• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Miljø og sundhed22. 01. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Reader’s Digest kårer dansker til årets europæer

Miljø og sundhed22. 01. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, har dedikeret sit liv til kampen mod madspild. Senest bidrager hun med anbefalinger til bla. Regeringen, EU og Vatikanet. Nu belønnes hun med den internationale pris ”Reader’s Digest European of the Year 2020”.
Selina Juul og Chefredaktør på Reader’s Digest Europæiske Bureau Alex Finer (Foto: Lars H. Laursen – larslaursen.dk)

Elsker du også gode datovarer til nedsatte priser i dit lokale supermarked, tilbud på “grimme” grøntsager eller gode råd om at undgå madspild i din lokalavis? Alt dette – og meget mere – tager afsæt i en kvinde, som for snart 12 år siden igangsatte kampen mod madspild i Danmark. Siden 2008 har hun arbejdet for at gøre kampen mod madspild til en folkebevægelse og har bragt Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Kvinden hedder Selina Juul, og hun er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Nu modtager hun for sin indsats mod madspild den prestigefyldte internationale pris Reader’s Digest European of the Year 2020 (Årets Europæer 2020).

I år uddeles prisen for 25. gang. Prisen tildeles europæere, som har udmærket og dedikeret sig til at arbejde med emner som bl.a. miljø, menneskerettigheder, antikorruption og kvinders rettigheder. Blandt tidligere modtagere af Reader’s Digest European of the Year prisen er den danske menneskerettighedsforkæmper og grundlægger af Internationale Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre Inge Kemp Genefke, opfinderen af Linux styresystemet Linus Benedict Torvalds samt opfinder og iværksætter Boyan Slat, som har stiftet The Ocean Cleanup organisationen, der har til formål at befri verdenshavene for plastik..

Fra Årets Dansker til Årets Europæer

Det er ikke første gang, at Selina Juul modtager en fornem pris for hendes nationale og internationale arbejde i kampen mod madspild. Selina Juul fik af Berlingske tildelt titlen Årets Dansker i 2014. Hun har desuden modtaget den internationale Honour of Ekotopfilm Award-prisen i 2019, “Stræberen”-prisen i 2018, European Young Leader-titlen i 2018 og kom på førstepladsen på Top 20 “Responsible Leaders in Northern Europe”-listen i 2017. Hun fik også The Womenomics Influencer Award i 2016 og blev optaget i Kraks Blå Bog fra 2015. Selina Juul modtog også Nordisk Råds natur- og miljøpris i 2013, Svend Auken-prisen i 2013, ALT for damernes Kvindepris i 2013, modtog Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum i 2013 og modtog i 2011 JCI Danmarks The Outstanding Young Person-pris.

Selina Juul har de sidste 11 år i Stop Spild Af Mad regi optrådt i danske og internationale medier og TV flere tusinde gange, bl.a. i The New York Times, CNN, The Economist, Yahoo! Japan m.fl. Hendes medvirken i en BBC video gik viralt og fik på Facebook over 30 millioner visninger verden over. På trods af at Selina Juul er en offentligt kendt person, er Selina Juul et meget privat menneske angående hendes privatliv. Hun lader sig interviewe til medierne kun i relation til hendes arbejde med forbrugerbevægelsen og organisationen Stop Spild Af Mad.

Selvom at der er lang vej endnu, er danskerne ved at tage kampen mod madspild til sig. Ifølge tal fra Miljø- og Fødevareministeriet og Miljøstyrelsen har danske husholdninger i årene 2011 til 2017 reduceret madspild med 14.000 ton.

Med titlen Reader’s Digest European of the Year 2020 følger en statuette og ære, en forside og et interview med Selina Juul i Reader’s Digest magasiner i Europa. I marts måned fylder Selina Juul 40 år og har dermed brugt over en fjerdedel af sit liv på kampen mod madspild.

Skrevet i: Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik