
Når Chokoladefestivalen løber af stablen den 12.-13. marts i Lokomotivværkstedet i København SV er Snack-to-go en af de temaer, der vil være at finde blandt udstillerne. Hos chokoladegiganten Barry Callebaut er Snack-to-go sågar temaet for deres stort anlagte konkurrence Callebaut Chocolate Hero. Barry Callebaut oplever en stigende trend blandt forbrugerne, der nyder en chokoladedessert på farten, og derfor var det et naturligt tema for årets konkurrence.
Deltagerne har 20 min. til at anrette 10 identiske Snack-to-go koncepter, der skal serveres for et stjernespækket dommerpanel. Kreationerne skal indeholde 3 forskellige chokolade elementer som f.eks kan være et bagt element, mousse, cremeux, is, cremer, saucer. Dernæst må der gerne tilføjes andre elementer som coulis, nødder, knas osv. Derskal bruges 1 af Callebaut´s 5 Colors of Chocolates 811, 823, W2, GOLD & RUBY og så en valg fri chokolade fra det store sortiment fra Callebaut og Cacao Barry.
Deltagerne må have alle elemeterne klar hjemmefra men snacken skal samles og pyntes i de 20 min. der er til rådighed. Deltagerens Snack-to-go skal præsenteres i en form for emballage så den let kan tages med og spise on the go – deltageren skal præsentere sin ide overfor dommerne samt publikum der er som tilskuer på dagen.
Som noget helt nyt kan alle deltage i konkurrencen, der ellers tidligere har været forbeholdt kokke og konditorer.
– Vi ser en klar tendens, at der bliver eksperimenteret, som aldrig før i de danske hjem. Helt almindelige mennesker, der benytter avancerede teknikker og udstyr, eksempelvis er airbrushen blevet allemandseje. Vi ser også, at hobbyisterne har en anden tilgangsvinkel til det, at arbejde med chokolade, og de er ikke bange for at bryde “normerne”. Vi er rigtig spændte på, hvad vi kommer til at se på konkurrencedagen, siger Mina O. Semlali, Nordic Marketing Manager Barry Callebaut.
Sidst Callebaut Chocolate Hero konkurrencen løb af stablen var på Chokoladefestivalen i 2020, hvor den hæderkronede konditor Palle Sørensen blæste dommerne bagover med sin japansk inspirerede chokoladedessert. Efter 2 års pause grundet COVID-19 er der igen lagt op til et brag af en konkurrence, når kokke, konditorer og hobbyister skal kæmpe om den eftertragtede titel som “Callebaut Chocolate Hero 2022”. Det bliver en chokoladekonkurrence ud over det sædvanlige, og er du så heldig at besøge Chokoladefestivalen, er “Callebaut Chocolate Hero” konkurrence området uden tvivl et besøg værd.