• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføringTop24. 03. 2017 | Peter Friis

Kineser skyder millioner i danske robotter

FødevareproduktionMarkedsføringTop24. 03. 2017 By Peter Friis

Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakning, sortering og håndtering i bl.a. fødevareindustrien.
Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakning, sortering og håndtering i bl.a. fødevareindustrien.

Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til f.eks. fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Han fortæller, at han har indgået en endelig aftale med en kinesisk investor og business partner, hvor der skydes et tocifret millionbeløb ind i virksomheden. Ud over investeringen tilfører den nye businesspartner over 20 års erfaring fra industrien og software automation med multinationale kunder og teknologi investeringer.
Det nøjagtige beløb er ikke offentliggjort, da investoren er privat og ikke ønsker sit navn frem. Kapitaltilførslen skal bruges til at strømline virksomheden, styrke salgsarbejdet og klargøre virksomheden til at imødegå den stigende efterspørgsel ved at firedoble produktionskapaciteten i løbet af et år.

Datterselskab oprettes i Hong Kong
En partnervirksomhed – Blue Workforce Robotics (Asia Pacific) Co., Ltd., med hovedkvarter i Hong Kong – er etableret for at dække det asiatiske marked, som er det hurtigst voksende marked i den globale robotindustri. Den nye virksomhed vil sørge for yderligere ingeniørkapacitet til at supplere det danske team og samtidigt være en helt ny kanal for markedsindtrængning i hovedlandet Kina og resten af Asien.
– Ragnar platformen er perfekt afstemt til at imødegå det stigende behovet for pakkeløsninger i Kina og overalt i Asien og Stillehavsområdet, siger Hai Chang, bestyrelsesmedlem i datterselskabet.
Han mener, at den komplette klar-til-marked strategi og forretningsmodel passer specielt godt til driften af fabrikker, som søger at udnytte håndteringsrobotter med nem udrulning, stor prisbillighed, og lav produktionsomkostning.
– Vi tror, at vores forretningsforbindelser vil sætte pris på denne innovative og skalerbare robothåndteringsplatform. Den vil fjerne indgangsbarriere for at bruge driftssikre automationsløsninger, mens de får et stort udbytte af deres investeringer ved ikke at betale for unødige ydelser eller funktioner, der ikke vil blive anvendt.

Letvægtsrobotten Ragnar er navngivet efter den første danske vikingekonge og fås med en ramme på hjul.
Letvægtsrobotten Ragnar er navngivet efter den første danske vikingekonge og fås med en ramme på hjul.

Robotter i eksplosiv vækst
Blue Workforce A/S er dermed den tredje danske robotfabrikant på det globale marked for kollaborative robotter, som er i eksplosiv vækst. Kollaborative robotter (også kaldet cobots) kan stå uden indhegning og arbejde side om side med mennesker.
– Vi er meget glade for at have fået erfarne investorer ind, som bidrager med kompetencer til at udvikle vores produkt og fremtidige samarbejder. Vi er i hurtig vækst og skal udvide vores kompetente stab væsentligt for at følge med den globale efterspørgsel, siger Preben Hjørnet.
Vækstfonden ser et stort potentiale i Blue Workforce A/S, som kan bidrage med nye arbejdspladser i Aalborg.
– Produktet indeholder unikke muligheder i en branche, som er i kraftig vækst. For Vækstfonden er den rigtige person altafgørende og derfor var det vigtigt, at Preben Hjørnet udviste et stort engagement og drivkraft i Blue Workforce A/S, siger erhvervskundechef i Vækstfonden Henrik Larsen.
Preben Hjørnet har udviklet og designet robotten Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til f.eks. fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Vel at mærke til en fjerdedel af prisen i forhold til andre på markedet med en komplet løsning til kun 40.000 Euro.
Det er en usædvanligt billig løsning i robotbranchen i forhold til andre robotter.
– Vi håber, at investeringen i Blue Workforce kan være med til fastslå, at Danmark er et innovativt knudepunkt, hvor talenter og nytænkende virksomheder udvikler fremtidens vinderteknologier, siger Christian Hannibal, fagleder for DI’s digitaliseringsindsats.
– Det globale marked for robotter forventes at blive femdoblet i løbet af 10 år, så det er fremragende, at en dansk robotvirksomhed endnu engang kan tiltrække globale investeringer.

Hurtig levering
Preben Hjørnet oplyser, at robotløsningen er hurtig at komme i gang med og kan være klar til drift i løbet af en måned.
– Og en måneds leveringstid på en ny robot er kort tid, og specielt når man tænker på, at Ragnar er klar til brug med det samme, han og tilføjer, at robotter skal være så enkle som muligt at betjene og omstille til en anden produktion, at man ikke behøver at være ingeniør af uddannelse for at bruge dem.
– Vi har brug for at få udbredt robotteknologi også til små og store virksomheder for at kunne bevare konkurrenceevnen, siger Preben Hjørnet.
Faglig leder ved Robotteknologi, Teknologisk Institut Søren Peter Johansen har flere gange set robotten Ragnar i drift til bl.a. OpenLab arrangementer ved Teknologisk Institut, hvor flere robotvirksomheder viste forskellige robotløsninger.
– Det unikke ved Preben Hjørnets løsning er, at det er en skalerbar robot til en forholdsvis billig pris. Det er en robottype, der dækker mange behov på markedet, mener Søren Peter Johansen.

Komplet med software
Nogle kunder har valgt at købe to robotter samt en ekstra til lager for at sikre, at produktionslinjen kører videre, hvis en robot skulle gå ned. Ombytning af en robot vil kun være kortvarig pga. den fleksible software og Ragnars ramme, som også fås på hjul.
En udenlandsk kunde bruger Ragnar til pakning af doughnuts og andet bagværk, hvor robotten løfter emnet fra et bånd til et andet, hvor bagværket pakkes i emballage. Andre brugere sætter Ragnar til at håndtere kosmetik, legetøj og affald.
– Med så billig en løsning som Ragnar skal beslutningen om at implementere en robot ikke op på direktørniveau. Det er ikke som sådan en investering, mener Preben Hjørnet, der oplyser, at Ragnar leveres med en komplet 3D simulering udviklet af Mark Freese fra Coppelia Robotics GmbH, vision med dataopsamling, ramme, automation og griber teknologi og lever dermed op til Industri 4.0 standarder.
– Softwareløsningen er nem at forstå og kan betjenes hjemmefra på nettet i et computerspilsagtigt miljø, hvor man med moduler bygger en løsning op til den enkelte kundes behov. Griberne er energibesparende, fødevaregodkendt og uden vakuum, men bruger et trykluftdrevet stempel, som kører i lineær bevægelse til griberen, slutter Preben Hjørnet.

Om Blue Workforce A/S
Preben Hjørnet har grundlagt firmaet i frustration og undren over, hvor dyrt og kompliceret det skulle være at få robotter ind i industrien. Hans filosofi er at skabe en robotløsning, som ikke kun 10% af virksomhederne har råd til, men 90% af virksomheder har råd til. Han er meget inspireret af den amerikanske professor og ekspert i ”disruptive innovation” Clayton Christensen.
Preben Hjørnet har beskæftiget sig med robotter i 25 år, er civilingeniør med speciale i proceskontrol og billedbehandling og har taget en MBA ved Harvard Business School og undervist på uddannelsen ”Master of Manufacturing and Technology” ved Aalborg Universitet. Han er ”serie-entreprenør” og har etableret flere virksomheder, som er blevet opkøbt af multinationale virksomheder. Blue Workforce A/S blev stiftet i 2012 af Preben Hjørnet i Frederikshavn, hvor udviklingsafdelingen tidligere var placeret. Der er i dag otte ansatte og flere er på vej.

http://www.blueworkforce.com

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik