• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosFoodserviceMarkedsføringMiljø og sundhed29. 11. 2019 | Peter Friis

Madspilds-pioner modtager Flip-Prisen

Detailhandel og en grosFoodserviceMarkedsføringMiljø og sundhed29. 11. 2019 By Peter Friis

– De 25.000 kr. vil jeg give til foreningen Stop Spild Af Mad, så foreningen kan fortsætte det gode arbejde i kampen mod madspild, siger Selina Juul. (Foto:
 Josephine Amalie Moldow).

Danmarks ildsjæl mod madspild Selina Juul har modtaget Flip-Prisen for sit mangeårige arbejde og engagement.

Flip-Prisen uddeles årligt til en eller flere personer, som via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler og på eksemplarisk vis minder os om, at mennesker behøver mennesker. Prisen og 25.000 kr. bliver i år tildelt til stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad Selina Juul for hendes 11 årige arbejde i kampen mod madspild.
Flip-Prisen er indstiftet af sociolog, foredragsholder, forfatter og leder af Centre for Brain-Based Leadership and Learning Anette Prehn, der kommer med følgende begrundelse til Selina Juuls pris:
– Der er ting, vi kan påvirke, og ting, vi ikke kan påvirke. Det er en livskunst og al ære værd at kunne kende forskel og at kaste sine kræfter ind i sager, som virkelig har brug for at blive opdaget og fremmet. Du kom med blikket udefra og friske øjne og ville på én og samme tid at styrke respekten for maden og mindske spildet. Både i den enkelte husholdning men også i supermarkeder, virksomheder og samfund.
– Den globale produktion af fødevarer er ifølge FN verdens tredjestørste CO2-udleder. Omkring en tredjedel af den mad, der produceres i verden, bliver smidt ud, og dette globale madspild giver anledning til lige så meget drivhusgasudledning som hele verdens transportsektor. Samtidig ligger mindre madspild på tredjepladsen over kendte, globale klimaløsninger. Der er med andre ord meget at vinde her. Og vi er på vej – i høj grad takket være dig, Selina. Du er bl.a. global ambassadør for FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling; for delmål 12.3: at halvere verdens madspild og fødevaretab inden 2030. De seneste tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at danske husholdninger i årene 2011 til 2017 har reduceret deres madspild med 14.000 tons. Derfor siger jeg med denne pris: Tak for dig, Selina! Tillykke. Og tak lille sommerfugl med de stærke vinger!

Prismodtager donerer alle prispenge til foreningsarbejde
Stifter af og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad Selina Juul er meget beæret over prisen:
– Af hjertet tak. Det er en stor anerkendelse af kampen mod madspild og ikke mindst af alle de mange fantastiske frivillige, som har i årevis sammen med mig knoklet på at fastholde dagsordenen og fokusset på madspild. Jeg er rigtig glad og beæret over at modtage FLIP-PRISEN 2019. De 25.000 kr. vil jeg give til foreningen Stop Spild Af Mad, så foreningen kan fortsætte det gode arbejde i kampen mod madspild. Det er en god støtte til kampen mod madspild. Anette Prehn er selv en ægte ildsjæl og hun har skabt et videns-imperium af bøger, kurser og uddannelse, som når ud til millioner af mennesker verden over.
Og arbejde er der nok at se til – november var en travl måned for Selina Juul. I starten af november udgav Selina Juul på forlaget Gyldendal bogen “Mad med respekt” med bidrag, forord og opskrifter fra Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, opskrifter fra den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Lê, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang. Dagen efter bogudgivelsen var Selina Juul medarrangør på den årlige Annual International Stop Wasting Food Dinner arrangeret sammen med H.E. Sveriges Ambassadør Fredrik Jörgensen og Sveriges Ambassade. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie var middagens æresgæst.
Kort efter var Selina Juul af Vatikanet inviteret til at tale i Vatikanet på en high level konference om madspild. Ved konferencens afslutning blev der produceret et dokument til H.H. Pave Frans, som Selina Juul og alle konferencens 55 deltagere skulle bidrage til. Dette dokument til H.H. Pave Frans skal hjælpe med at forankre kampen mod madspild ud i den Katolske Kirke samt skal inspirere 1,4 milliarder katolikker til mindre madspild. The New York Times, Reuters og mange andre internationale medier har berettet om Selina Juuls tale på Vatikanets konference.

En ny sang for klimaet
Anette Prehn har sammen med vinder af N.F.S Grundtvigs Pris 2019, pianist og komponist Rasmus Skov Borring skrevet klimasangen “Klodens sommerfuglevinger”. Fra 28. november kan den høres på Spotify. Det er den første single fra Rasmus Skov Borrings 2020-album. Sangen handler om den lilles kraft i den store verden og spiller poetisk på den såkaldte sommerfugle-effekt, hvilket kan høres i både tekst og musik. Anette Prehn siger om sangteksten:
– Vi får dagligt serveret dystre analyser af klimaets og klodens tilstand, og det kræver sit at bevare håbet og handlekraften. Fællessang kan styrke vores følelse af forbundethed og skabe et stærkt balancepunkt i livet, også når det er svært. Med teksten vil jeg gerne minde om, at selv den mindste har kraft. Særligt, når flere sommerfuglevinger sætter i bevægelse samtidig.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Foodservice, Markedsføring, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Bestil en anlægsgennemgang af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik