I 100 år har danskerne kunne forkæle sig selv med kvalitetsis lavet af en Hansen – de sidste 19 år under navnet Hansens Flødeis. Det bliver vi heldigvis ved med at kunne, men nu skal du kigge efter et andet navn i køledisken.

Det populære ismejeri, Hansens Flødeis, skifter navn. De seneste 100 år har en Hansen lavet god, dansk, kvalitetsis til danskerne. Først under navnet Hillerød Mejeri i 1922, derefter som Frederiksborg Is i 1929. Og senest som Hansens Flødeis i de snart tyve år, hvor 4. generation i Hansen-familien, Rasmus og Anders, har stået ved ismaskinerne.
Navneskiftet skyldes, at virksomheden udvikler sig, og det skal navnet selvfølgelig afspejle. Derfor vil du fra april måned opleve, at isene fra det familieejede mejeri begynder at optræder med det forenklede navn: Hansens.
Navneskiftet er der en god grund til, fortæller Rasmus Eibye Hansen, der er direktør for Hansens og leder mejeriet sammen med sin bror, Anders Eibye Hansen.
– Vores familie har produceret kvalitetsflødeis i 100 år, og det vil vi blive ved med. Men vi vil samtidig også fortsat udvikle på, hvad god is er. De seneste år har vi introduceret flere og flere isvarianter, der er lavet på andet end fløde, og vi er på vej med et endnu bredere udvalg. Derfor er det tid til, at det er vores familienavn, i stedet for en istype, man skal kende os på, siger Rasmus Eibye Hansen.
Efternavnet stiller krav til fornyelse
I de seneste 7 år har Hansens tilføjet en række is til sortimentet, der ikke er lavet på fløde. Eksempelvis POP lavet på kokosmælk og mango og Nougat- og Vaniljeis lavet på mandel- og havrefløde.
Flødeisen, der er lavet på økologisk mælk fra danske køer, er stadig den is, der sælges mest af hos Hansens, mens omkring 10 % af omsætningen kommer fra deres plantebaserede is. Hos Hansens spår de, at de veganske is i fremtiden vil komme til at fylde mere i danskernes indkøbskurv.
– Vores oldefar var en af de første herhjemme, der begyndte at sælge iscreme, som man kaldte det dengang. Så vi ser os selv som en del af en håndværkstradition, hvor man hele tiden udvikler og forbedrer. Derfor vil vi ikke bare lave det, vores familie altid har gjort. Vi vil skubbe til opfattelsen af, hvad der er god is herhjemme – og det kan være meget andet end flødeis. For os er det vigtigste, at den gode smag altid er i fokus – fløde eller ej, udtrykker Anders Eibye Hansen.
Men selvom der kommer nye varianter til, forsikrer Anders og Rasmus om, at den cremede flødeis stadig vil forblive den samme gode is, vi kender.
– Vores is er lavet til at give dig en oplevelse. Mange af vores is minder folk om deres barndom. Det vil vi ikke lave om på, vi vil bare også gerne mere end det. Vi ved, vi er rigtig dygtige til at producere is, og derfor vil vi gerne tilbyde smagsoplevelser til de mange – også til dem, der ikke spiser mælkeprodukter eller dem der bare gerne vil variere lidt, siger Rasmus Eibye Hansen.