• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop14. 03. 2024 | Mikkel Bækgaard

3-stjernet Michelin-scoop til Tivoli

FoodserviceTop14. 03. 2024 By Mikkel Bækgaard

For første gang nogensinde åbner en 3-stjernet Michelin-restaurant pop-up i Danmark. Det sker, når slovenske Hiša Franko med stjernekokken Ana Roš i spidsen gæster Tivoli til Jul i Tivoli med en særlig menu kreeret specielt til Tivolis gæster.

Ana Ros

Til jul bliver magien fra en af verdens ældste forlystelseshaver blandet med gastronomien fra en af verdens bedste restauranter, når den 3-stjernede restaurant Hiša Franko gæster Tivoli i julesæsonen. Det er en ”once in a lifetime” mulighed for at opleve Hiša Frankos mad med Tivolis stemningsfulde julemarked som bagtæppe.

For gastrointeresserede behøver den slovenske restaurant Hiša Franko og køkkenchef Ana Roš ingen nærmere introduktion. Den autodidakte stjernekok har nærmest egenhændigt sat Slovenien på det gastronomiske verdenskort og har på rekordtid forvandlet Hiša Franko til en af verdens mest eftertragtede spisesteder.

Ana Roš vandt i 2017 World’s Best-prisen som årets kvindelige køkkenchef, og i 2023 modtog restauranten den tredje Michelinstjerne. Derudover er Hiša Franko at finde på 32. pladsen på World’s 50 Best listen. Det er altså den gastronomiske verdenselite, der har valgt at tilbringe julesæsonen i Tivoli i år. Aftenmenuen på pop-up’en koster 2200 kroner og frokostmenuen 1700 kroner. Der er altså mulighed for at prøve en af de mest hypede og eftertragtede restaurantoplevelser til en pris, der ligger på niveau med flere 1-stjernede restauranter i Danmark.

Slovensk ambassadør

Ana Roš er eksponent for et særegent køkken dybt forankret i slovensk historie og madkultur. Fra Hiša Franko – beliggende i pittoreske omgivelser i Soča-dalen – har hun sammen med en mindre hær af lokale producenter, landmænd og samlere skabt et unikt gastronomisk univers med afsæt i sæsonerne og de lokale råvarer og teknikker – forfinet med internationale luksusråvarer. Resultatet er på én og samme tid enestående og egnstypisk og har gjort Ana Roš og Hiša Franko til verdenskendte ambassadører for Slovenien og slovensk gastronomisk kultur, på samme måde som Rene Redzepi og NOMA er det for Danmark.

Unik mulighed

Til julesæsonen i Tivoli rykker Ana Roš og holdet fra Hiša Franko altså ind i Det japanske Tårn, midt i Tivoli, midt i København, hvor de har forberedt en helt særlig 10-retters menu til aften og en 6-retters menu til frokost – eksklusivt til Tivolis gæster. Hiša Franko skaber komplicerede og sofistikerede retter med lokale slovenske råvarer, som bliver løftet gennem avancerede teknikker og kombinationer. Menuen i Tivoli bliver unik, men samtidig umiskendeligt Hiša Franko’sk.

Ana Roš, som er køkkenchef på restaurant Hiša Franko, siger om besøget i Tivoli:

”København er altid højt på min liste, når det kommer til mad. Jeg er glad for snart at blive en del af byens livlige mad- og drikkescene, selvom det kun er i en måned. På Hiša Franko oplever vi, at de danske gæster er blandt de sjoveste og nogle af de mest nysgerrige, når det kommer til mad og vin. Arbejdet med at kombinere danske og slovenske råvarer med min filosofi er en udfordrende og spændende opgave.”

Mikkel Ustrup, som er high end director i Tivoli, siger om besøget af Hiša Franko:

”Det her er helt unikt, og vi er meget stolte af at kunne præsentere Hiša Franko i Det japanske Tårn. De senere år har vi kunnet byde en lang række prominente restauranter og kokke ind for at lave pop-up i Det japanske Tårn, og det er ikke mindst takket være deres hårde arbejde og succes, at vi nu kan præsentere den hidtidige kulmination på perlerækken af pop-ups; den tre-stjernede Hiša Franko. Vi ser frem til at byde Ana Roš og hendes hold velkommen i Tivoli, hvor vi har en lang og stolt tradition med at fejre og fremvise fremmede kulturer. I Det japanske Tårn gør vi det gennem gastronomien, og jeg ser frem til at byde Tivolis gæster på en unik mad- og vinoplevelse, som viser, hvorfor Slovenien er et af de hotteste gastro- og vinlande pt.”

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

Brød og kagerDetailhandel og en gros19. 06. 2025

Efter et år med skærpet fokus på effektiv drift, kunderelevans og digital udvikling besøger flere kunder end nogensinde Lagkagehusets butikker i Danmark, Storbritannien og USA. Det resulterer i en rekordomsætning for 2024 med en vækst på 7,8 pct. og en markant forbedring af

Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

DrikkevarerØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

Nørrebrews naturlige energidrik Maté Maté bliver officiel energidrikpartner på Nordeuropas største festival. Det danske energidrikbrand Maté Maté fra Nørrebrew har indgået en millionaftale som officiel energidrikpartner på Roskilde Festival. Aftalen cementerer Maté Matés indtog blandt de danske

Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræMejeri19. 06. 2025

Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025. Konkurrencerne, der afvikles af Landbrug & Fødevarer, fejrer det kulinariske håndværk

Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

Reitan Convenience lancerer et nyt innovationsprogram, Convenience Growth Camp, som samler udvalgte medarbejdere fra syv lande og et internationalt panel af eksperter. Sammen skal de udvikle løsninger på nogle af convenience-branchens største udfordringer – særligt med fokus på bæredygtig

Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

EmballageFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed19. 06. 2025

I havnens kantine i Nordhavn i København sparer man årligt over 50 kg engangsplast. Det gør man med et pantsystem på netop engangsplast - og det virker! De fleste kan blive enige om, at vi skal have flere grønne tiltag i vores hverdag. Det er dog de færreste, der vil betale lidt ekstra, de

Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

FoodserviceTop17. 06. 2025

Danmark udbyggede sin position som gastronomisk stormagt, da Michelin i aftes tildelte dansk gastronomi hele otte nye stjerner, så der i dag er 52 stjerner fordelt på 38 restauranter i Danmark. Bag succesen står en hel branche, der gennem to årtier har arbejdet kompromisløst med talentudvikling,

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

FødevareproduktionRåvarer og ingredienser17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver. Innovationsfonden har investeret 6 millioner kroner

Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

Kød, fisk og fjerkræ17. 06. 2025

Danish Crown har ansat Anders Boecker Pedersen som ny CEO for ESS-FOOD, der er koncernens handelsselskab. Med en fortid i bl.a. PepsiCo og Carlsberg er han en stærk lederprofil, som skal overtage posten efter den mangeårige CEO, Morten Holm, der har valgt at gå på pension. Anders Boecker

Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMejeriMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed17. 06. 2025

Poul Agger, iværksætteren bag Naturli’ Foods og SOY4YOU - begge solgt til Orkla - fylder 75 år tirsdag i dag den 17. juni. Han har spillet en central rolle i udviklingen af den plantebaserede fødevarebranche i Danmark og har modtaget flere priser for sit arbejde med bæredygtige løsninger. Poul

Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

AktueltFoodserviceMesser og konferencer17. 06. 2025

Stjernekokke, dessertduel, pop-up gourmetrestaurant og masser af musik på havnefronten i Gudhjem. Om blot to dage bringer Sol over Gudhjem dansk gastronomi tæt på, så den både kan smages, mærkes og forstås. På torsdag den 19. til lørdag den 21. juni 2025 bliver Bornholm igen gastronomisk

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

  • Michelin 2025: Stjerneregn til Danmark

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Direktørskifte i Danish Crowns handelsselskab ESS-FOOD

    17.06.2025

  • Pioner for plantebaserede fødevarer fylder 75 år

    17.06.2025

  • Sol over Gudhjem 2025: Danmarks gastronomiske folkefest bliver endnu større

    17.06.2025

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik