Flere og flere forbrugere efterspørger abonnementsordninger og madkasser direkte til døren. Et af de senere tiltag er kvalitetsdej, skabt af fire familiefædre, der ville skabe at alternativ til shake and bake.
Fire familiefædre blev trætte af shake and bake-produkterne. Nu har de skabt smartbake.dk, der leverer fersk dej til døren, klar til at bage.
– Forbrugerne skal have et bedre alternativ til shake and bake-produkterne. Derfor har vi lagt vægt på at skære ned i unødvendige tilsætningsstoffer og opgive gennemsigtige ingredienslister, så forbrugerne ved, hvad de spiser. Samtidig har det været et afgørende krav for os, at de færdige deje bestod af kvalitet og gode ingredienser for at understøtte børnefamiliernes sundhed, siger Anders Høy Thomsen, én af de fire iværksættere bag smartbake.dk, der netop har åbnet op for salget af dej over webshoppen.

For at kvalitetssikre produkterne, hvor smag og råvarer er i fokus, har de fire iværksættere arbejdet tæt sammen med dygtige bagere og fødevarerådgivere.
– For at forbrugerne i sidste ende står med et godt produkt, skal der tages højde for meget. Det har krævet et tæt samarbejde med erfarne håndværkere og eksperter på feltet. Alle vores produkter er også gennemgået af et testpanel, bestående af forbrugere, som har bagt og afprøvet vores brød og kager, siger Anders Høy Thomsen.
Flere abonnementer på vej
Markedet for abonnementsordninger som smartbake.dk er langt fra toppet, mener Morten Suhr Hansen, direktør for Subscrybe, som rådgiver virksomheder i, hvordan man opretter og udvikler abonnementsvirksomheder:
– Der er stadig et uudnyttet potentiale for abonnementsservices – især inden for fødevarebranchen, hvor convenience-parameteret har en stor indflydelse. Forbrugerne vil gerne have, at madlavning skal være nemt og hurtigt. Produktet skal stadig være af høj kvalitet, imens prisen betyder mindre.
– Med andre ord – hvad forbrugerne oplever som bøvlet i hverdagen, er der en god sandsynlighed for, at de vil udnytte et abonnementsservice, mener Morten Suhr Hansen.
Læs mere i LevnedsmiddelBladet.