• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføringRåvarer og ingredienserTop23. 08. 2018 | Peter Friis

Satser millioner på tang

FødevareproduktionMarkedsføringRåvarer og ingredienserTop23. 08. 2018 By Peter Friis

Tang kan ikke blot bruges til sushi og som knas på salaten, lyder det fra Nordisk Tang.

Gennem en speciel fermenteringsproces vil den danske iværksættervirksomhed Nordisk Tang gøre vitaminer som K og B12 samt de sunde omega-fedtsyrer mere tilgængelige og nedbryde de stoffer, som giver skaldyrsallergi. Det norske firma Arctic Seaweed har investeret et større millionbeløb i den danske opstartsvirksomhed.
Nordisk Tang har sat sig på nichen tang, som virksomheden spår stort potentiale. Nordisk Tang vil have tang tilbage på spisebordene, som en af de mest bæredygtige råvarer overhovedet, og med Danmarks rigelige kyststrækninger er der her en uudnyttet ernæringskilde, lyder budskabet.

Milliarder at hente
Årligt kan der genereres ti milliarder kroner ved at bruge kun én procent af det danske søterritorium til at dyrke tang, har formand for Dansk Akvakultur, Karl Iver Dahl Madsen udregnet for Tangnetværket. Men norske Arctic Seaweed køber sig ikke bare ind i råvaren. Nordisk Tang har adgang til en fermenteringsproces, som i høj grad er den viden og teknologi, som investeringsgruppen har set sig lune på.
– Vi ser et kæmpe potentiale inden for tang som ingrediens i andre fødevarer. Gennem en specialudviklet fermenteringsproces, bliver tangen særdeles interessant i forhold til at reducere saltindhold, virke som bindemiddel og tilføre umami. Med fermenteringen gør vi mange af de bioaktive stoffer i tangen meget mere tilgængelige, forklarer adm. direktør Kristian S. Ottesen.
Det kan eksempelvis være vitamin K og B12, som bidrager til blodets normale størkningsproces, knogledannelse og celledeling samt de sunde omega 3, 6, og 9-fedtstoffer. Fermenteringsprocessen kan også nedbryde de stoffer, der giver skaldyrsallergi.
– Det er et perfect fit mellem de to virksomheder, da det udvidede værdikædesamarbejde gavner begge virksomheder enormt. Vi må antage, at der i den nære fremtid kommer en del konkurrence på tangmarkedet – også fra nogle af de store fiskevirksomheder – og med vores samarbejde kommer vi til at stå stærkt med adgang til alle processer, mener Kristian S. Ottesen.

Store forventninger til samarbejdet
Om samarbejdet siger Managing Director i Arctic Seaweed, Kim Kristensen:
– Vi har sammenfaldende ambitioner, som skaber grundlag for nogle stærke synergier, og som vi enkelt og hurtigt kan kapitalisere på. Det var helt naturligt for os at gribe muligheden for at lave en strategisk investering i Nordisk Tang, så vi sammen kan udvikle en solid og komplet værdikæde baseret på et fælles værdigrundlag. Potentialet i samarbejdet er enormt.
Nordisk Tang har tidligere modtaget private investeringer. Virksomheden har desuden været del af acceleratoren Accelerace, som har hjulpet stifterne til at skabe fokus på, hvordan investeringerne omsættes til reel værdi gennem salgsplaner og identifikation af markedet.
– Nordisk Tang har særdeles stærke kompetencer inden for tang, og familien har en lang historie inden for området. Faren Bjarne Ottesen er udviklingschef og har været den primære drivkraft for opbygningen af selskabets omfattende viden om tangs biologi – herunder stort kendskab til tangs bioaktive indholdsstoffer, ernæringsværdi, og helsemæssige muligheder for mennesker. I kombination med den stærke produktviden har sønnen Kristian Ottesen, firmaets CEO, en stærk kommerciel baggrund og er således ”købmanden” i selskabet. Selskabet står nu med en stærk produktportefølje og aftaler med distributionskanaler i Danmark og har påbegyndt eksport til Tyskland, Sverige og Norge, siger Claus Strand Kristensen, Partner og Investment Manager i Accelerace.
I løbet af 2018 vil Nordisk Tang fordoble omsætningen, og virksomheden afslører også, at de har op mod fem nye produkter med et stærkt fokus på sundhedselementerne i fermenteringen i pipelinen til lancering.

Kort om Nordisk Tang og Accelerace
Nordisk Tang er et dansk startup stiftet i 2014, som dyrker, høster og producerer tangprodukter. Nordisk Tang kom ud af et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Kattegatcenteret og Havets Hus med visionen om at få havets superfood tilbage på spisebordene, hvor det helt tilbage til urtiden har været en del af kosten. Kort tid efter opstarten fusionerede Nordisk Tang med den økologiske tangproducent Endelave Seaweed, som gav virksomheden en endnu stærkere bæredygtig profil. Nordisk Tang har tidligere modtaget private investeringer, men har nu modtaget sin første millioninvestering af norske Arctic Seaweed Processing. Nordisk Tang blev desuden i 2017 nomineret til CSR People prize.
Siden 2008 har Accelerace udvalgt, trænet og investeret i mere end 500 lovende danske og internationale iværksættere og vækstvirksomheder. 88 % af virksomhederne er stadigvæk i markedet i dag. Som en del af det nationale initiativ ”Scale-Up Denmark” træner Accelerace start-ups inden for flere brancher i samarbejde med erfarne serieiværksættere.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring, Råvarer og ingredienser, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik