• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed14. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Bæredygtigt kantinedrift skal hjælpe virksomheders ESG-rapportering

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed14. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Medarbejderne skal have sund og nærende mad, der er lavet på bæredygtige råvarer. Personalet i kantinen skal arbejde på ordentlige vilkår, og hele processen skal foregå med mindst mulig CO2-belastning. Alt sammen af hensyn til klodens ve og vel og samtidig på en måde, så der afrapporteres direkte ind i ESG-rapporten i de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantine-operatør.

Merete Holst, CEO hos LOCA Kantiner arbejder for en bæredygtig hverdag med høj madkvalitet.

Sådan forklarer LOCA Kantiners CEO og stifter Merete Holst, som kommer med mange års erfaring i branchen som direktør for landets største kantineoperatører. Sammen med forretningspartneren, Dorte Juhl Østergaard, driver hun nu udover LOCA Kantiner også nogle af Københavns mest kendte og anerkendte restauranter. Via deres selskab LOCA Gruppen står de bag madsucces’er som restauranterne Almanak i Operaen, Mission Green og top restaurantgen Stud!o. Hertil kommer Restaurant Radio, som de ejer sammen med Claus Meyer. Og så LOCA Kantiner, som skal levere kantinemad til de ansatte i både mindre og store danske virksomheder.

– I årevis har der manglet ordentlighed i fødekæderne. Tiden er kommet til, at vi ikke kun siger og skriver, at vi gør noget og dokumenterer det, vi gør. Vi vil afrapportere på det hele til de virksomheder, som har valgt LOCA Kantiner som kantineleverandør. Det vil vi gøre med faktiske tal, som for eksempel viser, hvordan vores CO2-aftryk er. Vores afrapportering vil kunne gå direkte ind i den enkelte virksomheds ESG-regnskab, fortæller Merete Holst.

Hun fortæller, at LOCA Kantiner kan reducere op til 50 pct. på CO2-forbruget i forhold til kantinedrift. Samtidig bliver maden primært produceret af økologiske råvarer. Mellem 60-90 pct. af råvarerne skal være økologiske. Og så er LOCA Kantiner udviklet med udgangspunkt i otte ud af FN’s 17 verdensmål.

De otte verdensmål, som LOCA Kantiner arbejder ud fra er (FN’s nummer på målene i parentes):

· Ligestilling mellem kønnene (5)

· Anstændige jobs og økonomisk vækst (8)

· Mindre ulighed (10)

· Ansvarligt forbrug & produktion (12)

· Klimaindsats (13)

· Livet i havet (14)

· Livet på land (15)

· Partner for handling (17)

Merete Holst forklarer, at hun sammen med Dorte Juhl Østergaard med dette koncept forener de mange ambitioner og drømme, de to har arbejdet med hver især de seneste 20 år.

– Vi har i mange år haft fokus på at give kunderne i vores restauranter – og nu også medarbejderne rundt omkring et berigende madliv hver eneste dag. Det forener vi nu med, at arbejdsgiverne også kan sænke deres CO2-aftryk og bliver mere bæredygtige virksomheder. Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for klimaet, kloden og hinanden og på sammen tid sikre og tillader os en høj madkvalitet i hverdagen. Det er netop det vore nye kantinekoncept kan, siger Merete Holst.

Hun forklarer, at LOCA allerede leverer frokosten til flere virksomheder i gennem Lunchroom, som er LOCA Kantiners frokost-til-døren koncept, og derudover er i dialog med en række mindre og større danske virksomheder om driften af deres kantine.

– Dette koncept løser en udfordring omkring bæredygtighed i forhold til kantinedriften i en række virksomheder. Den grønne omstilling er højt på de fleste topchefers dagsorden, og de fleste medarbejdere har næsten et krav om, at deres arbejdsgiver skal tage bæredygtigheden alvorlig – selvfølgelig inden for en realistisk økonomisk ramme. Og den udfordring kan vi se løse for disse virksomheder med et slag, siger Merete Holst.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik