Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år Kantineprisen til et køkken i særklasse, og er nu klar med årets tre nominerede. Kantineprisen 2023 uddeles i år til en kantine, der kan noget ekstraordinært og besidder Det Økologiske Spisemærke i sølv. Kendetegnende for de nominerede er, at de går forrest indenfor bæredygtighed, økologi og madoplevelser.

Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinebranchens talenter rykker og fortjener anerkendelse for deres mange gastronomiske talenter.
Nu er de nominerede til Kantineprisen 2023 fundet, og gennem sommeren vil kantinerne få uanmeldt besøg af juryen.
”Niveauet har aldrig været så højt blandt de indstillede køkkener som i år. Vi ser i juryen frem til at komme ud og opleve de nominerede kantiner i deres rette element og vurdere, hvordan de arbejder. I år har vi sat ekstra fokus på økologien, og vi glæder os til at se, hvordan køkkenerne favner de økologiske råvarers mange facetter. Med dette års nominerede har vi et helt ekstremt stærkt felt, og det bliver spændende at se de nominerede vise os og resten af landet, hvad de kan på vores Cook Off på Bornholm til ”Sol over Gudhjem”, udtaler Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.
Superglad og stolt
En af de nominerede er ISS’ kantine i Rambøll i Aarhus Nord, hvor servicevirksomheden hver dag leverer inspirerende madoplevelser for ca. 500 medarbejdere, der dagligt spiser i kantinen.
”Jeg er superglad og stolt over denne nominering. Det er en kæmpe blåstempling af vores dedikerede indsats med at forny og udvikle kantinen hos Rambøll, som vi overtog fra en anden leverandør for mindre end otte måneder siden,” siger Brian Sylvest Andersen, køkkenchef i ISS for kantinen hos Rambøll og fortæller videre:
”Gæsterne skal have en madoplevelse, når de spiser i kantinen. Foruden at deres sanser skal pirres, deres nysgerrighed vækkes, deres øjne forkæles, så skal de også møde smil, inspiration og engagement fra vores kokke. Derfor er denne nominering også en kæmpe kadeau til hele teamet for deres indsats.”
De nominerede til Kantineprisen 2023 er:
- Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
- Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
- Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S