• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed14. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Bæredygtigt kantinedrift skal hjælpe virksomheders ESG-rapportering

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed14. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Medarbejderne skal have sund og nærende mad, der er lavet på bæredygtige råvarer. Personalet i kantinen skal arbejde på ordentlige vilkår, og hele processen skal foregå med mindst mulig CO2-belastning. Alt sammen af hensyn til klodens ve og vel og samtidig på en måde, så der afrapporteres direkte ind i ESG-rapporten i de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantine-operatør.

Merete Holst, CEO hos LOCA Kantiner arbejder for en bæredygtig hverdag med høj madkvalitet.

Sådan forklarer LOCA Kantiners CEO og stifter Merete Holst, som kommer med mange års erfaring i branchen som direktør for landets største kantineoperatører. Sammen med forretningspartneren, Dorte Juhl Østergaard, driver hun nu udover LOCA Kantiner også nogle af Københavns mest kendte og anerkendte restauranter. Via deres selskab LOCA Gruppen står de bag madsucces’er som restauranterne Almanak i Operaen, Mission Green og top restaurantgen Stud!o. Hertil kommer Restaurant Radio, som de ejer sammen med Claus Meyer. Og så LOCA Kantiner, som skal levere kantinemad til de ansatte i både mindre og store danske virksomheder.

– I årevis har der manglet ordentlighed i fødekæderne. Tiden er kommet til, at vi ikke kun siger og skriver, at vi gør noget og dokumenterer det, vi gør. Vi vil afrapportere på det hele til de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantineleverandør. Det vil vi gøre med faktiske tal, som for eksempel viser, hvordan vores CO2-aftryk er. Vores afrapportering vil kunne gå direkte ind i den enkelte virksomheds ESG-regnskab, fortæller Merete Holst.

Hun fortæller, at LOCA Kantiner kan reducere op til 50 pct. på CO2-forbruget i forhold til kantinedrift. Samtidig bliver maden primært produceret af økologiske råvarer. Mellem 60-90 pct. af råvarerne skal være økologiske. Og så er LOCA Kantiner udviklet med udgangspunkt i otte ud af FN’s 17 verdensmål.

De otte verdensmål, som LOCA Kantiner arbejder ud fra er (FN’s nummer på målene i parentes):

· Ligestilling mellem kønnene (5)

· Anstændige jobs og økonomisk vækst (8)

· Mindre ulighed (10)

· Ansvarligt forbrug & produktion (12)

· Klimaindsats (13)

· Livet i havet (14)

· Livet på land (15)

· Partner for handling (17)

Merete Holst forklarer, at hun sammen med Dorte Juhl Østergaard med dette koncept forener de mange ambitioner og drømme, de to har arbejdet med hver især de seneste 20 år.

– Vi har i mange år haft fokus på at give kunderne i vores restauranter – og nu også medarbejderne rundt omkring et berigende madliv hver eneste dag. Det forener vi nu med, at arbejdsgiverne også kan sænke deres CO2-aftryk og bliver mere bæredygtige virksomheder. Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for klimaet, kloden og hinanden og på sammen tid sikre og tillader os en høj madkvalitet i hverdagen. Det er netop det vore nye kantinekoncept kan, siger Merete Holst.

Hun forklarer, at LOCA allerede leverer frokosten til flere virksomheder i gennem Lunchroom, som er LOCA Kantiners frokost-til-døren koncept, og derudover er i dialog med en række mindre og større danske virksomheder om driften af deres kantine.

– Dette koncept løser en udfordring omkring bæredygtighed i forhold til kantinedriften i en række virksomheder. Den grønne omstilling er højt på de fleste topchefers dagsorden, og de fleste medarbejdere har næsten et krav om, at deres arbejdsgiver skal tage bæredygtigheden alvorlig – selvfølgelig inden for en realistisk økonomisk ramme. Og den udfordring kan vi se løse for disse virksomheder med et slag, siger Merete Holst.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik