• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMejeri29. 06. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Q-Interline A/S vinder banebrydende ordre fra verdensomspændende mejerigigant

FødevareproduktionMejeri29. 06. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Efter fem måneders test af Q-Interline A/S’ analyseinstrument, DairyQuant GO, har verdens tredjestørste mejerigigant, der producerer mejeriprodukter og plantebaserede drikkevarer til det globale marked, nu indgået en aftale om levering af flere instrumenter til mejerier i Frankrig og Belgien. Ordren ændrer ikke ved udmeldte guidance for 2023.

Foto: freepik.com.

Q-Interline A/S har netop underskrevet en købsaftale med en af verdens største mejerikoncerner, der producerer mejeriprodukter og plantebaserede drikkevarer til det globale marked. Aftalen blåstempler endnu engang kvaliteten og relevansen af danske Q-Interlines fødevareteknologi, ikke bare for mindre producenter af fødevarer, men også for giganter som verdens tredjestørste producent af både friske mejeriprodukter og plantebaserede føde- og drikkevarer med tilstedeværelse i 120 lande og en årlig omsætning på langt over 100 milliarder kroner.
Ifølge CEO Martin R. Henriksen udgør ordren fra mejerigiganten endnu et proof-of-product og proof-of-technology fra allerhøjeste internationale niveau for den danske ingeniørvirksomhed med base i Tølløse på Midtsjælland.
-Vi har igen bevist vores relevans i den globale mejeribranche med denne milepælsordre. Udover de mange mejerier og fødevarevirksomheder, der allerede bruger vores teknologi, har en af verdens største spillere på foodtech-markedet nu efter en længere testperiode valgt at investere i vores analyseløsning til at sikre produktkvaliteten, optimere produktionen og mindske spild af ressourcer. Vi er kommet igennem nåleøjet og ind i en international koncern med et kæmpe potentiale for mersalg på tværs af adskillige lande og viser samtidigt vores investorer, at vores teknologi er attraktiv hos selv de største og mest kræsne spillere på verdensmarkedet, fortæller CEO Martin R. Henriksen.
Topchefen påpeger, at Q-Interline kan køre tests simultant i flere lande og på den måde hurtigere videreudvikle løsninger til et globalt marked, der konstant efterspørger at sikre produktkvalitet og optimere både drift og output og mindske spild.

Mejerigigantens produkter skal nu analyseres af unik teknologi fra Vestsjælland
Kunden har testet DairyQuant GO analyseinstrumentet på deres produktionssites i Belgien, Frankrig og USA siden januar i år.
Kunden skal i første omgang bruge analyseinstrumentet til at analysere indholdet og kvaliteten af deres plantebaserede drikke, hvilket DairyQuant GO er særdeles velegnet til, fordi den er udviklet med henblik på at løse en række udfordringer, som mejerierne har med den traditionelle måleteknologi.
-Vi har simpelthen udviklet en analyseløsning, som er teknisk overlegent. I DairyQuant GO er produktet, der skal analyseres, ikke i berøring med selve analyseinstrumentet, men bliver analyseret i en Pivette. Vores analyseinstrument kan klare selv vanskelige og sammensatte produktprøver, og ydermere skal instrumentet ikke renses mellem hver analyse, hvilket er en klar fordel i forhold til gængse analyseløsninger, siger Martin R. Henriksen videre.

Fornyet optimisme hos mejerier ovenpå sidste års krisestemningen
Q-Interlines teknologi giver således producenter langt bedre mulighed for at drive en både bæredygtig og mere profitabel forretning, og denne ordre giver nu den danske ingeniørvirksomhed en endnu større relevans inden for besparelse af verdens ressourcer.
Selskabet oplever nu optimisme og medvind på tværs af flere væsentlige markeder. Ordren kommer på et tidspunkt, hvor branchen igen oplever lavere udgifter til energi og atter er klar til at investere i ny teknologi.
-Vi oplever nu stort momentum i alle kundesegmenter i mange lande. Det er afgørende for vores internationale brandkendskab og vores position i markedet at vinde ordrer på flere sites til så stor en kunde som denne. Ordrerne er med til at understøtte vores ambitiøse guidance for indeværende år, og den skaber samtidig en solid grobund for vores fremtidige vækstplaner, siger Martin R. Henriksen afslutningsvis.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Mejeri

Seneste nyt fra redaktionen

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik