Den 18. april afholder DTU Fødevareinstituttet et webinar, hvor man kan få en status på tang- og mikroalgeproduktionen i Danmark samt viden om perspektiver og muligheder for tang som fremtidens svar på plantebaseret mad fra havet.

Tang og mikroalger er en ny fødevaregruppe inden for plantebaseret seafood, der er rige på en lang række næringsstoffer, og som samtidig vil kunne bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer og fødevareproduktion.
På et webinar giver DTU Fødevareinstituttet en status på forskningen i dyrkning og anvendelse af tang og mikroalger. Repræsentanter fra fødevareindustrien fortæller om initiativer og forbrugerperspektiver på tang som fødevare.
Fødevarevirksomheder, som producerer produkter baseret på tang og/eller mikroalger, kan desuden deltage aktivt i programmet med en pitch på to minutter. Hvis man er interesseret i det, så angiv det under tilmeldingen.
Efter webinaret bliver en fokusanalyse om plantebaseret seafood fra tang og mikroalger udgivet.
Det er gratis at deltage i webinaret, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark. Rapporten er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Program
• Velkomst v/adjunkt Ditte B. Hermund fra DTU Fødevareinstituttet
• Et forbrugerperspektiv på plantebaserede fødevarer v/Christian Winther fra Plantevækst
• Pitches fra fødevarevirksomheder. Fortæl under tilmelding, om du gerne vil give en pitch på to minutter – interesserede får efterfølgende nærmere information
• Tang og mikroalger som en del af kosten – status på forskningen indenfor forarbejdning og processering samt anvendelse v/adjunkt Ditte B. Hermund fra DTU Fødevareinstituttet
• Mikroalger som ingrediens og fødevare v/Johanne Jelnes fra 4BETTERLIFE
• Pitches fra fødevarevirksomheder. Fortæl under tilmelding, om du gerne vil give en pitch på 2 minutter – interesserede får efterfølgende nærmere information
• Tang og mikroalger som ”afgrøder” v/lektor Susan L. Holdt fra DTU Fødevareinstituttet
• Novel food og lovgivning – hvad skal der til for at få godkendt nye fødevarer? v/lektor Susan L. Holdt fra DTU Fødevareinstituttet
• Paneldiskussion: Hvor skal der satses for at få sat skub i innovationen? v/Susan L. Holdt, Ditte B. Hermund, Christian Winther og Johanne Jelnes
• Tak for i dag v/adjunkt Ditte B. Hermund fra DTU Fødevareinstituttet
Webinaret finder sted tirsdag den 18. april 2023 kl. 9-12. Link til webinaret tilsendes dagen før.
Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig via DTU Fødevareinstituttets website senest den 16. april 2023.