• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarerEmballageFoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed24. 01. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Biofach sætter spot på den økologiske helhed

AktueltDetailhandel og en grosDrikkevarerEmballageFoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed24. 01. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

(Foto: NürnbergMesse)

Den internationale økologiske sektor samles – fra de etablerede til nykommerne – når der fra den 13. til 16. februar i Nürnberg inviteres til 30. udgave af Biofach.

I Danmark ynder vi at kalde os for verdensmestre i økologi, og mens der er flere lande, der kæmper med om titlen som den førende økologiske nation, er der ingen tvivl om, at økologi fylder meget både blandt de danske forbrugere, men også i foodservice, hvor tal fra Danmarks Statistik vidnede om en økoomsætning på knap tre milliarder kroner i 2017, hvilket svarer til en fremgang på 21 procent på ét år, og en økoandel af fødevaresalg til foodservice på godt 10 procent. Et tal, der vækster positivt. For at holde den økologiske tete er det vigtigt at bevare fokus og søge inspiration til fortsat udvikling, og hvor gør man det bedre, end på den enorme økologiske fødevaremesse Biofach i Nürnberg?

Stor dansk indsats
I år vil den fire dage lange økomesse byde på intet mindre end 2.900 udstillere, og mere end 50.000 besøgende forventes at lægge deres vej forbi. Messen er altså vigtig for de danske producenter, der ønsker at nyde godt af stigende dansk økoeksport, hvorfor Økologisk Landsforening i samarbejde med netværket Bio aus Dänemark igen i år har arrangeret en dansk fællesstand i, hvad man kan kalde, verdens største udstillingsvindue for økologi.
– Mejeriets økologiske oste er omdrejningspunkt for virksomhedens eksportindsats. Biofach er verdens største udstillingsvindue for økologi og det helt rigtige sted at være for en virksomhed som os. Vi har fortsat vækst på eksportsiden, som i år (2018, red.) kommer til at udgøre 30 procent af den samlede omsætning. Og vi kommer til at øge eksportindsatsen markant med fokus på de nordiske markeder, Benelux og Tyskland, men også større metropoler i mere fjerntliggende lande. For eksempel Sydney og New York, hvor forbrugerne i stigende grad efterspørger økologiske kvalitetsprodukter, sagde salgs- og marketingdirektør hos Thise Mejeri, Peder Gerhardt Jessen, ved sidste års Biofach.
Sidste år bød den danske fællesstand på 40 udstillere, og mens det endelige tal for danske udstillere på fællesstanden endnu ikke, i skrivende stund, er på plads, vil det ikke være helt skævt at forvente en fællesstand med samme mængde udstillere igen i år.

Temaer på Biofach
Mens det overordnede tema for dette års Biofach er The organic system – healthy in a holistic approach, vil messen på vanlig vis også præsentere en række undertemaer, der gør det enkelt at finde sine interessepunkter. Fordelt over Innovations & Trends, Experience & Discover og Knowledge & Learning har man mulighed for at få et 360 graders overblik over hele den økologiske sektor.
Under Innovations & Trends finder man en række helt nye, primært tyske, producenter, op mod 600 økologiske nyheder, og det er også her, priserne for de bedste produkter uddeles, hvor danske Copenhagen Sparkling Tea Companys økologiske champagnelignende teer, blandt mere end 100 andre økologiske drikkevarer, i 2018 blev kåret som den bedste nye økologiske drikkevare.
– Vi er blæst bagover af opmærksomheden. Det er gået over al forventning. Vi introducerer jo en helt ny drikkevarekategori, som ikke er set før, og messen har bekræftet os i, at vi har fundet et hul i markedet med vores produkter. Vi har ramt noget, som har en bred appel. Vi har oplevet interesse fra kunder i lande som både Frankrig, Rumænien, Nordamerika og Argentina. Det siger mig, at der er et enormt potentiale. Jeg tror, det kommer til at stikke helt af det her, sagde Bo Sten Hansen, direktør og medstifter af Copenhagen Sparkling Tea Company.
Experience & Discover lader dig opleve temaområder med olivenolie, vin, et særligt vegansk område samt sidste års succes, Organic right from the start, som er et specielt show, der sætter fokus på initiativer vedrørende økologisk dyrkning af planter og økologiske dyrehold.

Økologisk helhed
Biofach er meget mere end ”blot” en økologisk fødevaremesse, hvilket man med The organic system – healthy in a holistic approach ønsker at gøre klart. Der vil på messen være fokus på blandt andet forbindelsen mellem sundhed og biodiversitet, hvordan fødevareproduktion kan være med til at fremme et sundt landbrug, sammenhængen mellem velvære og økologisk mad, og så vil de besøgende få mulighed for at diskutere, hvordan fremtidens ernæring kommer til at se ud: Hvordan vil vores spisevaner ændre sig, og hvordan vil digitaliseringen spille ind i denne kontekst. Biofach inviterer derfor til en fire dage lang økologisk messefest i Nürnberg til februar med rig mulighed for at blive klog på hele den økologiske bevægelse. Vel mødt!

Skrevet i: Aktuelt, Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Emballage, Foodservice, Frugt og grønt, Fødevareproduktion, Kød, fisk og fjerkræ, Messer og konferencer, Miljø og sundhed, Råvarer og ingredienser, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik