• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføring25. 01. 2019 | Peter Friis

Thisted Bryghus sætter rekord og moderniserer for 30 millioner

AktueltDrikkevarerMarkedsføring25. 01. 2019 By Peter Friis

Borgmester Ulla Vestergaard og bestyrelsesformand Verner Jensen tog torsdag første spadestik til den 30 mio. kroner dyre udvidelse af Thisted Bryghus, der skal ruste det prisvindende nordvestjyske bryggeri til fremtiden.

– Tiden er nu kommet til at få skiftet vores brygværk, der har mere end 60 år på bagen og har brygget fantastisk godt øl gennem mange, mange år. Det nuværende anlæg er slidt og det er også her, vi har vores flaskehals: vi har udfordringer med at få brygget det øl, vi har brug for, fortæller adm. direktør Aage Svenningsen.
Thisted Bryghus bygger en ny bygning, der skal indeholde maltlager, brygværket og der gøres samtidig plads til procesområdet, som dog først etableres i næste fase. I bygningen etableres der en gangbro således, at bryghusets gæster får mulighed for at opleve, hvordan Thisted Bryghus brygger godt øl.
– Vi er i disse år i gang med en løbende proces, der handler om at optimere vores produktionsapparat, at få udskiftet udstyr, der er slidt samt få udstyr ind i virksomheden der gør, arbejdsgangen bliver nemmere og dermed også mere konkurrencedygtig. Tilbygningen er en del af en masterplan for bryggeriet, der giver os overblikket over og fortæller os, hvilke fremtidige investeringer, der skal til for, at vi står med et fremtidssikret bryggeri, fortsætter Aage Svenningsen.
Planerne om at udvide Thisted Bryghus har været på vej gennem nogle år. Og bryggeriet har mødt enorm velvilje overalt.
– Vi har mødt stor velvilje hos Thisted Kommune og dens medarbejdere, og ikke mindst hos naboerne på Bryggerivej og Dronning Louisegade. Også Arriva, Bane Danmark og KN Tækning har hjulpet med at finde løsninger på tilkørselsforhold mv. ligesom Sparekassen Thy har vist stor velvilje i forbindelse med finansieringen af det nye byggeri, fremhæver Aage Svenningsen, der oplyser, at det nye brygværk efter planen tages i brug den 1. december i år.

Bestyrelsesformand Verner Jensen og adm. direktør Aage Svenningsen fremlagde rekordregnskab for Thisted Bryghus’ aktionærer.

God sommer og fokuseret vækst gav rekordresultat
Omsætningen for 2017/18 landede på 48,9 mio. kroner efter afgifter, hvilket er en stigning på 3,6 mio. kroner i forhold til forrige regnskabsår. Den øgede omsætning smitter også af på bundlinjen, der udviser et overskud efter afskrivninger, men før skat på 3,5 mio. kroner – det bedste resultat i bryggeriets historie.
– Det er strategien med satsning på specialøl, økologisk øl, fadøl og gaveæsker, der slår igennem. Den gode sommer spiller også ind. For første gang i mange år havde vi en vækst i salget af Thy pilsner og classic på 10%, sagde Adm. direktør Aage Svenningsen på årets generalforsamling i Thyhallen.
Her kunne 1.447 tilmeldte aktionærer glæde sig over et bryghus i fremgang og med en klar plan for fremtiden. Antallet af tilmeldte aktionærer satte rekord og lå cirka 250 højere end normalt.
– Vi har fået udarbejdet en masterplan for de investeringer, som vi finder nødvendige for, at vi også har en relevant virksomhed om 20 til 25 år. Masterplanen omfatter hele virksomhedens tekniske side, og det kan vel ikke overraske nogen, at den er endt med at blive ganske omfattende. Planen skal bruges af bestyrelse og ledelse for at fastholde retning og prioritering af investeringerne, sagde bestyrelsesformand Verner Jensen.
Han tilføjede, at det er GEA, der skal levere det nye brygværk.
– Vi har i vores valg af bryganlæg lagt stor vægt på, at øllet brygges efter de samme afprøvede principper som hidtil – dvs. en bryggeproces med Mæskekar, Sikar, Kogekar og Whirlpool. I det nye bryghus hjælper den automatiske styring os med en mere præcis gennemførelse af brygprocessen, og vi forventer derfor at kunne brygge endnu bedre øl til vores kunder, når produktionen overgår til det nye anlæg, slog Verner Jensen fast.
Han forventer, at bryggeriet vil opnå en bedre udnyttelse råvarerne med et mindre forbrug af vand og energi. Noget der vil gavne både økonomien og det grønne regnskab.
– Vi har i regnskabsåret foretaget investeringer for 1.2 mio. kr. Igennem de seneste seks år har vi foretaget investeringer for i alt 20 mio. kr. Investeringer der er med til at forbedre bryghusets effektivitet, forbedre produktkvaliteten og ikke mindst forbedre bryghusets konkurrenceevne. Investeringerne er betalt, vi har ikke optaget lån, og vi har stadigvæk positivt likviditet til den daglige drift, påpegede Verner Jensen.

Gode historier og nye samarbejder
Det nordvestjyske bryggeri har i årets løb søsat flere tiltag for at komme tættere på kunderne og øge interessen for bryggeriet.
– Vi indgik et samarbejde med Gyrup i Thy, der er et 400 hektar stort økologisk landbrug, der blandt andet leverer mælk til Irma, højkvalitetskød fra Galloway kvæg til detailhandlen og så videre. De dyrker økologiske kornsorter, som man malter på gårdens eget malteriet. Det har foreløbigt kastet to nye øl af sig: Øl Rug og Øl Spelt, der begge er blevet taget utroligt godt imod hos kunderne, fortalte Aage Svenningsen.
Også et samarbejde med Premier Is fik Thisted Bryghus på læberne landet over.
– Vi har sammen udviklet en øl-is baseret på vores Thagaard øl fra Nationalpark serien. Lanceringen af den nyhed skabte overskrifter i ind- og udland. I hele vores arbejde med nye produkter, har vi hele tiden den specielle historie for øje, sagde Aage Svenningsen.
Han fortalte, at nye samarbejder er på vej, og at man forventer at offentliggøre det første nye i løbet af nogle uger.

Nye specialøl skal sammen med klassikere fremtidssikre bryggeriet.

Klar strategi skal fremtidssikre Thisted Bryghus
Forvandlingen fra et lokalt bryggeri til et landsdækkende – men stadig lokalt forankret bryggeri – blev indledt i 2008 og den udvikling skal fortsætte.
– Den fremadrettede strategi for Thisted Bryghus er klar: Vi skal fortsat være innovative med nye produkter og nye smagsvarianter, vi skal som hidtil satse på specialøl og økologisk øl, vi skal fortsat være en landsdækkende leverandør og så skal vi gennemføre den fremadrettede investeringsplan, der lagt i samarbejde mellem bryghusets ledelse og bestyrelse, sagde Aage Svenningsen.
Thisted Bryghus producerede sidste år 3,5 mio. liter øl fordelt på 50 forskellige produkter. Bryggeriet blev startet i 1902 og har 23 ansatte. Signatur-øllen er Limfjordsporteren, der i år fylder 30 år, hvilket markeres i juni.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

  • DENIOS ApS

    NYHED: Her er fremtidens opbevaring af farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    MRPC modtager “Innovation in Vacuum Busch Award”

  • DENIOS ApS

    Hvilket batteriskab er det rigtige for dig?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions præsenterer den intelligente TYR PLUS kapselblæser

  • DENIOS ApS

    Dette er, hvad der sker, når batterier bryder i brand

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik