Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere.

En stor del af den danske fødevarebranche satte hinanden stævne til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’, som fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice står bag.
Onsdag den 10. september blev TAP1 i København omdannet til et decideret madmekka med all day masterclasses, smagsprøver og nye innovative fødevareprodukter.
Mere end 160 leverandører til foodservicebranchen var på plads som udstillere sammen med Dagrofa Foodservices egne specialister HKI Ost, Grambogård, Grøn Fokus og Prima Frugt.
Arrangementet tiltrak i 2024 over 1.400 madentusiaster, og det antal vækstede i år med ca. 20%, da 1.700 personer tog det i dette års udgave.
“Det er et kæmpe skulderklap, at der hele vejen rundt har været stigende opbakning til at tage del i ’Madscenen – for professionelle’. I år har vi skruet for det kulinariske aspekt ved at have endnu flere faglige masterclasses på programmet. Samtidig har vi gjort bedre plads til f.eks. de lokale producenter og til løsninger, der gør det nemmere at drive et professionelt køkken,” siger Asger Rothenborg, salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice.
Han fortsætter:
“I Dagrofa har vi i år taget hul på vores meget offensive vækststrategi Gro’27. Den indeholder en klar ambition om, at vi skal vinde 2.000 nye lokale kunder, og et vigtigt skridt i den retning er, når vi er værter for ’Madscenen – for professionelle’. Den store interesse for arrangementet vidner om, at vores måde at gøre tingene på vækker genklang i branchen, og det gør mig optimistisk i forhold til at realisere vores strategiske mål. “
De besøgende til ’Madscenen – for professionelle’ kunne i år bl.a. opleve:
- All day masterclasses om fermentering, madspild, chokolade, korn, bælgfrugter, pizzadej mm. – de kulinariske indspark blev bl.a. faciliteret af Aarstiderne, DAVA Foods, Valsemøllen, Endless Food Co., Meyers, Foodpeople og Agrain.
- Over 160 leverandører (herunder en række upcoming danske producenter) som diskede op med produktnyheder, smagsprøver og koncepter –
- Udstillingsstande med fokus på Dagrofa Foodservices egne specialister inden for kød, ost, mejeri, frugt, grønt, vin, private label m.fl. – samt Cash & Carry-kæden
- Præsentation af det nye DGFS Maduniverset – en digital assistent til det professionelle køkken
Da messen blev afsluttet sent onsdag eftermiddag, så rykkede Stop Spild Lokalt ind med frivillige i Tap1 for at indsamle gode overskudsvarer, som organisationen samme dag delte ud i lokale madoaser til økonomisk trængte personer og familier.