Tre af Danmarks dygtigste kokke dystede fredag på torvet i Nykøbing Falster for at blive landets næste repræsentant ved de prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrencer. Vinderen er nu fundet: Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København.

Christian Wellendorf konkurrerede mod Kristoffer Madsen fra Molskroen og Jens Vincent fra Domæne i Herning. Dagens konkurrence bød på udfordringer med sandart, østers og kylling – råvarer, som kandidaterne skulle forvandle til gastronomiske mesterværker under massivt tidspres og skarp bedømmelse.
Christian er 29 år og blev udlært fra Restaurant Babette i Vordingborg i 2017. Han har erfaring fra Falsled Kro og har siden 2019 været kaptajn for Danmarks Kokkelandshold. I dag er han både køkkenchef og partner på Babette i København.
Christian har en stærk konkurrencemæssig baggrund, bl.a. med guldmedalje og prisen for Bedste Commis ved Bocuse d’Or 2019, hvor han assisterede guldvinder Kenneth Toft Hansen, samt bronze ved World Skills i Abu Dhabi 2017.
Han stillede op med commis Gustav Spurré og coach Kristian Arlet.
“Jeg er utrolig stolt af at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d´Or konkurrence. Det er ingen hemmelighed, at det har været en drøm længe! Det er et kæmpe privilegium at være i de rammer, som Bocuse d’Or Danmark stiller til rådighed. Der er meget få steder, hvor man kan få lov til at dygtiggøre sig så meget, så koncentreret og med så stor opbakning. Min passion for kokkekunsten er at skabe oplevelser – først og fremmest for mig selv, men også for de mennesker, der er omkring mig. Der skal også lyde en kæmpe tak til min assistent Gustav Spurré. Han var meget målrettet, ambitiøs og fokuseret og har en stor andel i, at vi vandt i dag,” siger Christian Wellendorf.
Glæder sig til at hjælpe Christian på vej
Dommerpanelet bestod af en række tidligere Bocuse-kokke og øvrige topnavne i dansk gastronomi: Kenneth Toft-Hansen (overdommer), Francis Cardenau, Sebastian Holberg Svendsgaard, Brian Mark Hansen, Jeppe Foldager, Rasmus Kofoed, Ronni Mortensen, Anita Klemensen, Thomas Herman og Mikkel Maarbjerg.
Det danske Bocuse d’Or Akademi glæder sig til at hjælpe Christian på vej mod mesterskaberne:
“Vores opgave er at synliggøre kvaliteten i dansk gastronomi og styrke madkulturen herhjemme. Vi glæder os til at få Christian med på holdet, så vi fortsat kan udbrede kendskabet til Bocuse d’Or og – forhåbentlig – blive ved med at rekruttere unge, talentfulde kokke. Det er sådan, Danmark også i fremtiden kan bevare sin position i den gastronomiske verdenselite,” siger Mette Gammicchia, formand for det danske Bocuse d’Or Akademi.
Christians første opgave bliver at repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or Europe i foråret 2026. Med to danske guldmedaljer i træk ved EM vil der være stor international opmærksomhed – og høje forventninger – til både ham og Danmark, der i dag er en af de mest vindende nationer i Bocuse d’Ors historie.