• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer22. 11. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Årets Kok og Tjener 2023 skal findes på Madværkstedet

FoodserviceMesser og konferencer22. 11. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Der er særdeles prestigefyldte priser på spil, når messen Madværkstedet næste år danner rammen om Årets Kok og Årets Tjener – danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere. Også DM for elever er på plakaten, så der bliver nok at dyste om, når Lokomotivværkstedet 21.-22. marts 2023 atter omdannes til Madværkstedet – fødevarebranchens faglige mødested i København.

Årets Kok er blandt de priser, der vil blive uddelt på Madværkstedet i 2023. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Den står på ypperlig kulinarisk kunnen og sublim håndtering af de gastronomiske tryllerier, når danmarksmesterskaberne for professionelle kokke og tjenere, Årets Kok og Årets Tjener, til marts løber af stablen i København. Arenaen er messen Madværkstedet, og det er noget, der vækker begejstring hos brancheorganisationen HORESTA, der sammen med 3F arrangerer de indflydelsesrige mesterskaber.

– Madværkstedet er en fantastisk kulisse at afholde de officielle danmarksmesterskaber for kokke og tjenere i. Branchen og mange af vores vigtige leverandører samles her, og med messens fokus på fødevarer og mad er det helt oplagt, at nogle af de dygtigste kokke og tjenere i Danmark dyster om at blive Årets Kok og Årets Tjener netop her, konstaterer politisk direktør i HORESTA Kristian Nørgaard Nielsen, der ser store perspektiver i samarbejdet med Madværkstedet:

– Her og nu får vi en unik mulighed for igen at brande branchens konkurrencer og hylde talenterne. Som en del af Madværkstedet kan vi samtidig være med til at fremme forståelsen af, at dansk gastronomi ikke ville være på tidens høje niveau, hvis ikke vi havde haft dygtige leverandører af råvarer af høj kvalitet. På sigt håber vi, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed, hvor leverandører og virksomheder mødes fra hele branchen til inspiration og hyldest.

Generelt fokus på events, aktiviteter og oplevelser
Årets Kok og Årets Tjener, der er blevet kåret siden henholdsvis 1992 og 2006, er højt respekterede mesterskaber, der hvert år byder på stærke deltagerfelter og stjernebesatte dommerpaneler. Konkurrencerne er kendetegnet ved et tårnhøjt ambitionsniveau fra alle involverede, og så er det samtidig konkurrencer med masser af adrenalin og spænding, intensitet og dyb koncentration.

Ligeledes på Madværkstedet 2023 gælder det DM for elever, der ganske som Årets Kok og Årets Tjener arrangeres af HORESTA og 3F. Mesterskabet, der stiller skarpt på morgendagens stjerner, beskæftiger sig med tre spor og skal således finde vindere inden for kategorierne Årets Kokkeelever, Årets Tjenerelever og Årets Caterelever.

At Madværkstedet nu også trakterer med nævnte danmarksmesterskaber, ligger i perfekt forlængelse af messens mål om i 2023 at være endnu mere eventbaseret end tidligere. Produktdemoer, masterclasses og workshops bliver alle centrale dele af næste års udgave, og med tilføjelsen af Årets Kok, Årets Tjener og DM for elever forstærkes de oplevelsesmæssige kvaliteter blot yderligere. Et ekstra krydderi er tilføjet, og det bifalder man hos MLDK Mærkevareleverandørerne, der er medarrangør af Madværkstedet.

– Vi er rigtig glade for samarbejdet med HORESTA og meget begejstrerede over, at Årets Kok, Årets Tjener og DM for elever nu kommer til at udspille sig på Madværkstedet. Mesterskaberne emmer af høj kvalitet og flugter dermed perfekt med messens øvrige indhold. Samtidig er tilføjelsen et vigtigt ben i vores bestræbelser på at skabe en dynamisk, aktivitetsmættet messe i bevægelse og med masser af livligt indhold, lyder det fra direktør i MLDK Mærkevareleverandørerne Niels Jensen. Madværkstedet 2023, der arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med MLDK Mærkevareleverandørerne, finder sted i Lokomotivværkstedet i København 21.-22. marts. Messen er beslægtet med Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i Herning.

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik