• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Drikkevarer01. 12. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Champagne-bønder i fremstød for dansk vin-platform

Drikkevarer01. 12. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

16 Champagne-bønder går sammen i et unikt fremstød for at styrke den danske vin-platform KOBAJ’s salg i Danmark og Sverige. Med en samlet omsætning på 30 mio. kr. har bønderne oplevet en uventet eksportsucces i Norden, og med fremstødet regner de med at kunne vinde yderligere markedsandele.

På blot tre år har KOBAJ.dk og ejer Alexander Kidd set antallet af champagnehuse stige fra 3 til 23. Netop champagne er med et samlet salg på 30 mio. kr. den mest eftertragtede vare på platformen.

Da KOBAJ.dk for tre år siden gik i luften med et nyt princip om at lade forbrugerne købe ind i fællesskab direkte hos frivillige vinbønder og spare ca. 40 pct. på manglende mellemled, var der kun et par Champagne-producenter tilknyttet platformen. Siden har de danske forbrugere taget de franske bobler til sig i en sådan grad, at platformen nu rummer ikke færre end 23 champagne-producenter. Det samlede salg af regionens eftertragtede mousserende vine er tæt på at runde 30 mio. kr. og udgør i dag en tredjedel af det danske selskabs omsætning.

Den succes kaster nu et uventet samarbejde af sig. Danmark er pludselig blevet den største eksportfaktor for mange af de små vinbønder, og derfor har Grand Cru-producenten Beatrix Gimbres overtalt 15 andre huse fra Champagne til at lave et fælles fremstød på KOBAJ-platformen. Normalt skal hver enkelt producent sælge mindst 25 kasser vin for at få fragt og fortoldning til at hænge sammen i en ordre, men i den nye kampagne samler og sender de 16 huse alle bestillinger på én gang fra Beatrix Gimbres’ vingård.     

En af de producenter, der støtter det utraditionelle samarbejde, er mærket Paul Hazard: 

– KOBAJ’s model med direkte samkøb har åbnet helt nye døre på champagnemarkedet. Mange mindre producenter som os er derigennem blevet synlige for en så stor og stærk målgruppe, at vi kan udvide vores egenproduktion i stedet for at måtte sælge de overskydende druer til større producenter. Det er for det første en bedre forretning for os, og for det andet er der som gammelt familiebrug en stor stolthed i at kunne udvide sit eget brand, fortæller direktør Philippe Hazard.

Hos KOBAJ vækker det franske initiativ stor begejstring, ikke mindst fordi det ifølge stifter og direktør Alexander Kidd er Champagne-bøndernes egen fortjeneste, at salget i Danmark er eksploderet.

– Forbrugerne har fundet ud af, at de kan få den samme kvalitet til under halv pris, hvilket er logisk, når druerne hos de kendte mærker ofte stammer fra vores vingårde. Vi har producenter, der har vundet internationale smagninger og adskillige guldmedaljer, ligesom de konstant scorer over 90 point i diverse blindsmagninger. Deres håndværk og viden er fuldt ud på højde med premium-mærkerne, understreger han.

– Det nye samarbejde er historien om mange bække små, som sammen kan skabe en pull-effekt i markedet. Med dette initiativ vil langt flere salg blive gennemført, og champagnegårdene vil kunne øge salget yderligere i ikke bare Danmark, men også i Sverige, hvor mange forbrugere nu køber ind via platformen. For mig et det helt unikt, at champagnebønder, der burde være hårde konkurrenter, ser fællesskabet som nøglen til fremtidig succes. Personligt er jeg mega stolt over at have været med til at samle vingårdene og skabe et community på regionalt plan. På sigt åbner det for, at mindre bønder fra andre regioner kan gøre det samme, siger Alexander Kidd.

Skrevet i: Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik