Først kom melet. Nu er turen kommet til Meyers brød, som nu er at finde i godt 350 Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly, som bl.a. ølandshvedebrød, rugbrød og kanelsnurrer. De enkelte butikker kan frit vælge hvilke brød- og kagevarianter fra Meyers, de ønsker i sortiment.
Landmand Per Grupe fra Mørdrupgaard og Claus Meyer mødtes for knap et årti siden omkring den simple ide, at bedre brød er en rejse for alle, og at økologisk korn fra bønder i Danmark kan danne grundlag for noget af det bedste brød i verden. Samarbejdet mellem de to herrer har været medvirkende til en renæssance for gamle og sjældne kornsorter som f.eks. ølands- og purpurhvede, og en øget bevidsthed i befolkningen omkring gevinsten ved at bage med kvalitetsmel.
Siden åbningen af det første Meyers Bageri på Nørrebro i 2010, har Meyers bagt alle sine brød af mel fra økologisk korn dyrket i Norden. Sådan vil det fortsat være og såningen er også i 2016 planlagt, så Per Grupe og ca. 30 andre udvalgte bønder i Danmark og Sydsverige, som Meyers samarbejder med, vil være de primære leverandører.
Claus Meyer udtrykker glæde over, at give flere danskere nem adgang til et koldhævet brød bagt af lokalt økologisk mel.
– I den sidste ende håber og tror jeg, at samarbejdet med Coop, nu også omkring brød, får flere til at bage selv.
Koncerndirektør Jens Visholm, Coop påpeger, at bedre kvalitet til flere danskere er en central del af Coops Madmanifest, hvor man blandt andet lover vores kunder, at “sætte mere smag på hverdagen”.
– Med aftalen med Meyers indfrier vi de løfter med fantastisk brød, hvor man virkelig kan smage forskellen.