• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

EmballageMiljø og sundhedPolitik og eksport25. 03. 2019 | Peter Friis

Politikere siger ja tak til en mere nuanceret plastdebat

EmballageMiljø og sundhedPolitik og eksport25. 03. 2019 By Peter Friis

Mette Hjermind Dencker, Fatma Øktem og Dorte Hindborg stiller op til Folketinget i Østjyllands Storkreds.
Tre østjyske politikere fik en rundvisning på plastfabrikken RPC Superfos Stilling for at lære mere om plast, miljø og bæredygtighed i forlængelse af regeringens nye plasthandlingsplan.
I fredags besøgte to lokale folketingskandidater og nuværende MF ’er Mette Dencker (DF) RPC Superfos i Stilling. Her oplevede politikerne fabrikkens moderne produktion af plastemballage gennem samtaler med udvalgte medarbejdere fra ledelsen og på gulvet og fik indblik i, hvordan RPC Superfos arbejder med bæredygtig fremstilling af plast.
Besøget var arrangeret i samarbejde med Plastindustrien og knyttet til regeringens nye handlingsplan ”Plast uden Spild”, der blev vedtaget af Folketinget i starten af 2019. Strategien indeholder bl.a. 27 nye initiativer, hvoraf de vigtigste er nye krav for ensartet sortering og indsamling af plastaffald samt oprettelsen af et nationalt plastikcenter. Det skal skabe mere viden om, hvordan plast kan bidrage til den grønne omstilling i Danmark.

Politikere vil gerne blive klogere
De interesserede politikere, der besøgte fabrikken den 22. marts, var Mette Hjermind Dencker, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2011, Fatma Øktem, tidligere MF for Venstre og Dorte Hindborg fra Socialdemokratiet. Alle tre stiller op til Folketinget i Østjyllands Storkreds.
– Som folketingsmedlem valgt i lokalområdet er jeg naturligvis meget interesseret i det lokale erhvervsliv. Og med den nye plasthandlingsplan og det øgede fokus på plast i miljødebatten, er besøget her en oplagt mulighed for at blive klogere på området. Det er afgørende, at vi som lovgivere foretager vores beslutninger på det bedst mulige grundlag og i forhold til plast at vores beslutninger rent faktisk fører til en mere cirkulær økonomi. Derfor er det rart at blive bekræftet i, at der er danske virksomheder som RPC Superfos, der arbejder målrettet med oplysning og med at anvende plast på en intelligent og miljøvenlig måde, siger Mette Hjermind Dencker.
Lars Smidt, fabrikschef hos RPC Superfos, stod for rundvisningen i Stilling. Han tilføjer:
– Vi er altid glade, når vi får besøg af gæster, der interesserer sig for, hvad vi laver og særligt, når der er tale om politikere, som er med til at sætter rammerne for fremtidens brug af plast.

Mere viden og fakta
Der er 110 ansatte på fabrikken i Stilling, som politikerne besøgte. På europæisk plan beskæftiger RPC Superfos 2.400 medarbejdere og designer, udvikler og producerer innovative emballageløsninger af plast til food & non-food. En af virksomhedens vigtigste målsætninger er at forfølge et mere bæredygtigt spor til produktion af plastemballage, eksempelvis ved at øge andelen af genanvendt plast i produktionen.
Af samme årsag værdsætter RPC Superfos den øgede opmærksomhed, som den nye handlingsplan og det seneste besøg skaber om plast, for viden og en nuanceret debat er en del af løsningen på vej mod et mere bæredygtigt samfund og en styrket cirkulær økonomi.
– Vi sætter pris på nuanceringen af plastdebatten, som den nye handlingsplan forhåbentlig vil bidrage til med sine positive tiltag. Vi ser især frem til en timing for ensretningen af affaldssorteringen, der blandt andet gør det nemmere for os at handle mere bæredygtigt og cirkulært. Desuden bakker vi i høj grad op om initiativet til at etablere et nationalt plastcenter for at få mere fakta på bordet, så vi får truffet beslutninger, vi har en stor sikkerhed for, er de mest bæredygtige, slutter Lars Smidt.

Skrevet i: Emballage, Miljø og sundhed, Politik og eksport

Seneste nyt fra redaktionen

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik