For første gang nogensinde åbner en 3-stjernet Michelin-restaurant pop-up i Danmark. Det sker, når slovenske Hiša Franko med stjernekokken Ana Roš i spidsen gæster Tivoli til Jul i Tivoli med en særlig menu kreeret specielt til Tivolis gæster.

Til jul bliver magien fra en af verdens ældste forlystelseshaver blandet med gastronomien fra en af verdens bedste restauranter, når den 3-stjernede restaurant Hiša Franko gæster Tivoli i julesæsonen. Det er en ”once in a lifetime” mulighed for at opleve Hiša Frankos mad med Tivolis stemningsfulde julemarked som bagtæppe.
For gastrointeresserede behøver den slovenske restaurant Hiša Franko og køkkenchef Ana Roš ingen nærmere introduktion. Den autodidakte stjernekok har nærmest egenhændigt sat Slovenien på det gastronomiske verdenskort og har på rekordtid forvandlet Hiša Franko til en af verdens mest eftertragtede spisesteder.
Ana Roš vandt i 2017 World’s Best-prisen som årets kvindelige køkkenchef, og i 2023 modtog restauranten den tredje Michelinstjerne. Derudover er Hiša Franko at finde på 32. pladsen på World’s 50 Best listen. Det er altså den gastronomiske verdenselite, der har valgt at tilbringe julesæsonen i Tivoli i år. Aftenmenuen på pop-up’en koster 2200 kroner og frokostmenuen 1700 kroner. Der er altså mulighed for at prøve en af de mest hypede og eftertragtede restaurantoplevelser til en pris, der ligger på niveau med flere 1-stjernede restauranter i Danmark.
Slovensk ambassadør
Ana Roš er eksponent for et særegent køkken dybt forankret i slovensk historie og madkultur. Fra Hiša Franko – beliggende i pittoreske omgivelser i Soča-dalen – har hun sammen med en mindre hær af lokale producenter, landmænd og samlere skabt et unikt gastronomisk univers med afsæt i sæsonerne og de lokale råvarer og teknikker – forfinet med internationale luksusråvarer. Resultatet er på én og samme tid enestående og egnstypisk og har gjort Ana Roš og Hiša Franko til verdenskendte ambassadører for Slovenien og slovensk gastronomisk kultur, på samme måde som Rene Redzepi og NOMA er det for Danmark.
Unik mulighed
Til julesæsonen i Tivoli rykker Ana Roš og holdet fra Hiša Franko altså ind i Det japanske Tårn, midt i Tivoli, midt i København, hvor de har forberedt en helt særlig 10-retters menu til aften og en 6-retters menu til frokost – eksklusivt til Tivolis gæster. Hiša Franko skaber komplicerede og sofistikerede retter med lokale slovenske råvarer, som bliver løftet gennem avancerede teknikker og kombinationer. Menuen i Tivoli bliver unik, men samtidig umiskendeligt Hiša Franko’sk.
Ana Roš, som er køkkenchef på restaurant Hiša Franko, siger om besøget i Tivoli:
”København er altid højt på min liste, når det kommer til mad. Jeg er glad for snart at blive en del af byens livlige mad- og drikkescene, selvom det kun er i en måned. På Hiša Franko oplever vi, at de danske gæster er blandt de sjoveste og nogle af de mest nysgerrige, når det kommer til mad og vin. Arbejdet med at kombinere danske og slovenske råvarer med min filosofi er en udfordrende og spændende opgave.”
Mikkel Ustrup, som er high end director i Tivoli, siger om besøget af Hiša Franko:
”Det her er helt unikt, og vi er meget stolte af at kunne præsentere Hiša Franko i Det japanske Tårn. De senere år har vi kunnet byde en lang række prominente restauranter og kokke ind for at lave pop-up i Det japanske Tårn, og det er ikke mindst takket være deres hårde arbejde og succes, at vi nu kan præsentere den hidtidige kulmination på perlerækken af pop-ups; den tre-stjernede Hiša Franko. Vi ser frem til at byde Ana Roš og hendes hold velkommen i Tivoli, hvor vi har en lang og stolt tradition med at fejre og fremvise fremmede kulturer. I Det japanske Tårn gør vi det gennem gastronomien, og jeg ser frem til at byde Tivolis gæster på en unik mad- og vinoplevelse, som viser, hvorfor Slovenien er et af de hotteste gastro- og vinlande pt.”