• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføringTop24. 03. 2017 | Peter Friis

Kineser skyder millioner i danske robotter

FødevareproduktionMarkedsføringTop24. 03. 2017 By Peter Friis

Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakning, sortering og håndtering i bl.a. fødevareindustrien.
Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakning, sortering og håndtering i bl.a. fødevareindustrien.

Preben Hjørnet er stifter af Blue Workforce A/S og har designet og udviklet den kollaborative robot Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til f.eks. fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Han fortæller, at han har indgået en endelig aftale med en kinesisk investor og business partner, hvor der skydes et tocifret millionbeløb ind i virksomheden. Ud over investeringen tilfører den nye businesspartner over 20 års erfaring fra industrien og software automation med multinationale kunder og teknologi investeringer.
Det nøjagtige beløb er ikke offentliggjort, da investoren er privat og ikke ønsker sit navn frem. Kapitaltilførslen skal bruges til at strømline virksomheden, styrke salgsarbejdet og klargøre virksomheden til at imødegå den stigende efterspørgsel ved at firedoble produktionskapaciteten i løbet af et år.

Datterselskab oprettes i Hong Kong
En partnervirksomhed – Blue Workforce Robotics (Asia Pacific) Co., Ltd., med hovedkvarter i Hong Kong – er etableret for at dække det asiatiske marked, som er det hurtigst voksende marked i den globale robotindustri. Den nye virksomhed vil sørge for yderligere ingeniørkapacitet til at supplere det danske team og samtidigt være en helt ny kanal for markedsindtrængning i hovedlandet Kina og resten af Asien.
– Ragnar platformen er perfekt afstemt til at imødegå det stigende behovet for pakkeløsninger i Kina og overalt i Asien og Stillehavsområdet, siger Hai Chang, bestyrelsesmedlem i datterselskabet.
Han mener, at den komplette klar-til-marked strategi og forretningsmodel passer specielt godt til driften af fabrikker, som søger at udnytte håndteringsrobotter med nem udrulning, stor prisbillighed, og lav produktionsomkostning.
– Vi tror, at vores forretningsforbindelser vil sætte pris på denne innovative og skalerbare robothåndteringsplatform. Den vil fjerne indgangsbarriere for at bruge driftssikre automationsløsninger, mens de får et stort udbytte af deres investeringer ved ikke at betale for unødige ydelser eller funktioner, der ikke vil blive anvendt.

Letvægtsrobotten Ragnar er navngivet efter den første danske vikingekonge og fås med en ramme på hjul.
Letvægtsrobotten Ragnar er navngivet efter den første danske vikingekonge og fås med en ramme på hjul.

Robotter i eksplosiv vækst
Blue Workforce A/S er dermed den tredje danske robotfabrikant på det globale marked for kollaborative robotter, som er i eksplosiv vækst. Kollaborative robotter (også kaldet cobots) kan stå uden indhegning og arbejde side om side med mennesker.
– Vi er meget glade for at have fået erfarne investorer ind, som bidrager med kompetencer til at udvikle vores produkt og fremtidige samarbejder. Vi er i hurtig vækst og skal udvide vores kompetente stab væsentligt for at følge med den globale efterspørgsel, siger Preben Hjørnet.
Vækstfonden ser et stort potentiale i Blue Workforce A/S, som kan bidrage med nye arbejdspladser i Aalborg.
– Produktet indeholder unikke muligheder i en branche, som er i kraftig vækst. For Vækstfonden er den rigtige person altafgørende og derfor var det vigtigt, at Preben Hjørnet udviste et stort engagement og drivkraft i Blue Workforce A/S, siger erhvervskundechef i Vækstfonden Henrik Larsen.
Preben Hjørnet har udviklet og designet robotten Ragnar, der kan alt inden for pakke, sortering og håndtering til f.eks. fødevareindustrien lige fra dej til sushi. Vel at mærke til en fjerdedel af prisen i forhold til andre på markedet med en komplet løsning til kun 40.000 Euro.
Det er en usædvanligt billig løsning i robotbranchen i forhold til andre robotter.
– Vi håber, at investeringen i Blue Workforce kan være med til fastslå, at Danmark er et innovativt knudepunkt, hvor talenter og nytænkende virksomheder udvikler fremtidens vinderteknologier, siger Christian Hannibal, fagleder for DI’s digitaliseringsindsats.
– Det globale marked for robotter forventes at blive femdoblet i løbet af 10 år, så det er fremragende, at en dansk robotvirksomhed endnu engang kan tiltrække globale investeringer.

Hurtig levering
Preben Hjørnet oplyser, at robotløsningen er hurtig at komme i gang med og kan være klar til drift i løbet af en måned.
– Og en måneds leveringstid på en ny robot er kort tid, og specielt når man tænker på, at Ragnar er klar til brug med det samme, han og tilføjer, at robotter skal være så enkle som muligt at betjene og omstille til en anden produktion, at man ikke behøver at være ingeniør af uddannelse for at bruge dem.
– Vi har brug for at få udbredt robotteknologi også til små og store virksomheder for at kunne bevare konkurrenceevnen, siger Preben Hjørnet.
Faglig leder ved Robotteknologi, Teknologisk Institut Søren Peter Johansen har flere gange set robotten Ragnar i drift til bl.a. OpenLab arrangementer ved Teknologisk Institut, hvor flere robotvirksomheder viste forskellige robotløsninger.
– Det unikke ved Preben Hjørnets løsning er, at det er en skalerbar robot til en forholdsvis billig pris. Det er en robottype, der dækker mange behov på markedet, mener Søren Peter Johansen.

Komplet med software
Nogle kunder har valgt at købe to robotter samt en ekstra til lager for at sikre, at produktionslinjen kører videre, hvis en robot skulle gå ned. Ombytning af en robot vil kun være kortvarig pga. den fleksible software og Ragnars ramme, som også fås på hjul.
En udenlandsk kunde bruger Ragnar til pakning af doughnuts og andet bagværk, hvor robotten løfter emnet fra et bånd til et andet, hvor bagværket pakkes i emballage. Andre brugere sætter Ragnar til at håndtere kosmetik, legetøj og affald.
– Med så billig en løsning som Ragnar skal beslutningen om at implementere en robot ikke op på direktørniveau. Det er ikke som sådan en investering, mener Preben Hjørnet, der oplyser, at Ragnar leveres med en komplet 3D simulering udviklet af Mark Freese fra Coppelia Robotics GmbH, vision med dataopsamling, ramme, automation og griber teknologi og lever dermed op til Industri 4.0 standarder.
– Softwareløsningen er nem at forstå og kan betjenes hjemmefra på nettet i et computerspilsagtigt miljø, hvor man med moduler bygger en løsning op til den enkelte kundes behov. Griberne er energibesparende, fødevaregodkendt og uden vakuum, men bruger et trykluftdrevet stempel, som kører i lineær bevægelse til griberen, slutter Preben Hjørnet.

Om Blue Workforce A/S
Preben Hjørnet har grundlagt firmaet i frustration og undren over, hvor dyrt og kompliceret det skulle være at få robotter ind i industrien. Hans filosofi er at skabe en robotløsning, som ikke kun 10% af virksomhederne har råd til, men 90% af virksomheder har råd til. Han er meget inspireret af den amerikanske professor og ekspert i ”disruptive innovation” Clayton Christensen.
Preben Hjørnet har beskæftiget sig med robotter i 25 år, er civilingeniør med speciale i proceskontrol og billedbehandling og har taget en MBA ved Harvard Business School og undervist på uddannelsen ”Master of Manufacturing and Technology” ved Aalborg Universitet. Han er ”serie-entreprenør” og har etableret flere virksomheder, som er blevet opkøbt af multinationale virksomheder. Blue Workforce A/S blev stiftet i 2012 af Preben Hjørnet i Frederikshavn, hvor udviklingsafdelingen tidligere var placeret. Der er i dag otte ansatte og flere er på vej.

http://www.blueworkforce.com

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring, Top

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik