• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025 | Mikkel Bækgaard

Dagrofa Foodservice donerer 97 tons fødevarer videre til Stop Spild Lokalt i kampen mod madspild

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025 By Mikkel Bækgaard

Et samarbejde mellem fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice og den frivillige organisation Stop Spild Lokalt har i år reddet 97 tons overskudsmad fra at ende som madspild. I stedet er fødevarerne blevet uddelt til økonomisk pressede personer og familier over hele landet.

Adm. direktør i Dagrofa Foodservice Michael Christensen i færd med at pakke en bil med overskudsvarer, som bliver doneret fra en af fødevaregrossistens Cash & Carry-butikker til den frivillige organisation Stop Spild Lokalt.

Mandag 29. september er det Danmarks Nationale Madspildsdag. I den anledning har samarbejdspartnerne Dagrofa Foodservice og Stop Spild Lokalt foretaget en aktuel optælling. Den fortæller, at Dagrofa Foodservice i perioden januar–august 2025 har doneret 97 tons fødevarer til Stop Spild Lokalt. Det er ca. 10 tons mere end samme periode sidste år.

Donationen sker i praksis fra Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som sætter overskudsvarer til side. Dernæst bliver de afhentet i butikkerne af frivillige fra Stop Spild Lokalt, der har specialiseret sig i at gøre fødevarer fra erhvervslivet tilgængelige for økonomisk trængte personer og familier.

2025-opgørelsen over donerede varer viser, at det især er frugt & grønt, mejeri/æg, kød, brød og snacks, der undgår madspildscontaineren og i stedet ender på spisebordet.

Salgsdirektør i Dagrofa Foodservices Cash & Carry-kæde Kenneth Linde glæder sig over, at overskudsvarerne ikke går til spilde takket være de lokale indsatser:

“I 2023 indgik vi som den første fødevaregrossist i Danmark en national aftale med Stop Spild Lokalt, og de nyeste tal viser tydeligt, at partnerskabet i praksis lever i bedste velgående på tværs af landet. Det skyldes, at vores Cash & Carry-medarbejdere og de frivillige ildsjæle fra Stop Spild Lokalt har fået etableret stærke relationer, som medvirker til, at rigtig mange økonomisk trængte mennesker får nemmere adgang til nogle gode madoplevelser.” 

Kenneth Linde fortsætter:

“Vi arbejder naturligvis benhårdt i vores Cash & Carry-butikker for at reducere mængden af madspild, men det er i sagens natur svært helt at komme til livs. Derfor fungerer det rigtig godt for vores butikker i hverdagen med den tætte kontakt de lokale Madoaser, som Stop Spild Lokalt står bag.”

Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 300.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.

Stor efterspørgsel på overskudsvarer

Stifter og CEO i Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen, sætter pris på donationerne fra Dagrofa Foodservice, som spænder bredt lige fra pasta til pandekager:

“Vi er meget glade for at kunne hjælpe Dagrofa Foodservice med at minimere sit madspild, og vores lokale frivillige sætter stor pris på samarbejdet med Cash & Carry-butikkerne, hvor de afhenter overskudsvarer flere gange ugentligt. Desværre oplever vi, at der er flere og flere mennesker, som har brug for et tilbud som maduddeling fra vores Madoaser. Heldigvis oplever vi også en tilsvarende opbakning fra erhvervslivet, og donationerne fra Dagrofa Foodservice har stor betydning for os.”

Hos Dagrofa Foodservice er det Marie Serup Weisel, der som bæredygtighedsansvarlig er tovholder på fødevaregrossistens grønne omstilling.

Hun understreger, at kampen mod madspild er et meget centralt indsatsområde for Dagrofa Foodservice:  

“På tværs af hele Dagrofa-koncernen bakker vi op om de danske målsætninger om at reducere madspild i både detailhandlen og foodservice.  Det kræver en vedholdende indsats, hvor vi tager mange forskellige værktøjer i brug som f.eks. samarbejdet mellem Cash & Carry-butikkerne og de frivillige hos Stop Spild Lokalt. For nylig besøgte jeg Madoasen i Glostrup, hvor det blev helt tydeligt for mig at donationerne gør en kæmpe forskel, og vi skal sammen med Stop Spild Lokalt overveje, hvordan vi i fællesskab udvikler partnerskabet yderligere.”

Som nævnt er partnerskabet mellem Dagrofa Foodservice og Stop Spild Lokalt landsdækkende, men det er især Cash & Carry-butikkerne i Frederikshavn, Holbæk, Valby og på Amager samt Østerbro, som står for de største donationer.  

I anledningen af Danmarks Nationale Madspildsdag den 29. september arrangerer Stop Spild Lokalt for en ekstraordinær uddeling fra organisationens nye Madoase på Frederiksberg. Her deltager Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, som frivillig hjælper. Udover overskudsvarer har Dagrofa Foodservice doneret en køletrailer til uddelingen.

En delegation fra Dagrofa og Dagrofa Foodservice deltager den 29. september ligeledes i JunkFoods Bedste Madspildsmesterskaber, hvor der bliver kokkereret måltider til fordel for gadens folk og væresteder.

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Miljø og sundhed, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Madspild koster en dansk gennemsnitsfamilie 2.150 kr. årligt

Miljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025

En dansk familie spilder årligt mad for 2.150 kr. Det viser en ny rapport fra tænketanken ONE\THIRD. Op til Danmarks madspildsdag, mandag den 29. september, sætter tænketanken fokus på, hvordan kunstig intelligens (AI) kan hjælpe danskerne med at redde maden og samtidig spare penge. Madspild

Dagrofa Foodservice donerer 97 tons fødevarer videre til Stop Spild Lokalt i kampen mod madspild

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025

Et samarbejde mellem fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice og den frivillige organisation Stop Spild Lokalt har i år reddet 97 tons overskudsmad fra at ende som madspild. I stedet er fødevarerne blevet uddelt til økonomisk pressede personer og familier over hele landet. Mandag 29. september er

Hollywood møder europæiske landmænd til plantebaseret topmøde i København

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025

København bliver den 20.-21. oktober centrum for debatten om fremtidens fødevaresystem, når EU-formandskabskonferencen Plant Food Summit samler hundredevis af deltagere fra hele Europa i Skuespilhuset. Plant Food Summit samler visionære landmænd, innovative iværksættere, topforskere,

EU strammer reglerne for listeria i spiseklare fødevarer

FoodserviceFødevareproduktionFødevaresikkerhedPolitik og eksport25. 09. 2025

Stigning i infektioner med listeria i EU får Kommissionen til at indføre skrappere krav til producenter af spiseklare fødevarer fra juli 2026. Det viser den nyeste zoonoserapport, der giver overblik over sygdomme, som overføres til mennesker fra fødevarer og dyr. Rapporten er udarbejdet af DTU

Danske kokkene satte grøntsagerne i front

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed25. 09. 2025

En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere

Verdens eneste cocktail bar som serverer 100 pct. økologiske cocktails ligger i København – nu med guldmærke fra Fødevarestyrelsen

DrikkevarerFoodserviceØkologi og bæredygtighed23. 09. 2025

Siden den 1. maj har VELOUR budt gæster velkommen til en cocktailoplevelse i hjertet af København – og modtagelsen har været overvældende positiv. Nu har baren fået det økologiske guldmærke. Bag VELOUR står Nicolai, Jonas og Emil, som både har rødder i Michelin-køkkener og high-end cocktailbarer,

NOLO Collective køber det danske drikkevarebrand Lillow

Detailhandel og en grosDrikkevarerMiljø og sundhed23. 09. 2025

NOLO Collective, en af Nordens førende importører og forhandlere af alkoholfrie drikkevarer, udvider sin portefølje med endnu en innovativ aktør på markedet i form af Lillow. Dermed styrker NOLO Collective deres position som en af de førende aktører på det nordiske marked for mindful

Flere bælgfrugter på danskernes tallerkener

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 09. 2025

Danskerne har fået smag for linser, bønner og ærter. Faktisk spiser de mest flittige forbrugere i dag omkring 10 gram bælgfrugter om dagen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som DR har fået indblik i. Sidst de lavede samme undersøgelse for otte år siden spiste

Stor stigning i antal svanemærkede kantiner

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 09. 2025

På halvandet år har over 30 kantiner opnået en certificering med Svanemærket, og der er nu i alt mere end 80 svanemærkede kantiner, hospitalskøkkener og andre spisesteder rundt om i landet.  Interessen for at styrke miljø- og klimaindsatsen inden for kantiner og andre storkøkkener er fortsat

Orkla og stjernekok med i globalt partnerskab: Vil lave mad ud af CO₂

Forskning og uddannelseFødevareproduktionTop23. 09. 2025

Orkla Danmark er gået med i et partnerskab, der skal udvikle fremtidens proteinrige fødevarer baseret på CO₂ – en teknologi, som potentielt kan brødføde mere end en milliard mennesker. Arbejdet foregår i et konsortium, der finansieres af Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden. Også stjernekokken

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Infusion giver lavere energiforbrug og bedre produktion

  • DENIOS ApS

    I morgen sker det

  • DENIOS ApS

    Så er det nu eller aldrig

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Madspild koster en dansk gennemsnitsfamilie 2.150 kr. årligt

    25.09.2025

  • Dagrofa Foodservice donerer 97 tons fødevarer videre til Stop Spild Lokalt i kampen mod madspild

    25.09.2025

  • Hollywood møder europæiske landmænd til plantebaseret topmøde i København

    25.09.2025

  • EU strammer reglerne for listeria i spiseklare fødevarer

    25.09.2025

  • Danske kokkene satte grøntsagerne i front

    25.09.2025

  • Verdens eneste cocktail bar som serverer 100 pct. økologiske cocktails ligger i København – nu med guldmærke fra Fødevarestyrelsen

    23.09.2025

  • NOLO Collective køber det danske drikkevarebrand Lillow

    23.09.2025

  • Flere bælgfrugter på danskernes tallerkener

    23.09.2025

  • Stor stigning i antal svanemærkede kantiner

    23.09.2025

  • Orkla og stjernekok med i globalt partnerskab: Vil lave mad ud af CO₂

    23.09.2025

  • Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

    18.09.2025

  • Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

    18.09.2025

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik