• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Frugt og grøntMarkedsføring14. 03. 2019 | Peter Friis

System Frugt øger indtjeningen

Frugt og grøntMarkedsføring14. 03. 2019 By Peter Friis

De senere års restrukturering og fokusering på kerneforretningen begynder at løfte indtjeningen i System Frugt. Kapitalgrundlaget er styrket, og bestyrelsen er udvidet.
I forbindelse med omlægningen af regnskabsåret til kalenderåret har System Frugt netop offentliggjort regnskabet for 1. oktober til 31. december 2018. Regnskabet for de 3 måneder viser en stabil omsætning på 171 mio. kr. og en stærkt forbedret indtjening med et primært driftsresultat på 6 mio. kr. og et nettoresultat på 2 mio. kr. Til sammenligning viste 12-måneders regnskabet for 2017/18 et driftsunderskud på -6 mio. kr. og et nettoresultat på -36 mio. kr. efter omkostninger på 12 mio. kr. til nedlukning af aktiviteter.
Fremgangen i indtjeningen ventes at fortsætte i 2019, drevet af et højere nordisk salg i kerneforretningen med tørret frugt, bær, nødder, bælgfrugter og kerner under varemærket Earth Control®. Salget af friskvarer ventes modsat at falde, fordi System Frugt fortsætter med at fokusere porteføljen på udvalgte produkter, især chili, ingefær og gurkemeje. Samlet venter virksomheden i 2019 en omsætning lidt under 2017/18 (488 mio. kr.), en markant forbedret driftsindtjening og et break-even resultat på bundlinjen.
– Vi begynder at se resultaterne af, at vi har trimmet og fokuseret virksomheden, ligesom vores varemærke Earth Control® og vores private label-produkter får en stadig stærkere placering i dagligvarehandelen i Norden. Vi har lagt de store ændringer bag os. Nu gælder det om at eksekvere på strategien og løbende optimere drift, indkøb, produktudvikling og salg, så vi styrker lønsomheden yderligere, siger adm. direktør Flemming Ib Windfeld.

Vegansk produktserie med 4 måltider
System Frugt har netop lanceret sin første veganske produktserie Earth Control® Green Cooking med 4 måltider – falafler, veggie bøffer, bulgur mix og linse mix – baseret på naturlig plantefars og bælgfrugter. Serien er tilgængelig i Føtex, Bilka, Kvickly, Super Brugsen, Irma og udvalgte Fakta-butikker. Produkterne vil ligeledes blive tilgængelige i Dagrofas MENU-butikker.
– Når vi allerede leverer de naturlige toppings til danskernes salater, morgenmad og hurtige snacks, så er det helt naturligt, at vi også leverer de nødvendige fibre og proteiner til måltiderne. Vores ambition er at nå meget bredere ud end de 3-4% af danskerne, som er vegetarer eller veganere – serien er et tilbud til alle, der ind imellem ønsker et sundt, kødfrit og smagsrigt måltid. Vi vil gerne være en del af danskernes grønne måltid, og derfor kommer der i 2019 yderligere innovation under Earth Control® varemærket baseret på vores eksisterende produktplatforme, siger Commercial Director Kim Juhl Sørensen.

Styrket kapitalgrundlag og udvidet bestyrelse
Ejerkredsen – den århusianske forretningsmand og restauratør Jørgen Danielsen og investeringsselskabet BWB Partners – har for nylig tilført System Frugt 34 mio. kr. i ny egenkapital, så egenkapitalen ultimo 2018 beløb sig til 138 mio. kr. med en soliditet på 49%. Ejerne har også indvalgt 2 nye medlemmer i bestyrelsen:
Ny bestyrelsesformand er Michael Zøhner-Pedersen, der er formand og bestyrelsesmedlem i en række familieejede og private equity-ejede virksomheder. Han har flere års erfaring fra ledelsen af globale virksomheder som LEGO, Danfoss, Arla og Uhrenholt, hvor han især har fokuseret på forretningsudvikling, forandringsprocesser, driftsoptimeringer, fusioner og opkøb. Michael Zøhner-Pedersen afløser Tim
Ørting Jørgensen som formand. Nyvalgt er også Tino Bendix, som i dag er adm. direktør for veterinærvirksomheden Jørgen KRUUSE A/S og har en bred baggrund i fødevarebranchen.

Skrevet i: Frugt og grønt, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik