• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025 | Mikkel Bækgaard

Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltDrikkevarer04. 12. 2025 By Mikkel Bækgaard

Det nordjyske bryggeri hædres af Danske Ølentusiaster for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene.

Bad Seed Brewing løb med hver femte stemme, da medlemmerne af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster i december kårede Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet var på forhånd blandt de mest indstillede – ni lokalafdelinger pegede på dem – og blev dermed en af de klare finalister i et stærkt felt på 10 bryggerier.

Bryggeriet har gennem de seneste år markeret sig som et af landets mest profilerede og ambitiøse mikrobryggerier, særligt kendt for sin kompromisløse stil, sin stærke råvarefokus og sin evne til at spænde bredt uden at miste præcision. Fra bryggeriet og gennem et omfattende distributionsnet leverer Bad Seed Brewing alt fra sprøde, tyske-inspirerede lagerøl til moderne humledrevne IPA’er, kraftige fadlagrede Stouts og komplekse Barley Wines. 

Og det tror stifter Fredrik Hector Schmidt, har været medvirkende til, at de i år har vundet:

“Vi er meget meget kompromisløse i vores tilgang til den måde, vi laver øl på og i særdeleshed er vi meget optagede af at investere i kvaliteten af vores produkter, for at vores kunder får den bedst mulige oplevelse. F.eks. med vores IPA’er har vi skubbet til grænserne for, hvor meget, vi tør tilsætte, og hvad det så har gjort ved prisen. Der har vi været gode til at tage nogle chancer – at turde investere i vores øl – og vi oplever, at folk har kunnet smage, at vi har har givet den gas. Det giver blod på tanden, og motiverer os enormt til at blive ved med at skubbe grænserne for vores øl”

Overtog lokaler fra Landkær Bryggeri

Bad Seed Brewing blev grundlagt i 2013 af brygger og stifter Fredrik Hector Schmidt med formålet at brygge moderne, kreative øl. Efter flere år som kontraktbrygger realiserede han drømmen om eget bryggeri, da Bad Seed Brewing i 2018 overtog lokalerne i det tidligere Landkær Bryggeri i Gudumholm lidt uden for Aalborg. Med egne faciliteter fik bryggeriet mulighed for at arbejde endnu mere målrettet med både klassiske traditioner og nye udtryk – og for at udfordre forbrugernes forventninger til, hvad dansk håndværksøl kan være.

“Vi synes vi har formået at skabe en platform, hvor vi kan lave nogle øl, som ikke nødvendigvis er noget forbrugeren ellers har på deres radar. På den måde er vi med til at vise de nyere øldrikkere værdien af en god lagerøl, en god engelsk Bitter eller noget helt tredje midt i et landskab, som ellers er præget meget af IPA, sure øl og Stouts. Det lægger os meget på sinde at have et kreativt outlet i de mere klassiske stilarter, og det kan vi mærke bliver taget rigtigt godt imod,” siger stifteren.

Danske Ølentusiaster ønsker tillykke

Landsformand for Danske Ølentusiaster, Niels Torm, ønsker Bad Seed tillykke med det flotte valg: 

“Prisen er vores medlemmers anerkendelse af vinderens bidrag til den danske ølscene i året der gik, og som landsformand er det mig en ære at lykønske Bad Seed med sejren. Den er jer vel undt – og ganske velfortjent når man ser hvordan jeres øl modtages af såvel professionelle, kolleger som vores medlemmer.”

I indstillingerne fra lokalafdelingerne fremhæves bryggeriets vedholdende kvalitetsniveau, deres evne til at udvikle nye øl uden at gå på kompromis med håndværket, samt et år med markante udgivelser som blandt andre Leviathan og Doom Drip. Samtidig roses Bad Seed Brewing for et aktivt aftryk på scenen med egen festival, samarbejder med danske og internationale topbryggerier – herunder det roste collab med tjekkiske Vinohradský pivovar – og en stærk synlighed på ølbarer og i specialbutikker.

Et stærkt finalefelt

Processen med at finde Årets Danske Bryggeri har i år gennemgået en ændring. Tidligere kunne man stemme på alle indstillede bryggerier, men i 2025 gik kun de otte med flest indstillinger videre til finalen. Da tre bryggerier delte ottendepladsen, blev finalefeltet udvidet til 10. Derefter kunne medlemmerne af foreningen stemme på deres kandidat fra d. 7. og frem til d. 30. november.

Andenpladsen og tredjepladsen gik til to tidligere vindere af prisen, Det Lille Bryggeri og Fanø Bryghus, der fik henholdsvis 19 og 17 % af stemmerne. I alt afgav 1.474 medlemmer af Danske Ølentusiaster deres stemme.

Prisen bliver hvert år uddelt af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster, og siden 2011 har det ene og alene været medlemmernes stemmer, som afgjorde hvem der modtog prisen.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik