• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Detailhandel og en grosDrikkevarerEmballageTop22. 09. 2016 | Kasper Mundt-Nielsen

Rap lancering af årets juleakvavit

Detailhandel og en grosDrikkevarerEmballageTop22. 09. 2016 By Kasper Mundt-Nielsen

snaps1Aalborg Akvavit præsenterede i samarbejde med den aalborgensiske stodder-rapper Jonny Hefty årets juleakvavit, som rammer handlen midt i oktober, foran et energisk publikum til et såkaldt poetry-slam i Aalborgs studenterhus.

Aalborg Jule Akvavit har en lang tradition bag sig. Den bliver stadig brygget efter samme gamle recepter, som de to legendariske “brændevinsfædre” Isidor Henius og Harald Jensen benyttede sig af i slutningen af 1800 tallet. Og traditionen tro, er det altså den samme gode akvavit der hældes på flasken, men udseendet og budskabet er igen i år nyt. For andet år i træk, har Aalborg Akvavit valgt at samarbejde med en aalborgensisk kunstner, og i år er det en person med ordet i sin magt, nemlig rimsmeden Jonny Hefty, der af mange betegnes som en af det sidste årtis store aalborgensiske stemmer.

Johnny Hefty er ikke blot en rapper, men en altmuligmand inden for kunstens verden. Han maler graffiti, gøgler med gadekunst og så er han også en poetry slammer – det er en poesioplæsning- og opførelseskonkurrence, hvor den fine poesi får et ordentlig skud hiphopkultur.
Jonny Hefty er ikke blot en rapper, men en altmuligmand inden for kunstens verden. Han maler graffiti, gøgler med gadekunst og så er han også en poetry slammer – det er en poesioplæsning- og opførelseskonkurrence, hvor den fine poesi får et ordentlig skud hiphopkultur.

Supreme Champion of the Year
Juleakvavitten blev i 2015 kåret som verdens bedste spiritus, foran ikke mindre end 1358 andre spiritusprodukter ved den præstigefulde konkurrence International Spirits Challenge, og det er første gang en akvavit er løbet med æren og måske er det derfor de hos firmaet bag Aalborg Akvavit, Arcus Denmark A/S, har ønsket at få en lyrikker til at sætte ord, på hvad det er verdens bedste spiritus kan, og hvad den betyder for mange mennesker landet rundt. Og hvem kan gøre det bedre, end Aalborgs Kong Karneval 2014 og kulturprismodtager Jonny Hefty?

Juleakvavittens ånd som digt
-Igen i år har vi valgt en aalborgensisk kunstner med stort A. Jonny Hefty er en virkelig stærk karakter, akkurat ligesom en Aalborg Jule Akvavit. Samtidig har han med sit digt indfanget nogle af de smukke elementer, som kendetegner Nordjyllands natur, som Aalborg Akvavitten kommer af, og som vi selv mener også er at finde i juleakvavittens ånd, fortæller marketingchef for Akvavit & Bitter hos Arcus, Claus Toftkjær.

Digtet handler ikke kun om julen, men om den kolde tid på året, hvor vi samles og deler de gode stunder. Jeg forbinder vintertiden med rå natur, masser af nærvær, gode venner og familietid. Det er en kontrastfyldt tid, hvor lyset bryder mørket, sneen smelter og varmen breder sig – lidt ligesom med en juleakvavit, fortæller Johnny Hefty.
Digtet handler ikke kun om julen, men om den kolde tid på året, hvor vi samles og deler de gode stunder. Jeg forbinder vintertiden med rå natur, masser af nærvær, gode venner og familietid. Det er en kontrastfyldt tid, hvor lyset bryder mørket, sneen smelter og varmen breder sig – lidt ligesom med en juleakvavit, fortæller Johnny Hefty.

Det er en betragtelig ære, at få sine ord trykt på ikke mindre end 140.000 flasker, lader Jonny Hefty os vide, da han har oplæst sit digt Mørke dage nordpå, og viser hvad det har betydet, at få lov at hylde ordet på dette års Jule Akvavit, da han stille og nærværende udbryder: “Min mor er så stolt..” Akvavitten er som vi har kendt den siden 1982, en forholdsvis stærk akvavit på 47 % og er krydret med destillat af frø fra kommen, dild og koriander, men nu også krydret med ord fra en rapkæftet, men blød, buksedragt og bøllehatte-klædt hiphopper fra Aalborg.

Af Kasper Mundt-Nielsen

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Drikkevarer, Emballage, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik