copenhagen Cooking afholdt en stor festmiddag på Vesterbro til fordel for gadens folk. Råvarerne til festmiddagen blev fragtet fra Dagrofa Foodservices hovedkvarter i Ishøj, og der blev købt billetter til flere af virksomhedens medarbejdere for at støtte op om arrangementet.

Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, siger afslutningsvis om samarbejdet:

“Det er klart vigtigst for os at gøre en konkret forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. Partnerskabet med JunkFood er med andre ord en mulighed for at løfte flere vigtige samfundsdagsordener på samme tid, og vi overvejer hele tiden, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde på nye måder. “

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik