• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Miljø og sundhed22. 01. 2020 | Kasper Mundt-Nielsen

Reader’s Digest kårer dansker til årets europæer

Miljø og sundhed22. 01. 2020 By Kasper Mundt-Nielsen

Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, har dedikeret sit liv til kampen mod madspild. Senest bidrager hun med anbefalinger til bla. Regeringen, EU og Vatikanet. Nu belønnes hun med den internationale pris ”Reader’s Digest European of the Year 2020”.
Selina Juul og Chefredaktør på Reader’s Digest Europæiske Bureau Alex Finer (Foto: Lars H. Laursen – larslaursen.dk)

Elsker du også gode datovarer til nedsatte priser i dit lokale supermarked, tilbud på “grimme” grøntsager eller gode råd om at undgå madspild i din lokalavis? Alt dette – og meget mere – tager afsæt i en kvinde, som for snart 12 år siden igangsatte kampen mod madspild i Danmark. Siden 2008 har hun arbejdet for at gøre kampen mod madspild til en folkebevægelse og har bragt Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Kvinden hedder Selina Juul, og hun er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Nu modtager hun for sin indsats mod madspild den prestigefyldte internationale pris Reader’s Digest European of the Year 2020 (Årets Europæer 2020).

I år uddeles prisen for 25. gang. Prisen tildeles europæere, som har udmærket og dedikeret sig til at arbejde med emner som bl.a. miljø, menneskerettigheder, antikorruption og kvinders rettigheder. Blandt tidligere modtagere af Reader’s Digest European of the Year prisen er den danske menneskerettighedsforkæmper og grundlægger af Internationale Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre Inge Kemp Genefke, opfinderen af Linux styresystemet Linus Benedict Torvalds samt opfinder og iværksætter Boyan Slat, som har stiftet The Ocean Cleanup organisationen, der har til formål at befri verdenshavene for plastik..

Fra Årets Dansker til Årets Europæer

Det er ikke første gang, at Selina Juul modtager en fornem pris for hendes nationale og internationale arbejde i kampen mod madspild. Selina Juul fik af Berlingske tildelt titlen Årets Dansker i 2014. Hun har desuden modtaget den internationale Honour of Ekotopfilm Award-prisen i 2019, “Stræberen”-prisen i 2018, European Young Leader-titlen i 2018 og kom på førstepladsen på Top 20 “Responsible Leaders in Northern Europe”-listen i 2017. Hun fik også The Womenomics Influencer Award i 2016 og blev optaget i Kraks Blå Bog fra 2015. Selina Juul modtog også Nordisk Råds natur- og miljøpris i 2013, Svend Auken-prisen i 2013, ALT for damernes Kvindepris i 2013, modtog Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum i 2013 og modtog i 2011 JCI Danmarks The Outstanding Young Person-pris.

Selina Juul har de sidste 11 år i Stop Spild Af Mad regi optrådt i danske og internationale medier og TV flere tusinde gange, bl.a. i The New York Times, CNN, The Economist, Yahoo! Japan m.fl. Hendes medvirken i en BBC video gik viralt og fik på Facebook over 30 millioner visninger verden over. På trods af at Selina Juul er en offentligt kendt person, er Selina Juul et meget privat menneske angående hendes privatliv. Hun lader sig interviewe til medierne kun i relation til hendes arbejde med forbrugerbevægelsen og organisationen Stop Spild Af Mad.

Selvom at der er lang vej endnu, er danskerne ved at tage kampen mod madspild til sig. Ifølge tal fra Miljø- og Fødevareministeriet og Miljøstyrelsen har danske husholdninger i årene 2011 til 2017 reduceret madspild med 14.000 ton.

Med titlen Reader’s Digest European of the Year 2020 følger en statuette og ære, en forside og et interview med Selina Juul i Reader’s Digest magasiner i Europa. I marts måned fylder Selina Juul 40 år og har dermed brugt over en fjerdedel af sit liv på kampen mod madspild.

Skrevet i: Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

DrikkevarerFoodserviceForskning og uddannelseTop14. 10. 2025

I hele 60 bind vil den legendariske kok Feran Adrià og hans team forsøge at formidle al viden om gastronomi og vin. Vi var med, da bind 5-6 i seriens bøger om vin blev præsenteret i København. Hvordan formidler man al viden om mad og vin på en forståelig og anvendelig måde, så man kan tage lige

Økomesse vender tilbage til Malmø

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 10. 2025

Fokus på økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage, når Nordic Organic Expo finder sted den 19.-20. november i Malmø. Nordens største messe for økologiske og bæredygtige fødevarer vender tilbage til Malmömässan den 19.-20. november 2025, når Nordic Organic Expo – tidligere kendt som

Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

Detailhandel og en grosDrikkevarer14. 10. 2025

Gazellevirksomheden Rigtig Kaffe, som har Danmarks største udvalg af bl.a. espressomaskiner og espressokaffe, åbner sit første showroom på Sjælland. De forventer at slå dørene den 29. oktober 2025, hvor kaffeelskere kan få glæde af unikke åbningstilbud. Med en fælles passion for kvalitetskaffe

Tican bliver en del af FødevareDanmark

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræPolitik og eksport14. 10. 2025

Tican melder sig ind i brancheorganisationen, FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af fødevarebranchen og sikre en stærkere samlet stemme for den danske fødevareproduktion. Tican, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt

Bog om smag på vej fra Noma

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse14. 10. 2025

Udover at være at være en af verdens mest anerkendte restauranter har Noma også udgivet en række bøger gennem årene - blandt andet Nomas bog om Fermentering. Nu er Noma snart klar med endnu en bog i serien, denne gang om at opbygge smag. Efter mange års smagen, testning og læring er The Noma

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

  • Hæder til Dansk Destilleri

    09.10.2025

  • Plantefonden deler 213,5 millioner kroner ud til 45 grønne projekter

    09.10.2025

  • Målet er en michelinstjerne: Christoffer Sørensen skal være køkkenchef på Lille Mølle

    09.10.2025

  • AI-vinrådgiver hjælper tusindvis af kunder hos Danmarks ældste vinhandel

    09.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    09.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik