• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice13. 03. 2025 | Mikkel Bækgaard

Tivoli afslører 2025’s pop-up restauranter i Det japanske Tårn

AktueltFoodservice13. 03. 2025 By Mikkel Bækgaard

Der er 1-, 2-, og 3-stjernede restauranter fra Singapore, Spanien, Dubai og Thy på menuen, når Det japanske Tårn byder Tivolis gastro-gæster inden for til endnu en sæson med Michelin pop-ups i Tårnet. 2025 byder blandt andet på mexicansk i Michelin-klassen, Danmarks nordvestligste Michelin-restaurant, en af Spaniens mest hypede restauranter, den blot anden skotske kok til at opnå 3 Michelin-stjerner og så en af Asiens – og verdens – bedste restauranter.

16 restauranter fra så forskellige dele af verden som New York, Grønland, Barcelona og Slovenien har været igennem køkkenet på Det japanske Tårn i Tivoli siden pop-up-konceptet blev født i 2021. Igen i år byder Tivolis og Nimbs gastronomiske flagskibsrestaurant på topgastronomi fra fremmede himmelstrøg, og gæster kan se frem til at prøve nogle af den internationale mad-scenes mest eftertragtede og specielle spiseoplevelser – alt sammen i hjertet af København.

Pop-up-sæsonen i Det japanske Tårn lægger ud med smagen af Limfjorden.

Danmarks nordvestligst beliggende Michelin-restaurant, Restaurant TRI fra Agger, tager nemlig den cirka 350 kilometer lange rejse til Københavns centrum og byder forlystelseshavens gæster på et væld af råvarer fra deres lokale skatkammer og muligheden for at opleve 2024’s bedste danske ret med ost, kåret af Danske Madanmeldere.

Nicolas Min Jørgensen, som er forhenværende kaptajn på kokkelandsholdet og tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Substans i Aarhus, åbnede den afsidesliggende Restaurant TRI i midten af 2022 og opnåede hurtigt gode anmeldelser og priser for sin unikke gastronomisk stil, med fødderne dybt plantet i et af kongerigets fjerneste egne. En stil hvor kærligheden og respekten for den omkringliggende natur og dens råvarer skinner igennem i hver eneste mundfuld.

”Vi bringer en anden del af Danmark til København. Fra starten var det hele ideen og konceptet med TRI at vise verden, at råvarerne fra Thy hører til på øverste hylde. Igennem 12-13 serveringer vil vi fortæller Tivolis gæster en historie om vores del at Danmark. En historie, der handler om, hvor råvaren kommer fra, og hvem der producerer den mad, vi spiser. I Tivoli har vi valgt at fokusere på gaverne fra fjord og hav, altså fisk og skaldyr, som ligger vores hjerter meget nær med havet kun 200 m fra døren. Vi vil så vidt muligt få transporteret vores råvarer direkte til os fra Vestkysten så det naturligvis er den sande smag, man vil komme til at nyde under opholdet i Tivoli,” siger Nicolas Min Jørgense fra Restaurant Tri

Skotsk mesterkok og Madrids mest hypede restaurant

Efter TRI byder Det japanske Tårn på den skotske mesterkok, Tristin Farmer, som – sin unge alder til trods – allerede har en imponerende karriere bag sig i nogle af verdens førende køkkener. Han har bl.a. arbejdet for Gordon Ramsay på restauranter som Petrus, Maze og Restaurant Gordon Ramsay, og han er blot den anden skotske kok efter Ramsay, til at opnå de eftertragtede tre Michelin-stjerner, ligesom han bl.a. er blevet kåret til Middle East Chef of the Year i 2016 og 2017.

Herefter følger en af Madrids mest hypede restauranter; Smoked Room, som opnåede hele to Michelin-stjerner kun seks måneder efter åbningen i 2021. Smoked Room er ledet af den prisvindende kok Dani García og byder på et unikt og intimt gastronomisk univers, som trækker inspiration fra de japanske omakase-traditioner og bruger røgen som det bærende element i sine retter, både som krydderi og som afsluttende touch.

Smoked Rooms menu byder på delikate retter, der omfatter sæsonens bedste råvarer som modnet fisk, premium kød, skaldyr, tang og grøntsager, som tilberedes over åben ild eller røges let. Det er netop denne fusion af smag, tekstur og røg, der gør Smoked Room til en af de mest specielle spiseoplevelser i Europa. 

Toprestaurant fra Singapore

Sommerens sidste pop-up i Det japanske Tårn er er en af verdens bedste spisesteder. Med 3 Michelin-stjerner, en plads som nr. 24 på The World’s 50 Best Restaurants-listen og tidligere kåringer som Asia’s Best Restaurant, er Odette, som ligger i Singapore, destination for madelskere verden over.

I en lille måned i sensommeren, kan Tivolis gæster smage køkkenchef, Julien Royers, klassisk fransk gastronomi tilsat subtile asiatiske nuancer. Forvent delikate serveringer med ingredienser som japanske skaldyr, trøfler, caviar, Bresse-kylling og friskplukkede urter. Dessertmenuen, skabt af den navnkundige Louisa Lim, som bl.a. vandt titlen som årets ”Asian Pastry Chef” i 2023, byder på elegante og afbalancerede søde kreationer. Odette er en sanselig helhedsoplevelse, hvor kunst, gastronomi og håndværk smelter sammen i perfekt harmoni.

Mexicansk Michelin til Halloween

I Tivoli fejrer man Halloween. I Mexico fejrer de dios de los muertos. Til oktober mødes de to fejringer i Det japanske Tårn, når COME by Paco Méndez gæster Tårnet. Come er Barcelonas førende mexicanske fine dining-restaurant, beliggende nær Plaça Espanya. Restauranten, som har én Michelin-stjerne, genopfinder smagen af Mexico med et moderne twist og en stærk forbindelse til Middelhavets smagsunivers.

Méndez, tidligere en del af El Bulli, kombinerer autentiske mexicanske teknikker og krydderier med eksklusive spanske råvarer som Iberico-gris, oksekød og skaldyr. COME bringer en menu med sig, som hylder mexicanske traditioner og mexicansk gastronomi og hvor retter som tacos al pastor, pipian og tostadas har fået et kulinarisk løft og stjæler rampelyset. Drikkekortet er fyldt med tequila, mezcal, signaturcocktails og klassiske spanske vine.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

DrikkevarerEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Ét år efter introduktionen af Danmarks første genanvendelige festivalkrus har Smukfest, Royal Unibrew og Faerch bevist, at cirkularitet ikke bare er en ambition – det er noget, der virker i praksis. På Smukfest 2025 nåede returprocenten for de genanvendelige krus hele 97 procent – et resultat,

Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

Messer og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende. Den første weekend i november forvandles hallen til et mødested for alle, der er nysgerrige på fremtidens mad. Plant Food Festival

Hørkram-stifter er død

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice23. 10. 2025

Stifteren af en af Danmarks største fødevaregrossister er død, 84 år gammel. Alex Buchardt Pedersen, der døde d. 18. oktober, betragtes som en pioner indenfor den danske fødevarebranche. Han stod nemlig bag Hørkram, som stiftede tilbage i 1978. Det skete i første omgang som en lokal

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar. Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i

Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Aviser og kantiner landet over vil i dag være krydret med lækre linser, når Bælgfrugtspartnerskabet lancerer en landsdækkende kampagne, der skal inspirere danskerne

Vin kan også komme nordfra

AktueltDrikkevarer21. 10. 2025

Selvom breddegraderne ligger højt mod nord, og klimaet er koldt, er vin fra Norge på vej op. For i små lommer med særlige mikroklimaer langs fjordene og især i Sydnorge er det faktisk muligt med produktion af druevin. Og kvaliteten er stigende, siger producenterne selv. Kan man virkelig dyrke

Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

AktueltLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Hvordan kan økologien drive den grønne omstilling og treparten? Det spørgsmål stiller Økologisk Landsforening til trepartsminister Jeppe Bruus og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, når foreningens medlemmer og andre interesserede møder de to politikere i Middelfart. Minister for

Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed21. 10. 2025

Marin akvakultur udgør en meget begrænset del af det samlede pres på de danske havområder. Det mener Dansk Akvakultur efter nye besvarelse af dokumenter fra miljøministeren. Et svar fra Miljøministeren siger, at havbrug kun udgør 0,3 procent af den samlede presfaktor i de danske farvande. Det

Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

Foodservice21. 10. 2025

Da Restaurant Domestic i Aarhus i sidste uge fejrede sit 10-års jubilæum, markerede det samtidig begyndelsen på et nyt kapitel. Køkkenchef Ben Hurley og restaurantchef Mathias Thorstein Breinholtbliver medejere af restauranten og træder dermed ind i ejerkredsen sammen med stifter, medejer og

Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I sidste uge

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik