En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Fuldkornspartnerskabet viser nemlig, at mange unge forbinder fuldkorn med ekstra udgifter. Hos Fuldkornspartnerskabet er de dog optimistiske:
– Vi er først og fremmest rigtig glade for, at de unge har så stort kendskab til fuldkornslogoet og kostrådet om fuldkorn. Vi kan dog også se, at de unge forbinder fuldkorn med dyre produkter, og det er en myte, som vi meget gerne vil til livs. Fuldkorn fås nemlig i alle prisklasser, og det er nemt at lave et lækkert, sundt og billigt måltid med fuldkorn, siger Camilla Toft Petersen, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet. Hun mener, at de unge sagtens kan dække de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen, samtidig med at de skåner pengepungen.
– Fuldkornsprodukter koster i de fleste tilfælde det samme som ikke-fuldkornsprodukter, så der er på ingen måde tale om dyre fødevarer, siger hun.
Får de unge nok?
En portion havregryn og 1-2 skiver rugbrød er nok til at nå op på de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen, men det er også muligt at indtage de gavnlige vitaminer, mineraler og kostfibre på anden vis.
– Hvis nogle unge ikke hælder til den klassiske rugbrødsmad eller den traditionelle skål havregryn til morgenmad, er der en lang række andre muligheder for at få fuldkorn ind i den daglige kost. Der findes i dag en lang række fuldkornslogomærkede produkter, og vi håber, at mange af disse kan blive en naturlig del af de unges indkøbsrutiner – især når de nu kender logoet så godt, siger Camilla Toft Petersen.
Med ungdomskampagnen ”Får du nok?” sætter Fuldkornspartnerskabet i september fokus på at få unge til at spise mere fuldkorn. De håber, indsatsen kan være med til at få flere fuldkornsprodukter ned i de unges indkøbskurv.