Den 1. marts kan Alice og Niels Henrik (NH) Lindhardt fejre 25 år som ejere af Aabybro Mejeri, der siden 1968 været ejet af familien Lindhardt. NH’s far, Anker Lindhart, købte det dengang mere eller mindre faldefærdige mejeri.

Med flid, hårdt arbejde og stor hjælp fra sin hustru, Ingeborg, lykkedes det familien Lindhardt at etablere en god og sund forretning, bygget på det gode mejerihåndværk og gode råvarer. Dengang var det traditionel mejeridrift, hvor bl.a. smør var et væsentligt produkt og en rigtig stor del af den daværende produktion.
I 1990 lanceredes blandingsproduktet Kærgården og det blev startskuddet til at tænke i nye muligheder hos familien Lindhardt. NH havde fået indgående kendskab til is-produktion gennem et tidligere ophold på Island og blev hentet hjem fra Branderup Mejeri for at forestå udviklingen af den nu så kendte is, Ryå Is.
Det var nemt at vælge navnet, idet Ryåen, det kraftige vandløb på i alt 65 km, løber lige ved siden af mejeriet. Tidligere anvendte man vandet til at køle mælken ned og var også nyttig idet man kunne sejle mælk til mejeriet. Derfor har åen lagt navn til den nu landskendte Ryå Is.
Is var den rigtige beslutning
Beslutningen om at ændre fokus fra mælk og især smør, til is og dessertproduktion har vist sig at være det rigtige for mejeriet. Efter man påbegyndte is-produktion, er salget vokset støt og roligt og de fleste forbrugere har gennem tiden mødt Ryå Isen, primært gennem dagligvarehandlen.
Især lokalt i det nordjyske har isen vundet indpas og anerkendelse. At Ryå isen er et kvalitetsprodukt, vidner adskillige priser om, fra f.eks. mejeribrugets egen landsudstilling, hvor branchens egne eksperter bedømmer produkternes kvalitet. De mange diplomer på væggen i det inspirerende mejeriudsalg på adressen i Aabybro, som Alice Lindhardt har lagt mange kræfter i, er det synlige bevis på at også branchens hårde smagsdommere er vilde med Ryå isen.
I dag bliver der hovedsageligt produceret is på mejeriet, men det er lykkedes at fastholde en mindre produktion af gammeldags kærnet smør, som også har høstet stor anerkendelse og forefindes på flere Michelin-restauranter og anvendes af flere af Danmarks og verdens bedste kokke.